Ηλεία Πολιτική

Ολοκληρώθηκε ο ορισμός των Αντιδημάρχων στο Δήμο Πηνειού

Ακούστε το άρθρο

Ορίστηκαν Αντιδήμαρχοι οι Γιώργος Κολοκατίνης, Νίκος Μαφρέδας και Σπύρος Βασιλείου

Ο ορισμός των Αντιδημάρχων στο Δήμο Πηνειού ολοκληρώθηκε, καθώς ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος με απόφασή του ανακοίνωσε τρεις ακόμα Αντιδημάρχους. Συγκεκριμένα, ο κ. Γιώργος Κολοκατίνης ορίστηκε Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, ο κ. Νικόλαος Μαφρέδας ορίστηκε Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας και κ. Σπύρος Βασιλείου ορίστηκε  Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού.

Σύμφωνα με την απόφαση τα καθήκοντα των τριών Αντιδημάρχων έχουν ως εξής:

«1. τον κ. Κολοκατίνη Γεώργιο του Παναγιώτη από τη δημοτική παράταξη «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ», ορίζει καθ’ υλην έμμισθο Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας και του μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες:

 

 

α. Ανάπτυξης και Προγραμματισμού,  και ιδίως:

– τη διαχείριση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και των εν γένει θεμάτων που συνδέονται με χρηματοδοτήσεις στα πλαίσια προγραμμάτων χρηματοδότησης

β. Καταστημάτων, επιχειρήσεων  και εμπορίου,  και ιδίως:

– τον έλεγχο καταστημάτων και επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος,

– την έκδοση πάσης φύσης αδειών που απαιτούνται για τη λειτουργία επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

– την έκδοση πάσης φύσης αδειών που απαιτούνται για τη λειτουργία οποιασδήποτε επιχείρησης, εκμετάλλευσης, οργανισμού, φορέα.

– τη χορήγηση αδειών άσκησης επαγγέλματος

– την προστασία της δημόσιας υγείας, τον υγειονομικό έλεγχο  των καταστημάτων και επιχειρήσεων, την προστασία του καταναλωτή

– τη λειτουργία Δημοτικών και λαϊκών αγορών, εμποροπανηγύρεων, την άσκηση υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων και τη χορήγηση των σχετικών αδειών

– τη Διαφήμιση και τους χώρους για την τοποθέτηση πλαισίων προβολής υπαίθριας διαφήμισης.

– την επιβολή πρόστιμων για τα παράνομα πλαίσια και τις παράνομες πινακίδες (ν.2946/2001, ΦΕΚ 224Α’/2001)

– γενικά τη χορήγηση και υπογραφή αδειών, πιστοποιητικών, την έκδοση αποφάσεων, την επιβολή προστίμων των ανωτέρω αρμοδιοτήτων καθώς και  την ευθύνη λειτουργίας και εποπτείας των φορέων και την ευθύνη λειτουργίας των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου.

γ. Την εκπροσώπηση του Δήμου στα Δικαστήρια για θέματα αρμοδιότητάς του (όπως αυτά αναλυτικά περιγράφονται στον Ο.Ε.Υ. του Δήμου Πηνειού -ΦΕΚ 557 τ.Β΄ 8.4.2011 και όπως αυτός έχει τροποποιηθεί και ισχύει).

 

  1. τον κ. Μαφρέδα Νικόλαο του Βασιλείου από τη δημοτική παράταξη «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ», ορίζει καθ’ υλην έμμισθο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας, και του μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες:

 

α. Την εποπτεία και ευθύνη της Καθαριότητας, του Περιβάλλοντος, και ιδίως:

– την ευθύνη της καθαριότητας όλων των κοινόχρηστων χώρων της εδαφικής περιφέρειας του Δήμου, της αποκομιδής  και διαχείρισης των αποβλήτων, και της οργάνωσης και διάθεσης των μέσων και του ανθρώπινου δυναμικού που απαιτούνται κάθε φορά σε κεντρικό επίπεδο

– την επίβλεψη μελετών και έργων προστασίας περιβάλλοντος, Πρασίνου

– το συντονισμό και την επίβλεψη του έργου της Πολιτικής Προστασίας

– την ευθύνη του τομέα Ανάπτυξης, Οικολογίας, Ενέργειας και εναλλακτικών μορφών ενέργειας, έρευνας  και τεχνολογίας

– την  ευθύνη των Δασών, δημοτικών και κοινοτικών καλλιεργητικών εκτάσεων και  βοσκοτόπων, προστασία και διαχείριση των υδάτινων πόρων,

– την εποπτεία και ευθύνη των κοιμητηρίων

β. Την εποπτεία και ευθύνη της Δημοτικής Αστυνομίας και των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου και συγκεκριμένα   των αρμοδιοτήτων της  Δημοτικής Αστυνομίας, Κυκλοφορίας – Στάθμευσης Οχημάτων, Εποπτείας τήρησης  του κανονισμού και των άλλων κανονιστικών αποφάσεων του Δήμου.

