Ηλεία

Ολοκληρώνεται σήμερα η εκλογική μάχη στο Επιμελητήριο Ηλείας: Κορυφώνεται η αγωνία

Ακούστε το άρθρο

Μικρότερη σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές ήταν η συμμετοχή των επαγγελματιών του νομού κατά την πρώτη μέρα της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Επιμελητήριο Ηλείας. Πιο συγκεκριμένα στις κάλπες και των πέντε τμημάτων προσήλθαν 598 ψηφοφόροι, αριθμός εμφανώς μικρότερος από τους 900 περίπου που είχαν ψηφίσει πριν πέντε χρόνια. Για τη μειωμένη συμμέτοχη καθοριστικό ρόλο έπαιξαν οι άσημες καιρικές συνθήκες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας που δεν επέτρεψαν σε πολλούς επαγγελματίες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Στελέχη και των τριών παρατάξεων εκτιμούν ότι σήμερα Κυριακή θα αυξηθεί θεαματικά ο αριθμός των ψηφισάντων καθώς η ημέρα δεν είναι εργάσιμη. Βεβαίως η συμμετοχή θα εξαρτηθεί κατά μεγάλο βαθμό και από τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7.00 το πρωί και έκλεισαν λίγο  μετά τις 5.00 το απόγευμα. Εντός και εκτός της αιθούσης του ξενοδοχείου «Ιόνιον» ήταν συγκεντρωμένοι αρκετοί υποψήφιοι και των τριών παραταξέων που έχουν κατέλθει στις εκλογές. Η ψηφοφορία θα συνεχιστεί σήμερα από τις 7.00 το πρωί και θα συνεχιστεί έως τις 5.00 το απόγευμα, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται νωρίς το βράδυ.

Αισιοδοξοι

Παρόντες για αρκετές ώρες στο χώρο της ψηφοφο΄ριας ήταν και οι επικεφαλής των τριών συνδυασμών.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου και επικεφαλής της παράταξης «Πρωτοβουλία για την ανάπτυξη της Ηλείας», Κωνσταντίνος Νικολούτσος, σε δηλώσεις του στην εφ. «Πατρίς» ήταν αρκετά αισιόδοξος για την έκβαση των εκλογών ανέφεροντας: «Οι εκλογές για το Επιμελητήριο Ηλείας. Διεξάγονται σε πολύ καλό κλίμα. Προσβλέπουμε στη συμμετοχή του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού επιχειρηματιών, για να ενισχύσει το Επιμελητήριο στην προσπάθειά του να προωθήσει τα θέματα του νομού. Πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά και το μεγάλο ζητούμενο για εμάς είναι η συμμετοχή των συμπατριωτών μας, προκειμένου να έχουμε ένα δυνατό και ισχυρό Επιμελητήριο. Θεωρώ ότι είχαμε μια καλή θητεία και πλέον πρέπει να θέσουμε νέους στόχους, ώστε να δούμε πως μπορεί η Ηλεία να κάνει το μεγάλο βήμα μπροστά».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της παράταξης «Ηλείων Επιμελητήριο», Κωνσταντίνος Λάμπρου, εστίασε στους στόχους της παράταξής του και στα θέλω, σε περίπτωση ανάδειξής του: «Βρισκόμαστε σε μια εκλογική διαδικασία στην οποία παλεύουμε να έχει μαζικότητα, γιατί θέλουμε ένα Επιμελητήριο δυναμικό, μαζικό και αποτελεσματικό. Θεωρούμε ότι στο τέλος της εκλογικής διαδικασίας, πρέπει να νικήσουν οι επαγγελματίες και όχι οι παρατάξεις. Οι στόχοι μας είναι πολλοί. Θέλουμε ένα Επιμελητήριο που να στοχεύει στην ανάπτυξη της Ηλείας και να μπορεί να κατανοεί τα προβλήματα των επαγγελματιών της Ηλείας που είναι μεγάλα και δύσκολα».

Τέλος, ο Επικεφαλής της παράταξης «Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση» Χρήστος Γιάνναρος, τόνισε τις επιδιώξεις της παράταξής του και τους στόχους της για το νέο Επιμελητήριο που θα δημιουργηθεί: «Με τη μαζική συμμετοχή των Ηλείων επιχειρηματιών, πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε το Επιμελητήριο από τη Δεύτερα να έχει μια άλλη ρότα για τα προβλήματα των επαγγελματιών του νομού. Επιθυμία μας είναι το Επιμελητήριο να βρίσκεται στο πλευρό των επαγγελματιών και στον καθημερινό αγώνα που δίνουν, προκειμένου να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στους φόρους και τα μέτρα που έχουν πάρει μέχρι σήμερα οι εκάστοτε κυβερνήσεις. Εμείς θέλουμε να κάνουμε κάλεσμα στους συμπολίτες μας που έχουν το δικαίωμα ψήφου. Να στείλει ένα μήνυμα ότι αλλάζει κατεύθυνση και λογική, ότι μπορεί με το δικό του αγώνα και τη δική του συμμετοχή, να έχουμε ένα καλύτερο αύριο εμείς και οι οικογένειές μας. Είναι ευκαιρία μας, μέσα από τις εκλογές να δυναμώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στην πολιτική που κλείνει τα μαγαζιά μας και μας στερεί το δικαίωμα να έχουμε ένα καλύτερο αύριο».

Όλη η επικαιρότητα