Ηλεία

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα ΤΕΒΑ, από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας

Ακούστε το άρθρο

Η διανομή των προϊόντων στους ωφελούμενους πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία των δήμων της Ηλείας

Με την ικανοποίηση 4.988 αιτήσεων, ολοκληρώθηκε στην Ηλεία η διανομή τροφίμων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (Ε.Β.Υ.Σ.) του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD), που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με φορείς.

Ειδικότερα, μέσω των δήμων, με τη συνεργασία των οποίων η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, υλοποίησε το πρόγραμμα στο νομό μας, παρέλαβαν τις προβλεπόμενες ποσότητες τροφίμων, οι δικαιούχοι 4.988 αιτήσεων, οι οποίες αντιστοιχούν σε 8.119 ωφελούμενους.

Η διανομή άρχισε στις 4 Μαΐου από τον Πύργο, και ολοκληρώθηκε την περασμένη Δευτέρα 19 Μαΐου 2020, με τη συνεργασία των Δήμων Πύργου, Πηνειού, Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Αρχαίας Ολυμπίας, Ζαχάρως, Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και Ήλιδας, μέσων των κοινωνικών δομών τους (σ.σ Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, Κέντρο Κοινότητας κ.α). Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία διανομής και παραλαβής των προϊόντων, πραγματοποιήθηκε με την τήρηση αυστηρών μέτρων πρόληψης και προστασίας, τόσο από τους εργαζόμενους όσο και από τους δικαιούχους του προγράμματος, σύμφωνα με τις υγειονομικές οδηγίες για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊου.

Εξάλλου, τις ημέρες πριν το Πάσχα, η Κοινωνική Σύμπραξη της Π.Ε Ηλείας πραγματοποίησε δυο ακόμα διανομές «πόρτα-πόρτα» στους δήμους Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδραβίδας – Κυλλήνης, με τη συμβολή των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», με προϊόντα της προηγούμενης διανομής, η οποία δεν είχε ολοκληρωθεί στους εν λόγω δήμους, πριν την κήρυξη της πανδημίας.

 

Όλη η επικαιρότητα