Χωρίς κατηγορία

Oλυμπία Οδός: Ξεκίνησαν σταδιακά τα έργα στο τμήμα Κόρινθος-Πάτρα!

olympia-odos.jpg

Μετά την υπογραφή, τον περασμένο μήνα, της Συμφωνίας μεταξύ του Δημοσίου και των Παραχωρησιούχων / Κατασκευαστών της Ολυμπίας Οδού και του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου, ξεκίνησαν σταδιακά οι εργασίες κατά μήκος των αξόνων στο τμήμα Κόρινθος-Πάτρα.

Σε λειτουργία βρίσκονται, ήδη,  τέσσερα εργοτάξια και καλύπτουν αντίστοιχα τμήματα (Ζευγολατιό, Ξυλόκαστρο, Ακράτα, Αίγιο), τα οποία προχώρησαν σε επανακινητοποίηση του προσωπικού και των μηχανημάτων, με στόχο την πλήρη ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους, μετά και τη διετή διακοπή των εργασιών.

Οι εργασίες που  εκτελούνται, σε διάφορες θέσεις κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου, περιλαμβάνουν χωματουργικές εργασίες (γενικές εκσκαφές και κατασκευές επιχωμάτων), εργασίες μετατόπισης δικτύων, κατασκευές άνω διαβάσεων, στεγάστρων των Τοίχων Αντιστήριξης, κατασκευή φρεατοπασσάλων, κατασκευή τοίχων ακροβάθρων γεφυρών, εργασίες σηράγγων και όσων άλλων αναγκαίων απαιτείται.

Για την Ολυμπία Οδό, δείτε τους πίνακες (γεωγραφική ενότητα, χιλιομετρική θέση, συνοδευτικό φωτογραφικό υλικό) σε μορφή Microsoft Excel  :

 – Για το υποτμήμα Κορίνθου – Κιάτου, εδώ 

– Για το υποτμήμα Κιάτου – Δερβενίου, εδώ

– Για το υποτμήμα Δερβενίου – Πλατάνου, εδώ

– Για το υποτμήμα Πλατάνου – Δυτ. Αιγίου, εδώ

– Για το υποτμήμα Πλατάνου – Δυτ. Αιγίου Β΄, εδώ

– Για το υποτμήμα Δυτ. Αιγαίου – Ρίου, εδώ.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό από την Ολυμπία Οδό σε PDF:

Μέρος Α

Μέρος Β

Μέρος Γ

Μέρος Δ 

Μέρος Ε

Όλη η επικαιρότητα