Ελλάδα

Ολοκληρώθηκαν οι πρώτοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Ακούστε το άρθρο

Στα χέρια της τράπεζας παρέμεινε τελικά το ακίνητο που βγήκε στο σφυρί το μεσημέρι της Τετάρτης, με τη διαδικασία του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας προέκυψε ότι τελικά η επισπεύδουσα τράπεζα ήταν εκείνη που “χτύπησε” το ακίνητο, στην τιμή της πρώτης προσφοράς, η οποία ανερχόταν στα 698.915 ευρώ. Ο πλειοδότης θα πρέπει να καταθέσει εγγυητική ύψους 209.675 ευρώ, ήτοι το 30% της πρώτης προσφοράς. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα www.eauction.gr, πρόκειται για κατοικία στην περιοχή Κοκκιναρά της Κηφισιάς, συνολικής επιφάνειας 320 τετραγωνικών μέτρων, ενώ στο όνομα του συγκεκριμένου οφειλέτη εμφανίζονται και άλλα ακίνητα.

Διαφορετική τύχη είχαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που διεξήχθησαν το πρωί στις 10 π.μ. και αφορούσαν συνολικά έξι ιδιοκτησίες (θέσεις στάθμευσης) η τιμή των οποίων κυμαίνεται από 9500 ευρώ έως 47.500 ευρώ. Οι πλειστηριασμοί κηρύχθηκε άγονος και αναμένεται να επαναπροκηρυχθεί.

Την ίδια ώρα, το Ειρηνοδικείο Αθήνας όπου είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν πλειστηριασμοί ακινήτων,  μετατράπηκε σε εμπόλεμη ζώνη, όταν ομάδα πολιτών επιχείρησε να εισβάλει στη δικαστική αίθουσα για να σταματήσει τη διαδικασία. Οι αστυνομικές δυνάμεις που περιφρουρούσαν το κτίριο, προχώρησαν στη χρήση χημικών.

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα