Ηλεία

Ολοκληρώνονται οι ασφαλτοστρώσεις μεγάλων και κεντρικών δρόμων του Πύργου – Στα σημεία βρέθηκε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος

Δήμαρχος Πύργου: «Έχουμε κάνει έργα, σε αντίξοες συνθήκες, που δεν έχουν γίνει 20 χρόνια»
Ακούστε το άρθρο

Αυτοψία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης όπου είτε ολοκληρώθηκαν είτε συνεχίζονται τα σημαντικά έργα ασφαλτόστρωσης έκανε την Πέμπτη (25/5) ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Αργυρόπουλο. 

Συγκεκριμένα, επισκέφτηκαν το τμήμα της Αγίου Γεωργίου που εκτελείται (από τις σιδηροδρομικές γραμμές μέχρι τη διασταύρωση με την Ε.Ο) καθώς το υπόλοιπο κομμάτι μέχρι τον κόμβο της Αγίου Γεωργίου έχει ήδη ολοκληρωθεί. Ακολούθως, συνέχισαν στο τμήμα της οδού Γυμνασιάρχου Δούκα (έμπροσθεν του 1ου Γυμνασίου Πύργου) και στην οδό Τάση Καζάζη (πρώην Αχιλλέως) που έχουν ήδη ολοκληρωθεί και πλέον παραδοθεί στην κυκλοφορία. Οι συγκεκριμένες εργασίες υπάγονται στο συνολικό έργο του 1.400.000 ευρώ, βάσει του οποίου έχουν υλοποιηθεί ήδη πολλά ανάλογα τεχνικά έργα, τόσο στην πόλη όσο και σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου. 

Ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος δήλωσε σχετικά με τα έργα που εξελίσσονται: «Έχουμε μπει κανονικά στο στάδιο των έργων. Ολοκληρώνεται η εργολαβία ασφαλτόστρωσης δρόμων στην πόλη, που είχαν πάνω από 15 χρόνια να συντηρηθούν. Τα έργα γίνονται στο πλαίσιο του μεγάλου συνολικού έργου του 1,4 εκ. ευρώ, που ουσιαστικά τελειώνει. Ένα έργο, το οποίο ταλαιπωρήθηκε πολύ από μέρος της αντιπολίτευσης. Να υπενθυμίσουμε όμως ότι αυτό το έργο θα μπορούσε να είχε γίνει εδώ και δύο χρόνια εάν δεν είχαν συγκεκριμένοι άνθρωποι της αντιπολίτευσης δικομανία. Δυστυχώς γι’ αυτούς, ευτυχώς για τους πολίτες, το έργο έγινε!». 

Κόντρα στις «Κασσάνδρες»… 

  Ο κ. Αντωνακόπουλος αναφέρθηκε και στα σημαντικά έργα που γίνονται στον αθλητικό τομέα, όπως το Κλειστό Γυμναστήριο που παραδόθηκε, το Κολυμβητήριο και το Αθλητικό Κέντρο στην Αγία Βαρβάρα που επιταχύνθηκαν οι ρυθμοί. «Διάφορες “Κασσάνδρες”  βιάστηκαν να πουν ότι το έργο σταμάτησε. Δεν σταματούν τα έργα, αλλά συνεχίζονται. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θέλει έργα, βελτίωση της καθημερινότητας, θέλει πράξεις. Ο κόσμος το απέδειξε ότι έχει κουραστεί από την συνεχή συκοφαντία και άρνηση για να μην γίνονται έργα. Αυτό το μοντέλο πολιτικής έχει χρεοκοπήσει. Ο κόσμος θέλει συνέπεια, πρόγραμμα, δουλειά, παραγωγή έργου! Και αυτό κάνουμε. 

Και θέλουμε να συγκριθούμε στις ερχόμενες εκλογές και σε σχέση με τις συνθήκες που εμείς έχουμε διοικήσει τον Δήμο: καραντίνα δυο χρόνων, υποχρηματοδότηση, διάλυση του Δ.Σ. από αντιπολιτεύσεις με μόνο σκοπό την ακύρωση του έργου, και βεβαίως τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού. Μέσα σ’ αυτές τις αντίξοες συνθήκες έχουμε κάνει έργα που δεν έχουν γίνει 20 χρόνια» κατέληξε και ευχαρίστησε τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου. 

Γιάννης Αργυρόπουλος: «Υπάρχει ο σχεδιασμός και για την επόμενη τετραετία» 

Όπως τόνισε ο κ. Αργυρόπουλος: «Με την ανακατασκευή και την ασφαλτόστρωση της Αγ. Γεωργίου, ενός κεντρικού οδικού άξονα της πόλης μας, ολοκληρώνεται ένας ευρύς κύκλος ασφαλτοστρώσεων και βελτίωσης δρόμων του Πύργου. Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί κεντρικοί δρόμοι όπως: Ρήγα Φεραίου, Κιλκίς, τμήμα της Γιαννιτσών, Κοραή, Κωνσταντινουπόλεως, Τάση Καζάζη, Γυμν. Δούκα, αλλά και περιφερειακοί δρόμοι όπως οι: Καταραχίου, τμήματα της Παπαγεωργίου κ.α. 

Θέλω να τονίσω ότι μέσα σε 3-4 χρόνια δεν μπορούν να γίνουν όλα τα έργα. Υπάρχουν δυστυχώς πολλοί δρόμοι παραμελημένοι που έχουν χρόνια να συντηρηθούν. Έχουμε καταφέρει μέσα α’ αυτό το μικρό χρονικό διάστημα διοίκησης του Δήμου να προχωρήσουμε και να διορθώσουμε πάρα πολλά θέματα που αφορούν στην προσβασιμότητα και την ασφάλεια των δρόμων μας». 

 

Νέα έργα προς υλοποίηση

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, ενημέρωσε επίσης και για σειρά επόμενων έργων όπως:  

– Δημοπρατήθηκε η οδός Λαμπετίου και αναμένονται τα αποτελέσματα τις επόμενες μέρες. Καθώς και κεντρικοί δρόμοι στις κοινότητες, Βαρβάσαινα, Αγ. Γεώργιος, Λαστέικα. 

– Υπογράφεται τις επόμενες ημέρες η σύμβαση για την ανάπλαση της οδού 28ης Οκτωβρίου, η οποία θα αποκτήσει τη μορφή της σημερινής οδού Κολοκοτρώνη. 

– Αναμένεται σύντομα η υπογραφή της σύμβασης για την ανάπλαση των δρόμων πέριξ της Αγίας Κυριακής. 

– Στις 30/5 λήγει η προθεσμία για τις προσφορές ανάπλασης της οδού Καραϊσκάκη και της Ανατολικής πλευράς της πόλης.

* «Έργα ολοκληρώθηκαν, υλοποιούνται, ή ξεκινούν τώρα και ο σχεδιασμός υπάρχει και για την επόμενη τετραετία. Συνεχίζουμε κόντρα σε όσους προσπαθούν είτε να απαξιώσουν τα έργα που γίνονται είτε να τα μηδενίσουν! Εμείς συνεχίζουμε μέχρι την τελευταία ημέρα της θητείας μας και θα είμαστε εδώ και για την επόμενη ημέρα!» κατέληξε ο κ. Αργυρόπουλος. 

Όλη η επικαιρότητα