Αθλητισμός

Oλοκληρώθηκε το τουρνουά «King Pong» στην Αμαλιάδα

dsc_0366.jpg

Ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014 το βράδυ το 1ο Υπαίθριο Τουρνουά Πινγκ Πονγκ με την ονομασία “King Pong” στην πλατεία Λαζαράκη (αμιθέατρο Σκακιέρας) στην Αμαλιάδα. Ο αριθμός των συμμετοχών ήταν ικανοποιητικος ενώ ενθαρρυντικό ήταν το γεγονός ότι το μεγαλύτερο ποσοστό αποτελούνταν από ανεξάρτητους ερασιτέχνες  οι οποίοι βρήκαν την ευκαιρία να παίξουν σε ένα ανταγωνιστικο τουρνουά. Αυτός άλλωστε ήταν και ο αρχικός στόχος, το παιχνίδι και η ψυχαγωγία. 

Το τουρνουά ξεκίνησε την Κυριακή 6 Ιουλίου στις 7:00 μ.μ. με τους αγώνες κατάταξης στις κατηγορίες γυναικών και ανδρών ενώ ταυτόχρονα στην κατηγορία των παίδων είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα συγκλονιστικο τελικό που κρίθηκε στο τρίτο σετ με σκορ 18 – 16! Νικητής ήταν ο Αδαμάντιος Βερμές ο οποίος επικράτησε του Παναγιώτη Πίππα με σκορ 2-1.
Αντίστοιχες συγκινήσεις προσέφερε και η δεύτερη μέρα την αγώνων με τον τελικό των γυναικών όπου η Αθανασία Μπουτζαρέλη βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 σετ και κατάφερε να αντιστρέψει την εις βάρος της κατάσταση και να επικρατήσει της Δήμητρας Τσάκωνα με 3-2 σετ. 
Εξαιρετικά παιχνίδια έγιναν και στην κατηγορία ανδρών όπου νικητής αναδείχθηκε ο Πέτρος Γιαννακούρης με 3-2 σετ επί του Άρη Ζαφειρόπουλου σε έναν χορταστικό τελικό από άποψης θεάματος παρουσία εκατό και πλέον θεατών. 
Το τουρνουά που διοργανώθηκε από τον Αθλητικό Όμιλο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Αρίων και τη Μικρή Ακαδημία, κέρδισε τις εντυπώσεις παικτών και παρευρισκόμενων ενώ ήδη κι άλλες περιοχές του νομού σκέφτονται την διεξαγωγή αντίστοιχων αθλητικών εκδηλώσεων.
 
Το τουρνουά επίσης ήταν μια επίκαιρη αφορμή για να θυμίσουν εκ της διοργάνωσης μέλη του Δικτύου Αφύπνισης Πολιτών την ιδέα για εγκατάσταση τραπεζιών πινγκ πονγκ ως μόνιμες κατασκευές μέσα στον ιστό της πόλη και πέρα από τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία να βοηθήσουν ώστε η πόλη της Αμαλιάδας να αποκτήσει μια σύγχρονη και ανθρώπινη ταυτότητα με ελεύθερες και προσβάσιμες υποδομές για όλους τους πολίτες. 
 
Οι διοργανωτές του τουρνουά ευχαριστούν θερμά όλους όσους βοήθησαν ώστε να πραγματοποιηθεί η απαιτητική εκδήλωση: το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ερυθρού Σταυρού για την υγειονομική κάλυψη, τους Δωροθέτες  Σταυρούλιας Σπορ, Mondo Atletico, Gjino Sport και τους Χορηγούς Χειρότεχνο (Αμαλιάδα), Βενζινάδικο Revoil Αναγνωστόπουλος (Τέρμα Καλαβρύτων Αμαλιάδα), Café Café (Αμαλιάδα), Αρχιτεκτονικό Γραφείο Μανωλόπουλος (Αμαλιάδα), Φάρμα Ηλείας (Καρδιακαύτι), Super Fitness ( Γαστούνη), My Friend’s Café ( Γαστούνη).

Όλη η επικαιρότητα