 

γ. Δημοτικής Συγκοινωνίας – Κυκλοφοριακού, και ιδίως:

– Τη Δημοτική- αστική συγκοινωνία, τους χώρους  στάθμευσης, καθώς και τον έλεγχο της στάθμευσης των αυτοκινήτων.

– τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, τον καθορισμό πεζοδρόμων, μονοδρομήσεων και κατευθύνσεων της  κυκλοφορίας, την απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων και γενικότερα τη λήψη μέτρων για την αποφυγή δυσμενών επιδράσεων στην ασφάλεια της  κυκλοφορίας, τις αρμοδιότητες στον τομέα των μεταφορών.

δ. Έχει την ευθύνη της τέλεσης των γάμων στη Δημοτική Ενότητα Βαρθολομιού

ε. Για τις ανωτέρω αρμοδιότητες εξουσιοδοτείται για τη χορήγηση και υπογραφή αδειών, πιστοποιητικών, την έκδοση αποφάσεων, την επιβολή προστίμων καθώς και την ευθύνη λειτουργίας των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου.

στ. Την εκπροσώπηση του Δήμου στα Δικαστήρια για θέματα αρμοδιότητάς του (όπως αυτά αναλυτικά περιγράφονται στον Ο.Ε.Υ. του Δήμου Πηνειού -ΦΕΚ 557 τ.Β΄ 8.4.2011 και όπως αυτός έχει τροποποιηθεί και ισχύει).

  1. Τον κ. Βασιλείου Σπυρίδωνα του Φωτίου από τη δημοτική παράταξη «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ», ορίζει καθ’ υλην έμμισθο Αντιδήμαρχο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού και του μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες:

α. Παιδείας, πολιτισμού, αθλητισμού και νεολαίας, και ιδίως:

– τις αρμοδιότητες της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού στον οποίο περιλαμβάνεται, ιδίως τα οριζόμενα στο άρθρο 75 περίπτωση στ΄ του ν. 3463/06 και τη χορήγηση και υπογραφή αδειών, πιστοποιητικών, την έκδοση αποφάσεων, την επιβολή κυρώσεων, την ευθύνη λειτουργίας και εποπτείας των αρμόδιων φορέων και την ευθύνη λειτουργίας των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου.

– τη Συμβουλευτική Αγωγή και Δράσεις Νεολαίας, το Τοπικό Συμβούλιο Νέων, των θεμάτων Νεολαίας, το Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας, τη χορήγηση της χρήσης – διάθεσης των αιθουσών και χώρων του Δήμου για Πολιτιστικές και Κοινωνικές εκδηλώσεις.

 

β. Τα θέματα προβολής και Τουρισμού

 

γ. Τη διαχείριση των Προγραμμάτων και των Δράσεων για τα αδέσποτα ζώα

 

 

δ. την άσκηση των κατά τόπον αρμοδιοτήτων που αφορούν την Δημοτική Ενότητα Γαστούνης και συγκεκριμένα:

– Έχει την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική ενότητα.

– Παρακολουθεί την εξέλιξη των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στη δημοτική ενότητα.

– Μεριμνά για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στη δημοτική ενότητα.

– Υπογράφει, βεβαιώσεις, πιστοποιητικά και λοιπά διοικητικά έγγραφα που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της δημοτικής ενότητας  Γαστούνης

– Έχει την ευθύνη της τέλεσης των γάμων στη Δημοτική Ενότητα Γαστούνης

– Συνεργάζεται με τους προέδρους και τους εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους.

– την εξυπηρέτηση και ενημέρωση των Πολιτών για θέματα της δημοτικής ενότητας  Γαστούνης

δ. Την εκπροσώπηση του Δήμου στα Δικαστήρια για θέματα αρμοδιότητάς του (όπως αυτά αναλυτικά περιγράφονται στον Ο.Ε.Υ. του Δήμου Πηνειού -ΦΕΚ 557 τ.Β΄ 8.4.2011 και όπως αυτός έχει τροποποιηθεί και ισχύει)».

Όλη η επικαιρότητα