Super league

Ολυμπιακός – Ατρόμητος: Πρώτη φορά παρουσίαση ποδοσφαιρικού αγώνα σε τυφλό φίλαθλο

Ακούστε το άρθρο

Πριν από το Ολυμπιακός – Ατρόμητος, η “ερυθρόλευκη” ΠΑΕ βράβευσε τον 43χρονο Παραολυμπιονίκη, Δημήτρη Αμπατζή. Πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάστηκε ποδοσφαιρικό ματς σε τυφλό φίλαθλο. (VIDEO)

Το παρών στο “Γ. Καραϊσκάκης” για το Ολυμπιακός – Ατρόμητος για τη 10η αγωνιστική της Super League έδωσε ο 43χρονος Παραολυμπιονίκης, Δημήτρης Αμπατζής, κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας για τους “ερυθρόλευκους”.

Επί σειρά ετών υπήρξε αρχηγός της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου τυφλών της Ελλάδας, με την οποία κατέκτησε ένα αργυρό μετάλλιο και δύο χάλκινα σε πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα της δεκαετίας του ’90, την τέταρτη θέση στο παγκόσμιο του 2002, καθώς και την τέταρτη θέση στην Παραολυμπιάδα της Αθήνας το 2004.

Πριν από την έναρξη του αγώνα, μάλιστα, προβλήθηκε από τα μάτριξ του γηπέδου Καραϊσκάκη ένα βίντεο αφιερωμένο στον 43χρονο Παραολυμπιονίκη.

Να σημειωθεί πως στη διάρκεια του αγώνα εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα η μέθοδος παρουσίασης ποδοσφαιρικού αγώνα σε τυφλό φίλαθλο, τον Δημήτρη Αμπατζή, με φωνητική περιγραφή και ταυτόχρονη απτική υποστήριξη επί ειδικού τρισδιάστατου ανάγλυφου μοντέλου γηπέδου ποδοσφαίρου.

Πρόκειται για το πρώτο μοντέλο, της εν εξελίξει έρευνας του  Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστήμιου υπό τον Αναπληρωτή Καθηγητή Μανόλη Μαραβελάκη, σε συνεργασία με τον νομικό Τάκη Αλεξανδράκη.

via

Όλη η επικαιρότητα