Μπάσκετ

Ολυμπιακός: «Να φέρουμε τίτλους» ευχήθηκε ο Σπανούλης

Ακούστε το άρθρο

Την ευχή «να φέρουμε τίτλους στην ομάδα και να είναι καλύτερη από την περσινή χρονιά» εξέφρασε ο Βασίλης Σπανούλης στο πλαίσιο της “Media Day” της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού. Ο αρχηγός των Πειραιωτών υπογράμμισε ακόμη ότι «υπάρχει κίνητρο» για τη νέα σεζόν, ενώ τόνισε ότι «δεν τελειώσαμε με τον τρόπο που θέλαμε πέρυσι».

Από την πλευρά του, ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Γιάννης Σφαιρόπουλος, ευχαρίστησε τους αδελφούς Αγγελόπουλους που «… κάνανε ό,τι χρειάζεται για να φέρουμε τους παίκτες που πιστεύουμε ότι μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα», τόνισε ότι «αυτό που απομένει είναι να βρούμε ομοιογένεια, επειδή έχουμε αλλάξει αρκετά τους ξένους της ομάδας.

»Θα χρειαστούμε λίγο χρόνο αλλά πιστεύω ότι θα το καταφέρουμε», ενώ χαρακτήρισε πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό που έχει βασικό κορμό, «γιατί ξέρουν όλη τη φιλοσοφία, τη νοοτροπία. Ειδικά οι συγκεκριμένοι Έλληνες, που είναι παίκτες-νικητές, ξέρουν να κερδίζουν και να κατακτούν τίτλους».

Από την πλευρά του, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ δήλωσε πολύ χαρούμενος που έμεινε στον Ολυμπιακό, ενώ ο Μπράιαν Ρόμπερτς εξέφρασε την ελπίδα να κατακτήσει την Ευρωλίγκα με τους Πειραιώτες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις από τη “Media Day” του Ολυμπιακού:

Γιάννης Σφαιρόπουλος:

– Για τους αδελφούς Αγγελόπουλους και τους στόχους της ομάδας: «Τους ευχαριστώ και φέτος, κάνανε ό,τι χρειάζεται για να φέρουμε τους παίκτες που πιστεύουμε ότι μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα. Εύχομαι σε όλα τα παιδιά να έχουμε υγεία και να είμαστε όλοι μαζί ετοιμοπόλεμοι. Έχουμε ελλείψεις. Ο Ολυμπιακός πάντα θέλει να πρωταγωνιστεί, σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει».

– Για το σύστημα της Ευρωλίγκας: Το ότι φτάσαμε πέρυσι μέχρι τον τελικό, σημαίνει ότι κάναμε πολλά πράγματα καλά. Μας λυπεί που δεν κατακτήσαμε την Ευρωλίγκα, αλλά δεν γίνεται να το κάνεις κάθε φορά. Έχουμε την τεχνογνωσία, ελπίζω να έχουμε και υγεία ώστε να έχουμε όλα τα πολεμοφόδια έτοιμα. Είναι μία πολύ απαιτητική Ευρωλίγκα, μετράει πολύ η διάρκεια, αλλά τα ξέρουμε όλα αυτά».

– Για τις απουσίες των διεθνών: «Δεν μπορώ να πω ότι μου δένει τα χέρια, αλλά θα πρέπει να βρούμε έναν διαφορετικό τρόπο λειτουργίας. Είναι θετικό ότι έχω δουλέψει με όλους τους Έλληνες στο παρελθόν και ότι ξέρουν τι ζητάω και πως δουλεύω. Ακόμα και τον Μπόγρη τον είχα παίκτη για μία χρονιά στο παρελθόν. Αυτοί που μας λείπουν είναι οι δύο ξένοι διεθνείς, ο Τιλί και ο Στρέλνιεκς. Είναι καλό το ότι έχουμε και τους Αμερικανούς από την αρχή μαζί. Αυτό που απομένει είναι να βρούμε ομοιογένεια, επειδή έχουμε αλλάξει αρκετά τους ξένους της ομάδας. Θα χρειαστούμε λίγο χρόνο αλλά πιστεύω ότι θα το καταφέρουμε».

