Ηλεία

Ολοκληρώθηκαν οι ασκήσεις «Ηνίοχος 22» και «Ωρίων 22»

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των ασκήσεων, αποτέλεσε η συμμετοχή 20 χωρών με 1.900 στελέχη, δύο αεροπλανοφόρα, 130 αεροσκάφη και ελικόπτερα καθώς και 10 πολεμικά πλοία.
Ακούστε το άρθρο

Οι πολυεθνικές ασκήσεις «Ηνίοχος 22» και «Ωρίων 22» ολοκληρώθηκαν στις 7 και 8 Απριλίου αντίστοιχα. Και οι δύο ασκήσεις είχαν ξεκινήσει στις 28 Μαρτίου.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), σκοπός τους ήταν η δημιουργία ενός άκρως ρεαλιστικού και διαρκώς μεταβαλλόμενου επιχειρησιακού περιβάλλοντος, εντός του οποίου οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να ανταποκριθούν σε ιδιαίτερα απαιτητικές διακλαδικές συνέργειες, για την επαύξηση της μαχητικής ικανότητας και διαλειτουργικότητάς τους.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των ασκήσεων, προστίθεται στην ανακοίνωση, αποτέλεσε η συμμετοχή 20 χωρών με 1.900 στελέχη, δύο αεροπλανοφόρα, 130 αεροσκάφη και ελικόπτερα καθώς και 10 πολεμικά πλοία.

Η αυξημένη πολυπλοκότητα και τα προωθημένα επιχειρησιακά σενάρια των ασκήσεων παράλληλα με την ευρεία συμμετοχή μέσων και προσωπικού, τις κατατάσσουν μεταξύ των σημαντικότερων δραστηριοτήτων συνδυασμένης επιχειρησιακής εκπαίδευσης στην Ευρώπη, συμβάλλοντας στην ανάδειξη του ρόλου της χώρας μας ως αξιόπιστου σύμμαχου και εταίρου, καθώς και ως πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και ευρύτερα, αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση.

Δείτε βίντεο του ΓΕΕΘΑ για τις ασκήσεις στον ακόλουθο ηλεκτρονικό σύνδεσμο: 

Όλη η επικαιρότητα