Ηλεία

Ολυμπία: Επαγγελματίες για δρόμο προς Δημ. Σχολείο

Ακούστε το άρθρο

Την βελτίωση της πρόσβασης, προς το Δημοτικό Σχολείο αλλά και την ξενοδοχειακή μονάδα «ΑΜΑΛΙΑ» , που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης , ζητούν με επιστολή τους ο Σύλλογος Ξενοδόχων αλλά και ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης της Αρχαίας Ολυμπίας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν σε πολλές περιπτώσεις τα πεζοδρόμια που υπάρχουν κατά μήκος της Εθνικής Οδού Ολυμπίας-Πύργου δεν πληρούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την ασφαλή μετάβαση των μαθητών προς το Δημοτικό Σχολείο, αλλά και των τουριστών που θέλουν να κάνουν τον περίπατο τους και να επισκεφτούν την πόλη.

Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει κατάληψη αυτών, με συνέπεια να πρέπει οι πεζοί είτε να συνεχίσουν την πορεία τους κατεβαίνοντας στον δρόμο, είτε να πρέπει να περάσουν στο απέναντι πεζοδρόμιο, με ότι κινδύνους συνεπάγεται αυτό, ειδικά για  τους μικρούς μαθητές.

Να προλάβουμε το κακό…

Αυτό που επισημαίνουν οι πρόεδροι των δύο συλλόγων Βασίλης Τυλιγάδας και Νίκος Ζαρόκωστας είναι ότι οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει άμεσα να επιληφθούν του σοβαρού αυτού θέματος, πριν συμβεί  κάποιο ατύχημα.

Και μπορεί η σχολική χρονιά να τελειώνει και οι τουρίστες να είναι ελάχιστοι το φετινό καλοκαίρι, αυτό όμως δεν επιτρέπει τον εφησυχασμό ,αντιθέτως όπως επισημαίνουν δίνει την δυνατότητα παρεμβάσεων προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα.

Όλη η επικαιρότητα