– Για τον βασικό κορμό: «Ο βασικός κορμός είναι μία μεγάλη επιτυχία στη διοίκηση. Για να κρατήσεις όλους αυτούς τους παίκτες, σημαίνει ότι τα συμβόλαιά τους ανεβαίνουν. Όταν έχεις ένα βασικό κορμό, αυτό σημαίνει ότι πληρώνεις παραπάνω και αυτό κοστίζει παραπάνω σε μία ομάδα. Για μένα είναι πολύ σημαντικό το να έχει μία ομάδα βασικό κορμό, γιατί ξέρουν όλη τη φιλοσοφία, τη νοοτροπία. Ειδικά οι συγκεκριμένοι Έλληνες, που είναι παίκτες-νικητές, ξέρουν να κερδίζουν και να κατακτούν τίτλους».

– Για τον Μιλουτίνοφ: «Τον πίστευα εξ αρχής και πιστεύω ότι θα δείξει ακόμα περισσότερα πράγματα φέτος».

Βασίλης Σπανούλης: «Έκανα μερικά πράγματα που ήθελα. Και ξεκουράστηκα και κατάφερα να δουλέψω σε μερικά πράγματα που είχα ανάγκη. Τώρα αρχίσαμε με την ομάδα. Εύχομαι μια καλή χρονιά με υγεία και να καταφέρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Να ακούμε όσα μας πει ο κόουτς, να δουλέψουμε σκληρά. Η προετοιμασία είναι ένα δύσκολο κομμάτι για τον αθλητή. Υπάρχουν τραβήγματα, υπάρχουν πιασίματα. Είμαστε επαγγελματίες.

Έχουμε και ένα αρνητικό με πολλούς διεθνείς που λείπουν και αυτό δεν μας βοηθάει να δουλέψουμε όλοι μαζί. Θα προσπαθήσουμε να ακούσουμε αυτά που θα μας πει ο κόουτς και να τα κάνουμε στο παρκέ. Υπάρχει το Ευρωμπάσκετ και οι Εθνικές και μετά όταν επιστρέψουν οι διεθνείς να ενωθούμε και να γίνουμε ομάδα. Ελπίζω όλα να πάνε καλά, να φέρουμε τίτλους στην ομάδα και να είναι καλύτερη από την περσινή χρονιά.

Υπάρχει κίνητρο. Αν δεν υπήρχε, δεν θα ήμασταν εδώ. Δεν τελειώσαμε με τον τρόπο που θέλαμε πέρυσι. Στην Ευρωλίγκα κάναμε εκπληκτική πορεία πέρυσι. Πρέπει να είμαστε καλύτεροι σε πολλούς τομείς και να είμαστε εμείς χαμογελαστοί».

Νίκολα Μιλουτίνοφ: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έμεινα εδώ. Θα προχωρήσω όσο πιο σκληρά μπορώ και θα βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Θέλω να παίξω ακόμα καλύτερα σε σχέση με πέρυσι και παιχνίδι με παιχνίδι να γίνομαι καλύτερος. Ακόμα προσπαθούμε να γνωρίσουμε ο ένας τον άλλο, να μάθουμε ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Είναι η δεύτερη προπόνηση που γίνεται και όλοι μαζί θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους μας».

Μπράιαν Ρόμπερτς: «Είμαι ενθουσιασμένος που είμαι μέλος αυτού του ξεχωριστού οργανισμού. Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε και να αρχίσουμε να παίζουμε με όλους αυτούς τους μεγάλους παίκτες.

Είχα μια εμπειρία στο παρελθόν, είχα παίξει ως αντίπαλος του Ολυμπιακού. Ήξερα ότι ο Ολυμπιακός κερδίζει τίτλους και, όταν μου προσέφεραν το συμβόλαιο, κατευθείαν είπα “ναι”, γιατί ήξερα ότι ο Ολυμπιακός κερδίζει και παίρνει τίτλους. Παρακολουθούσα όσο μπορούσα την Ευρωλίγκα.

Ο Ολυμπιακός έφτασε δύο φορές κοντά στο να κατακτήσει τους τίτλους και ελπίζω τώρα να τους κατακτήσουμε μαζί. Θεωρώ ότι είμαι καλύτερος τώρα και με περισσότερες εμπειρίες. Γνωρίζω καλύτερα το παιχνίδι και μπορώ να βοηθήσω περισσότερο».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα