Μπάσκετ

Ολυμπιακός – Εφές, Χάνεϊκατ: “Σίγουρα η Εφές στο φάιναλ φορ”

Ακούστε το άρθρο

Ο Τάιλερ Χάνεϊκατ βγήκε από τα αποδυτήρια με το χαμόγελο της ικανοποίησης και την ηρεμία του θριαμβευτή. «Σίγουρα η Εφές θα είναι στο φάιναλ φορ. Είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι πως θα είμαστε εμείς στο φάιναλ φορ,» δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ – ΜΠΕ) και στο Πρακτορείο Sport.

Αισιοδοξία της στιγμής; Αισιοδοξία που μπορεί να «στοιχίσει» στην ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς όταν αντίπαλός της είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης 2012 και 2013 αλλά και φιναλίστ το 2015; Το σίγουρο είναι πως η Εφές στον 2ο αγώνα έπαιξε έξυπνα, με σωστές επιλογές, έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα και «έκλεψε» τη νίκη, 71-73, στο… σπίτι του Ολυμπιακού.

Μαζί με τον Μπράιαν Ντάνστον που «σκότωσε» την πρώην ομάδα του με 16 πόντους, ο Τάιλερ Χάνεϊκατ έβαλε την «υπογραφή» του σε αυτό το ιστορικό «διπλό» της Εφές, με 15 πόντους (1/2 βολές, 4/4 δίποντα, 2/7 τρίποντα), 9 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη σε 25 λεπτά.

Ο Τάιλερ Χαϊνεκατ διέψευσε πως ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς είχε διαφορετικό σχέδιο εν συγκρίσει με τον αγώνα της Τετάρτης (19/4) στο Φάληρο: «Είχαμε το ίδιο πλάνο, όπως στον πρώτο αγώνα, αλλά δεν αποδειχτήκαμε επαρκείς στην επίθεση τότε, χάσαμε εύκολα καλάθια κι ο Ολυμπιακός μάζεψε τα ριμπάουντ και ευστόχησε σε μεγάλα σουτ. Στο δεύτερο το παιχνίδι νιώθαμε περισσότερο άνετα, είχαμε αυτοπεποίθηση ακόμη κι όταν βρεθήκαμε στο -8, αλλά αντιδράσαμε και πια είχαμε το momentum».

Τι κράτησε ανεβασμένη την ψυχολογία των παικτών του Περάσοβιτς, όταν ο Ολυμπιακός «χτύπησε» με 9 εύστοχα τρίποντα την Εφές στο πρώτο 20αλεπτο; «Ελπίζαμε πως οι αντίπαλοί μας δεν θα ευστοχούσαν στα τρίποντα και στα 40 λεπτά του παιχνιδιού. Προβήκαμε σε μικρές προσαρμογές, όταν ο Σπανούλης έβγαινε και πετύχαινε ελεύθερα τρίποντα… έπρεπε να τον σταματήσουμε. Τα καταφέραμε,» απάντησε ο Χάνεϊκατ.

Μία νίκη με τον «συνήθη ύποπτο» της τουρκικής ομάδας, Τομάς Ερτέλ να μένει στους 5 πόντους (με 1/5 τρίποντα και 1/4 δίποντα). Ήταν στο πλάνο να επωμιστούν ο Ντάνστον και εκείνος το βάρος στην επίθεση; «Απλά συνέβη έτσι. Ο Μπράιαν (σ.σ. Ντάνστον) χρωστούσε στον εαυτό του μια μεγάλη εμφάνιση απέναντι στην πρώην ομάδα του, έκανε σπουδαία δουλειά στα ριμπάουντ και έδειξε χαρακτήρα. Ο Τομά (σ.σ. Ερτέλ) μπορεί να μην σκόραρε, αλλά μας έβαλε σε καλή θέση με το παιχνίδι του, είναι εξαιρετικός πασέρ. Κι εγώ έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου για την ομάδα μου. Σήμερα, βγήκε έτσι το παιχνίδι που ανέλαβε εγώ περισσότερες πρωτοβουλίες στην επίθεση».

Του υπενθυμίσαμε πως Ο Ολυμπιακός έχει νικήσει 8 φορές εκτός έδρας στη Euroleague. Πόσο αισιόδοξος αισθάνεται πως η Εφές θα κάνει το 2/2 στο Αμπντί Ιπεκτσί; «Σίγουρα η Εφές θα είναι στο φάιναλ φορ. Είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι πως θα είμαστε εμείς στο φάιναλ φορ. Εχουμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας. Σίγουρα, δεν μπορείς να προβλέψεις το μέλλον, αλλά με την ενέργεια που βγάζουμε, τις ικανότητές μας, την αποφασιστικότητά μας θα τα καταφέρουμε. Διαθέτουμε παίκτες έτοιμους να παλέψουν, είμαστε μία πολύ ταλαντούχα ομάδα,» δεν είχε αμφιβολία μέσα του ο 27χρονος Αμερικανός φόργουορντ.

Όλη η επικαιρότητα