Ελλάδα

ΟΛΜΕ: Λήξη της απεργίας/αποχής κατά της αξιολόγησης – Συνέχιση του αγώνα με άλλους τρόπους

Στη συνέλευση της ΟΛΜΕ αποφασίστηκε η τηλεκπαίδευση να διενεργείται αποκλειστικά από τον χώρο των σχολείων με εξοπλισμό που θα παρέχει η υπηρεσία.
olme_greece.jpg
Ακούστε το άρθρο

Σταματάει η απεργία/αποχή κατά της αξιολόγησης και «θα συνεχιστεί ο αγώνας με άλλους τρόπους», σύμφωνα με απόφαση της γενικής συνέλευσης των προέδρων, όπως ανακοίνωσε η ΟΛΜΕ.

Παράλληλα, η ΔΟΕ διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της, ότι «η απεργία/αποχή συνεχίζει να ισχύει μέχρι την επίδοση της απόφασης του Εφετείου και όσοι συμμετέχουν σε αυτήν συνεχίζουν να καλύπτονται».

Επίσης, στη συνέλευση της ΟΛΜΕ αποφασίστηκε η τηλεκπαίδευση να διενεργείται αποκλειστικά από τον χώρο των σχολείων με εξοπλισμό που θα παρέχει η υπηρεσία. Η ΟΛΜΕ καλεί όλους και όλες τις εκπαιδευτικούς «κάθε φορά που απαιτείται από αυτούς/ες να παράσχουν υπηρεσίες τηλεκπαίδευσης να παρουσιάζονται στο σχολείο τους και να απαιτούν τον απαραίτητο χώρο, εξοπλισμό και σύνδεση από την υπηρεσία», όπως ορίζει το θεσμικό πλαίσιο για την τηλεργασία.

Η ΟΛΜΕ υπενθυμίζει ότι «καθόλη την περίοδο της πανδημίας το ΥΠΑΙΘ δεν παρείχε τον απαραίτητο εξοπλισμό σε σχολεία εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αφενός καθηγητές/τριες και μαθητές/τριες να αγοράζουν με δικά τους έξοδα τον εξοπλισμό που χρειάζονταν και να χρεώνονται με πανάκριβες συνδέσεις στο διαδίκτυο και αφετέρου χιλιάδες μαθητές/τριες να αποκλείονται από την τηλεκπαίδευση».

Επίσης, τάσσεται κατά των συγχωνεύσεων των σχολικών τμημάτων και τη δημιουργία πολυπληθών τμημάτων, ειδικά εν μέσω πανδημίας.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλη η επικαιρότητα