Ποδόσφαιρο

Ολυμπιακός-Κράσνονταρ: 4-0, «καθάρισαν» την πρόκριση στους ομίλους οι Πειραιώτες

Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός ήθελε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς στη Ρωσία με αντίπαλο την Κράσνονταρ, για τα πλέι οφ του Champions League και όχι μόνο τα κατάφερε, αλλά το έκανε με τρόπο και σκορ (4-0) εμφατικό, που τον βάζει με το… ενάμισι πόδι στους ομίλους της διοργάνωσης.

Σκόρερ για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς χρίστηκαν οι Γκερέρο στο 30′ και Ρατζέλοβιτς στο 78′ και στο 85′ και Ποντένσε στο 89′.

Έτσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε να ξεκινήσει την ομάδα του με την ίδια ενδεκάδα που είχε χρησιμοποιήσει στα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια των προκριματικών. Στις επιλογές του Πορτογάλου τεχνικού δεν υπήρχε καμία έκπληξη, με τον Σα να παίρνει θέση κάτω από τα δοκάρια, τον Σεμέδο και τον Μεριά να είναι τα δύο στόπερ, ενώ Ελαμπντελαουί και Τσιμίκας έπαιξαν στα πλάγια της άμυνας (δεξιά και αριστερά, αντίστοιχα). Οι Μπουχαλάκης και Γκιγέρμε συνέθεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων, με τους Βαλμπουενά, Μασούρα και Ποντένσε να κινούνται πίσω από τον Γκερέρο, αγωνίστηκε ξανά στην κορυφή της επίθεσης.

Από την πλευρά της, η Κράσνονταρ έπαιξε με τον Μάρκους Μπεργκ στην κορυφή της επίθεσης, ο οποίος επιλέχθηκε τελικά από τον Μουράντ Μουσάεφ για το βασικό σχήμα της ομάδας του. Όσον αφορά τις άλλες θέσεις, ο Σαφόνοφ επιλέχθηκε για το τέρμα, με τους Ραμίρες αριστερό και Πετρόφ δεξί μπακ, ενώ Φιόλουσον και Σπάιτς αγωνίστηκαν ως στόπερ. Ο Καμπόλοφ επιλέχθηκε ως αμυντικός μέσος, με εσωτερικούς χαφ τους Καμπελά και Βιλένα, ενώ οι Ναμλί και Βάντερσον πλαισίωσαν τον Σουηδό πρώην άσο του Παναθηναϊκού στην τριάδα της γραμμής κρούσης στο 4-3-3 των φιλοξενούμενων.

«Πάγωσαν» οι Ρώσοι με τον τραυματισμό του Καμπελά

Αν και το παιχνίδι ξεκίνησε μοιρασμένα, ο Ολυμπιακός, ως πιο έμπειρη ομάδα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, έδειξε έτοιμος να αξιοποιήσει τα λάθη και τα όποια… σοκ που μπορούσε να δημιουργήσει το ματς για τους Ρώσους. Στο 5′ ο Ελαμπντελαουί συνεργάστηκε ωραία με τον Ποντένσε από τα δεξιά και ο Νορβηγός έκανε συρτό γύρισμα, αλλά έδιωξε ο Σπάιτς.

Στο 11′ οι παίκτες της Κράσνονταρ ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Γκιγέρμε μέσα στην περιοχή της ομάδας του, αλλά ο Ισπανός διαιτητής του αγώνα, Κάρλος ντελ Θέρο Γκράντε, έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο 15′ ήρθε και η πρώτη πραγματικά πολύ καλή στιγμή για την ελληνική ομάδα, όταν σε σέντρα του Μασούρα και κεφαλιά του Μπουχαλάκη, η μπάλα κόντραρε και πέρασε λίγο έξω σε κόρνερ.

Λίγο μετά το 20ό λεπτό, ένας από τους πιο ποιοτικούς παίκτες των Ρώσων, ο Καμπελά, τραυματίστηκε και στη συνέχεια, περίπου πέντε λεπτά αργότερα (26′) βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου με αναγκαστική αλλαγή, για να περάσει στη θέση του ο Όλσον. Αυτό φάνηκε να «πάγωσε» τους φιλοξενούμενους, κάτι που φάνηκε στα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου μέρους.

Ο Γκερέρο πήρε ξανά το… όπλο του

Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο 30’με τον Γκερέρο να είναι συνεπής στο σκοράρισμα για ακόμη ένα ευρωπαϊκό ματς. Έπειτα από προσπάθεια του Μασούρα, ο Ισπανός επιθετικός υποδέχθηκε την μπάλα, έκανε μια πολύ όμορφη κίνηση, επιχείρησε ένα εξαιρετικό σουτ και με τη… βοήθεια του δοκαριού κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Σαφόνοφ.

Έτσι, η ελληνική ομάδα πήρε προβάδισμα στον αγώνα κόντρα στους Ρώσους, ενώ είχε και το μομέντουμ -και την ψυχολογία- για να πετύχει και δεύτερο τέρμα. Στο 41′ ο Μπεργκ έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Σα με το… μυτάκι, αλλά υποδείχθηκε σωστά σε αντικανονική θέση. Στο 44′, σε εξαιρετική προσπάθεια του Ποντένσε και τελείωμα με το αριστερό κοντά από το ημικύκλιο, η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί του Σαφόνοφ, ενώ στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων οι Πειραιώτες είχαν ακόμη μια μεγάλη φάση, με τον Βαλμπουενά να σουτάρει, αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

Πιο ισορροπημένο το ματς στην έναρξη της επανάληψης

Με το τελείωμα του πρώτου μέρους να δείχνει πως το Καραϊσκάκη… κατηφόρισε, οι Ρώσοι ήθελαν να αλλάξουν την εικόνα του παιχνιδιού, ποντάροντας και στο γεγονός ότι έχουν περισσότερα παιχνίδια στα πόδια τους. Ωστόσο, είδαν τον Ολυμπιακό να έχει την πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου μέρους, όταν στο 51′ ο Ποντένσε βγήκε στην κόντρα από τα δεξιά, προσπάθησε να «κρεμάσει» τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά το τελείωμά του δεν ήταν καλό.

Στο 58′ έγινε και η δεύτερη αλλαγή για την Κράσνονταρ, με τον Σουλεϊμάνοφ να περνά στο ματς αντί του Ναμλί. Ένα λεπτό αργότερα (59′), οι φιλοξενούμενοι είχαν μια καλή στιγμή, όταν ο Μπεργκ κέρδισε μια μονομαχία από τα αριστερά και έστρωσε στον Σουλεϊμάνοφ, ο οποίος έστειλε την μπάλα πολύ ψηλά από εξαιρετική θέση.

Ο Ρατζέλοβιτς έκανε… πάρτι και «κλείδωσε» την πρόκριση

Ο Ολυμπιακός έκανε το 2-0 με σκόρερ τον νεαρό Ρατζέλοβιτς, που πέρασε στο παιχνίδι ως αλλαγή αντί του Μασούρα. Ο Βαλμπουενά έκανε εξαιρετική ενέργεια, «έσπασε» στον Σέρβο, ο οποίος με ένα εξαιρετικό σουτ παραβίασε για δεύτερη φορά την εστία του Σαφόνοφ. Ο νεαρός άσος έκανε το ίδιο και στο 85′, όταν με εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής νίκησε για δεύτερη φορά τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ενώ ο Ποντένσε στο 89′ έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα, με ακόμη ένα όμορφο τέρμα.

via

Όλη η επικαιρότητα