Super league

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Ισόπαλο το ντέρμπι αιωνίων στο Φάληρο

Ακούστε το άρθρο

Με το σκορ στο 1-1 ολοκληρώθηκε το ντέρμπι «αιωνίων» ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης», που διεξήχθη στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Super League.

Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν στο 61’ με τον Κάτσε, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» σοφάρισαν στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Σισέ.

Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο, είχε την κατοχή, αλλά δεν κατάφερε να βρει τους διαδρόμους απέναντι στον καλοστημένο αντίπαλό του. Ο Παναθηναϊκός πίεζε πολύ και προσπαθούσε να βρει την κόντρα για να αιφνιδιάσει.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι φάσεις να είναι ελάχιστες, με τους «πράσινους» να μην απειλούν και τον Χασάν να είναι απελπιστικά άστοχος στις δύο ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν και μετουσιώθηκαν σε τελικές, με κεφαλιά στο 19΄ και σουτ από το ύψος της περιοχής στο 29΄.

Η μεγάλη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου χάθηκε για τον Ολυμπιακό στο 38΄. Ο Ποντένσε έπαιξε το 1-2 με τον Φορτούνη, βγήκε απέναντι στον Διούδη αλλά αντί να δώσει στον αμαρκάριστο Χασάν προσπάθησε να τελειώσει τη φάση και νικήθηκε από τον Έλληνα τερματοφύλακα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τραυματισμό του Διούδη από τον Νάτχο, που προσπάθησε να μπει στην πορεία της μπάλας και χτύπησε στο κεφάλι, με το γόνατο, τον Έλληνα τερματοφύλακα. Ο Διούδης έγινε αλλαγή στο 53΄ και οκτώ λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ, χωρίς να μπει στην περιοχή!

Οι παίκτες του έμειναν αρκετά εκτός περιοχής του Ολυμπιακού και ο Κάτσε, με υπέροχο σουτ, νίκησε τον Σα σε μια από τις ελάχιστες προσπάθειες του «τριφυλλιού» σε ολόκληρο τον αγώνα. Στο 61ο λεπτό ο μέσος των «πράσινων» σημείωσε ένα όμορφο γκολ και πέτυχε το 1-0 για το «τριφύλλι».

Στο διάστημα που απέμεινε ο Ολυμπιακός είχε μια πολύ καλή ευκαιρία με την κεφαλιά του Γκιγιέρμε στο 76΄, αλλά χωρίς καθαρό μυαλό οι παίκτες του Μαρτίνς δεν προβλημάτιζαν ιδιαίτερα το νεανικό Παναθηναϊκό, που έδωσε συνέχεια στην εξαιρετική εφετινή παρουσία του. Από το 80΄ και ύστερα όμως η πίεση των γηπεδούχων ήταν ασφυκτική, αλλά η τύχη δεν ήταν με το μέρος τους.

Στο 83΄ ο Κότσαρης απέκρουσε σωτήρια το απευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Χριστοδουλόπουλου, ενώ στο 86΄ το σουτ του Ελαμπντελαουί σταμάτησε στο δοκάρι του Κότσαρη. Τελικά, τη λύτρωση στον Ολυμπιακό έδωσε ο Σισέ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, σημειώνοντας από κοντά το 1-1, μετά το γύρισμα του Ελαμπντελαουί.

 
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-1 (Novasports 1)
 
