Super league

Ολυμπιακός: Το ποσό που έβαλε στα ταμεία του

Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το εμπόδιο της Βικτόρια Πλζεν και προκρίθηκε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς χρειάζεται πλέον να κάνει ακόμα δύο βήματα για να μπει στους ομίλους.

Η επόμενη αντίπαλος των Πειραιωτών είναι η τουρκική Μπασακσεχίρ, την οποία οι φίλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αύριο (30/7) στο φιλικό με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Ο Ολυμπιακός, πάντως, με τη νίκη επί της Πλζεν εξασφάλισε δύο ακόμα στόχους. Ο πρώτος, είναι η παρουσία του στους ομίλους του Europa League, ο,τι και αν συμβεί στις αναμετρήσεις του 3ου προκριματικού κι ο δεύτερος είναι τα πρώτα οικονομικά οφέλη της σεζόν από την ευρωπαϊκή παρουσία.

Η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ θα βάλει στα ταμεία της 7,3 εκατομμύρια ευρώ χωρίς να υπολογίζονται τα έσοδα από τα εισιτήρια των τουλάχιστον τεσσάρων εντός έδρας ευρωπαϊκών αγώνων που θα δώσει μέχρι το Δεκέμβριο, καθώς για την είσοδο στους ομίλους θα καρπωθεί 3 εκατομμύρια, λαμβάνοντας ως μπόνους άλλα 2,85 εκατομμύρια λόγω του υψηλού ranking του στην βαθμολογία (θα είναι 8ος ή 9ος, άρα και στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας και φέτος, αν παίξει στο Europa League).

Ακόμα, θα πάρει 1,5 εκατομμύρια ευρώ από το Market Pool, ποσό που ενδέχεται να αυξηθεί, σε περίπτωση μη πρόκρισης στους ομίλους μίας ή περισσότερων εκ των ΑΕΚ, Ατρομήτου και Άρη.

newsit.gr

Όλη η επικαιρότητα