Εκπαίδευση Ηλεία

Η Ολυμπιακή Παιδεία στα σχολεία της Ηλείας

Ακούστε το άρθρο

Η γνωριμία των μαθητών της Ηλείας – και κατ’ επέκταση όλης της Ελλάδας – με την Ολυμπιακή Ιστορία και τις Ολυμπιακές Αξίες, ήταν η αφορμή για τη συνάντηση του Υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη με Ηλείους  ειδικούς σε θέματα Ολυμπισμού και Αθλητισμού, στο Υπουργείο Παιδείας, στην Αθήνα.

Η Διευθύντρια της ΕΘΝΟΑ Ιλεάνα Κλοκώνη, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας Αντώνης Χρυσανθακόπουλος και η Δημ. Σύμβουλος Ρόη Αντωνοπούλου, είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση με τον κ.Μπαξεβανάκη, προτείνοντας την ένταξη της Ολυμπιακής Παιδείας ως μάθημα, από το προσεχές σχολικό έτος, στις Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ηλείας, όπου γεννήθηκε η Ολυμπιακή Ιδέα και Ιστορία.

Το πρώτο «Ναι»

Ο κ.  Μπαξεβανάκης αγκάλιασε την πρωτοβουλία αυτή και εξέφρασε  την επιθυμία να στηρίξει  την άμεση εφαρμογή  της προτείνοντας  στους ως άνω ειδικούς να οργανωθεί  η παρουσίαση της ιδέας στον Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου  καθώς και στο επιτελείο του.

Η καινοτόμα εφαρμογή της Ολυμπιακής Παιδείας, αρχής γενομένης από τα σχολεία της Ηλείας θα  αναδείξει την Πολιτιστική  και Ολυμπιακή ταυτότητα της περιοχής, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Η διδασκαλία θα βασιστεί στο βιβλίο «Αξίες Ολυμπιακές! Από την Ολυμπία…προς όλο τον Κόσμο! Ένα μαγικό ταξίδι», το μοναδικό εκπαιδευτικό βιβλίο Ολυμπιακής Παιδείας στην χώρα μας, που έχει συγγράψει η κα Κλοκώνη και τα τελευταία δυο χρόνια διδάσκεται στα σχολεία της Κύπρου.

Όλη η επικαιρότητα