Ηλεία

«Όλοι ίσοι στη ζωή «φώναξαν» οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στην πλατεία του Πύργου

«Όλοι ίσοι στη ζωή…» φώναξαν, χωρίς φωνή, αλλά με τις πράξεις και τις δράσεις τους, οι μαθητές του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πύργου, σε μια ζεστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην κεντρική πλατεία του Πύργου και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον φορέων και φίλων του Σχολείου, που τους συνεχάρησαν για την ωραία πρωτοβουλία.

Εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων παρακολούθησαν τη δράση και συνεχάρησαν μαθητές και εκπαιδευτικούς

Η δράση αυτή, που εντάχθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία (σ.σ τιμάται στις 3 Δεκέμβρη), διοργανώθηκε με τη συνεργασία του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Ηλείας «Ήλις» και του Συλλόγου Παπαπληγικών – Κινητικά Αναπήρων Π.Ε Ηλείας.

Οι μαθητές τραγούδησαν για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Με χορευτικά, τραγούδια και γνωριμία με τη σφαίρα

Η γιορτή ξεκίνησε με τους μαθητές να παρουσιάζουν μια εντυπωσιακή χορογραφία, για να ακολουθήσουν τραγούδια από όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, με μηνύματα για την παγκόσμια ημέρα των ατόμων με αναπηρία.

Ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα δράση, με τον Ηλείο Παρολυμπιονίκη, Πολυχρόνη Χρονόπουλο, να «γνωρίζει» στα παιδιά το αγώνισμά του, τη «Σφαίρα» κάνοντας μια σύντομη επίδειξη του, και στη συνέχεια αρκετοί μαθητές δοκίμασαν ρίψεις, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα όλων.

3. Ο Παρολυμπιονίκης Πολυχρόνης Χρονόπουλος μίλησε στα παιδιά για το άθλημά τους, τη Σφαίρα και έκανε μια μικρή επίδειξη

Το δέντρο των ευχών

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τους παριστάμενους να δημιουργούν το δέντρο των ευχών, «στολίζοντας» μια ελιά με κάρτες ευχών που είχαν φτιάξει τα παιδιά στο σχολείο. Ανάμεσα τους ήταν ο Επίσκοπος Ωλένης κ.Αθανάσιος, η αντιδήμαρχος Πύργου Ανδριάνα Αγγελακοπούλου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος,  οι πρόεδροι του Συλλόγου «Ήλις» και του Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων Αγαθή Ρηγοπούλου και Παντελής Παπαναγιώτου αντίστοιχα, η καθηγήτρια του Παν. Πατρών Μαριγούλα Μαργαρίτη, η Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Δράσεων της ΔΔΕ Ηλείας Τίτα Τερζή και ο κ.Χρονόπουλος.

Όλοι τους, έσπευσαν να τους συγχαρούν για την ωραία πρωτοβουλία, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο σημαντικό έργο των εκπαιδευτικών, ώστε τα παιδιά να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνία και  να γίνουν χρήσιμοι άνθρωποι. Μάλιστα, κάποιοι εκ των παρισταμένων, τόνισαν την ανάγκη, οι φορείς της πόλης να φροντίζουν για την εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών για τη στέγαση των μαθητών, με την Διευθύντρια Αγγελική Πετρόγιαννη, να τους ευχαριστεί – εκ μέρους όλων των εκπαιδευτικών – για την στήριξή τους σε κάθε δράση του σχολείου.

6. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης, έβαλε το πρώτο μήνυμα αγάπης, στο δέντρο των ευχών

Όλη η επικαιρότητα