Γκολ: 61′ Κάτσε (Παναθηναϊκός), 90′ +5′ Σισέ (Ολυμπιακός)
Το «φιλμ» του αγώνα
Το ματς καθυστερεί να ξεκινήσει λόγω των καπνογόνων που άναψαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού.
1′ Σέντρα στο ντέρμπι!
4′ Αναγνωριστικό το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά. Ο Κούτρης από τα αριστερά δεν μπόρεσε να βάλει σε κίνδυνο την άμυνα του Παναθηναϊκού.
5′ Ο Ποντένσε σκόραρε μετά την κάθετη του Νάτχο, αλλά σωστά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.
9′ Το σουτ του Νάτχο από μακρινή απόσταση πέρασε άουτ.
12′ Ο Ολυμπιακός έχει αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Παναθηναϊκό να αναζητά την κόντρα και την γρήγορη επίθεση για να αιφνιδιάσει.
14′ Πρώτο σουτ για τον Παναθηναϊκό. Ο Σα μπλόκαρε την προσπάθεια του Κάτσε.
19′ Πρώτο κόρνερ για τον Ολυμπιακό. Απομάκρυναν οι «πράσινοι» και στην εξέλιξη της φάσης η κεφαλιά του Χασάν πέρασε άουτ.
25′ Νέα κεφαλιά του Χασάν. Η μπάλα κατέληξε με ύψος στην αγκαλιά του Διούδη. 4-1 οι τελικές. Χωρίς μεγάλη φάση το ντέρμπι.
29’ Άστοχο το σουτ του Χασάν με το αριστερό από καλή θέση.
33′ Ένταση μεταξύ του Ποντέσνε και του Κάτσε. Ο διαιτητής έκανε συστάσεις και στους δύο ποδοσφαιριστές.
38′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Φορτούνης συνεργάστηκε με τον Ποντένσε, αλλά ο Πορτογάλος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Διούδη.
Λήξη πρώτου μέρους
Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Χριστοδουλόπουλος στη θέση του Χασάν, που τραυματίστηκε λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο.
Έναρξη στο δεύτερο μέρος
48′ Ο Χριστοδουλόπουλος σκόραρε, αλλά η φάση ακυρώθηκε για φάουλ. Ο Διούδης βρέθηκε στο έδαφος μετά από άσχημη σύγκρουση με τον Νάτχο. Στο γήπεδο έχουν μπει τα ιατρικά τιμ και των δύο ομάδων.
50′ Ο Διούδης τραυματίστηκε και αποχώρησε με κολάρο στον λαιμό, ενώ τον χειροκροτούσε όλο το γήπεδο.
53′ Στη θέση του Διούδη πέρασε ο Κότσαρης. Κίτρινη κάρτα είδε ο Νάτχο.

61’ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌ 0-1. Ο Κάτσε πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Μπουχαλάκη και με σουτ νίκησε τον Σα και άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό!

63′ Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Εκτός ο Μπουχαλάκης, μέσα ο Μάνος.

64’ Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Ο Χατζηγιοβάνης γύρισε την μπάλα και ο Σα πρόλαβε τον Μακέντα, με τον Ινσούα στην εξέλιξη να σουτάρει άουτ.
67′ Ο Ολυμπιακός ανεβάζει την πίεσή του όπως είναι φυσικό και προσπαθεί να φτάσει στην ισοφάριση.
70′ Δεύτερη αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Μουνιέ πήρε τη θέση του Μπουζούκη.
73′ Κίτρινη κάρτα στον Μαυρομάτη. Ο αμυντικός του Παναθηναϊκού πέρασε εκτός και στη θέση του μπήκε ο Πούγγουρας.
76’ Ο Γκιγιέρμε με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα δίπλα από την εστία.
77′ O Καμαρά στη θέση του Νάτχο.
84′ Ο Ολυμπιακός ζήτησε χέρι του Μακέντα μέσα στην περιοχή, με τον Ελβετό διαιτητή να δείχνει να συνεχιστεί το ματς.
87′ Δοκάρι για τον Ολυμπιακό με τον Ελαμπντελαουί. Στην επαναφορά ο Κολοβέτσιος πρόλαβε τον Καμαρά και έδιωξε σε κόρνερ.
90′ Κίτρινη κάρτα στον Κότσαρη.
Εννέα λεπτά οι καθυστερήσεις.
90’+1′ Κίτρινη κάρτα και στον Γιόχανσον.
90′ +3′ Κίτρινη κάρτα στον Φορτούνη.
90’+5′ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ 1-1! Ο Σισέ σκοράρει σε κενή εστία μετά το γέμισμα του Ελαμπντελαουί.
 
Τέλος του αγώνα Ολυμπιακος – Παναθηναϊκός 1-1

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-1 (Novasports 1)

Γκολ: 61′ Κάτσε (Παναθηναϊκός), 90’+5′ Σισέ (Ολυμπιακός)

Κίτρινες κάρτες:
 Νάρχο, Φορτούνης – Μαυρομάτης, Κότσαρης, Γιόχανσον, Κάτσε

Κόκκινες κάρτες:
 –

 
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Μπουχαλάκης (63′ Μάνος), Γκιλιέρμε, Νάτχο (77′ Καμαρά), Φορτούνης, Ποντένσε, Χάσαν (46′ Χριστοδουλόπουλος).

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): 
Διούδης (53′ Κότσαρης), Κουλιμπαλί, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης (73′ Πούγγουρας), Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Κάτσε, Μπουζούκης (70′ Μουνιέ), Χατζηγιοβάνης, Μακέντα.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και zougla.gr

Όλη η επικαιρότητα