Οικονομία

Ολοκληρώθηκε η αδειοδότηση της Ολυμπιάδας – Υπογράφηκαν και οι δύο εναπομείνασες άδειες

Ακούστε το άρθρο

Με δύο αναρτήσεις στη Διαύγεια, νωρίτερα το πρωί, το υπουργείο Περιβάλλοντος ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της αδειοδότησης των μεταλλείων της Ολυμπιάδας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την “άδεια εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού νέας μονάδας λιθογόμωσης για το κλείσιμο του παλιού εξοφλημένου τμήματος του μεταλλείου Ολυμπιάδας, του υποέργου «Μεταλλευτικές Εγκαταστάσεις Ολυμπιάδας», του έργου «Μεταλλευτικές Εγκαταστάσεις Μεταλλείων Κασσάνδρας», στην περιοχή της Ολυμπιάδας, Δήμου Αριστοτέλη, Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής.

Επίσης, εγκρίθηκε το Συμπληρωματικό τεύχος της Τεχνικής Μελέτης του υποέργου «Μεταλλευτικές Εγκαταστάσεις Ολυμπιάδας» του έργου «Μεταλλευτικές -Μεταλλουργικές Εγκαταστάσεις Μεταλλείων Κασσάνδρας», που αφορά μελέτη κλεισίματος παλαιού εξοφλημένου τμήματος μεταλλείου Ολυμπιάδας, της εταιρείας “ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.Μ.Β.Χ.”, στο Δήμο Αριστοτέλη της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι άδειες αυτές δεν εμπόδιζαν τη λειτουργία του εργοστασίου, ωστόσο ήταν απαραίτητες για το τυπικό σκέλος της αδειοδότησης και, παράλληλα, ικανοποιούσαν και το βασικό αίτημα των μεταλλωρύχων που βρέθηκαν έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Από χθες το απόγευμα και μετά την επεισοδιακή είσοδο επτά μεταλλωρύχων στο υπουργείο, τα πνεύματα είχαν ηρεμήσει και, σήμερα, οι μεταλλωρύχοι αποχώρησαν, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στο αποτέλεσμα της διαιτησίας για τα υπόλοιπα εκκρεμή ζητήματα.

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα