Αργολίδα

Ολοκληρώθηκε η πρώτη Λαμπαδηδρομία για την 195η επέτειο της Άλωσης του Παλαμηδίου (βίντεο)

Ακούστε το άρθρο
 Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 έγινε η πρώτη στην ιστορία των 195 χρόνων από την άλωση του Παλαμηδίου και την απελευθέρωση του Ναυπλίου, Λαμπαδηδρομία στα πλαίσια του “Παλαμηδείου Άθλου” η οποία πέρασε μέσα από το κάστρο κάνοντας στάση στο άγαλμα του απελευθερωτή του Σταίκου Σταϊκόπουλου.
Οι λαμπαδηδρόμοι ξεκίνησαν από τον πολιτιστικό χώρο στο ΦΟΥΓΑΡΟ στο Ναύπλιο με την Μαραθώνια φλόγα και από εκεί με σημεία διαδρομής και συμβολισμού το Στρατόπεδο, το Λιοντάρι των Βαυαρών, το Νοσοκομείο Ναυπλίου, η φλόγα έφτασε στο άγαλμα του Σταϊκοπούλου από όπου ξεκίνησε η λαμπαδηδρομία με την άνοδο στο κάστρο από τα 999 σκαλιά του.

Όταν ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος έφτασε στην κορυφή του κάστρου άναψε τον βωμό μαζί με τον Δημαρχο της πόλης Δημητρη Κωστούρο, τα φώτα του επιβλητικού κάστρου έσβησαν συμβολικά, ενώ στον ουρανό αφέθηκαν 195 φαναράκια από το λιμάνι του Ναυπλίου που συμβολίζουν τα χρόνια από την απελευθέρωση της ιστορικής πόλης του Ναυπλίου από τους Τούρκους.

Την Κυριακή διεξαγεται στα πλαισια των εορταστικών εκδηλώσεων ο αγώνας  «Τρέχοντας στο Κάστρο του Ναυπλίου– Nafplio Castle Run» με ανάβαση των 999 σκαλιών του Παλαμηδίου.

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017
Ώρα: 10:30 παραλαβή από το Δημαρχείο και μεταφορά στο φρούριο του Παλαμηδίου του πορτραίτου του πορθητή Στάϊκου Σταϊκόπουλου.

Ώρα: 11:30 επίσημη δοξολογία στον επί του φρουρίου Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα.

Ώρα: 12:00 επιμνημόσυνη δέηση στον Ανδριάντα του πορθητή Στάϊκου Σταϊκόπουλου. Παλαμήδιος Άθλος

Ώρα: 12:40 Παλαμήδειος Άθλος.

Όλη η επικαιρότητα