Ηλεία Πολιτισμός

Ολυμπία: Σινεμά…στην 7η Γιορτή Βιβλίου

Ακούστε το άρθρο

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται για 4ο συνεχόμενο καλοκαίρι οι ανοιχτές προβολές του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους. Αύριο, στις 9:30 το βράδυ, το «Σινεμά στις Πλατείες», κάνει στάση στην Αρχαία Ολυμπία και πιο συγκεκριμένα στην 7η Γιορτή Βιβλίου, που πραγματοποιείται στο Πάρκο του ΟΣΕ, όπου θα προβληθεί η ταινία του Thomas Heinemann, «Λόλα – Ένα μπιζέλι για σπίτι».

Η Λόλα μένει σε ένα πλωτό σπίτι που λέγεται «Μπιζέλι» μαζί με τη μητέρας της. Από τότε που εξαφανίστηκε ο πατέρας της, νιώθει ξένη στο σχολείο της. Ξαφνικά, δυο γεγονότα τη βγάζουν απότομα από τον μοναχικό κόσμο της. Πρώτον, η μητέρα της αποκτά καινούργιο σύντροφο, που λέγεται Kurt, και η Lola κάνει τα αδύνατα δυνατά να τους χωρίσει. Δεύτερον, έρχεται στην τάξη της ο Rebin, ένας μυστηριώδης καινούργιος μαθητής. Η αρρώστια της μητέρας του Rebin και η ανάγκη για βοήθεια από τον Kurt, θα διαμορφώσουν τη νέα σχέση της Lola με το κοινωνικό της περιβάλλον.

Το πρόγραμμα «Σινεμά στις πλατείες» υλοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ενώ οι ταινίες προσφέρονται δωρεάν από την Ταινιοθήκη του Νεανικού Πλάνου και οι προβολές γίνονται με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Όλη η επικαιρότητα