Ηλεία

Ολοκληρώθηκαν οι ενημερωτικές – προληπτικές δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας σε ορεινά δυσπρόσιτα σχολεία της Ηλείας

Ακούστε το άρθρο

Με απόλυτη επιτυχία και με ιδιαίτερα ενεργή συμμετοχή των μικρών μαθητών  ολοκληρώθηκαν οι ενημερωτικές – προληπτικές δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ορεινά δυσπρόσιτα Δημοτικά Σχολεία της Ηλείας.

Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς της Τροχαίας Πύργου και αποσκοπούσαν στην ενημέρωση των μαθητών, σχετικά με θέματα  οδικής ασφάλειας μέσω μιας διαδραστικής διαδικασίας και παρακολουθήθηκαν από 130 μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Νέας Φιγαλειας, Ανδρίτσαινας και Λεύκης, περιοχές οι οποίες είχαν πληγεί από τις φονικές πυρκαγιές στην  Ηλεία το 2007.

Τις ενημερωτικές δράσεις οργάνωσε η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Συμμαχία για την Ελλάδα» σε συνεργασία με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και με τη ευγενική στήριξη του ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24, του Πελοποννησιακού Πρακτορείου Ειδήσεων pna.gr και των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Φιγαλείας.

Επισημαίνεται ότι, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αντλήσουν – πρωτογενώς – γνώσεις και εμπειρίες, να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν, να υποβάλλουν ερωτήματα, να συνομιλήσουν με τους αστυνομικούς και να διαμορφώσουν άποψη για το ευαίσθητο ζήτημα της κυκλοφοριακής αγωγής.

Πέρα από το εκπαιδευτικό αντικείμενο, οι αστυνομικοί προσέφεραν  αναμνηστικά δώρα σχετιζόμενα με την κυκλοφοριακή αγωγή σε όλους τους μαθητές, καθώς και ημερολόγια της Ελληνικής Αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Λεύκης στο πλαίσιο της ενεργής και βιωματικής συμμετοχής τους, είχαν ετοιμάσει ζωγραφιές σχετικά με την ”οδική ασφάλεια”, τις οποίες δώρισαν στους αστυνομικούς της Τροχαίας Πύργου.

Τονίζεται ότι αυτό το διάστημα σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα πραγματοποιούνται σχεδόν καθημερινά πληθώρα ενημερωτικές δράσεις από Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας σε πολλά σχολεία της Δυτικής Ελλάδας, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των μαθητών για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής.

Όλη η επικαιρότητα