ΕΠΣ Ηλείας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ – ΕΝΙΠΕΑΣ ΛΑΝΤΖΟΪΟΥ 0 – 2: Νίκη ανόδου στο φινάλε…

Ακούστε το άρθρο

Σπουδαία νίκη που ίσως… του χαρίσει την άνοδο στη Γ΄ εθνική  κατηγορία , πέτυχε μέσα στη Ζαχάρω ο Ενιπέας Λαντζοίου με σκορ 2 – 0, «χτυπώντας» στα τελευταία λεπτά, εκμεταλλευόμενος την εμπειρία  και το πάθος κάποιων παικτών του, την ώρα που όλοι είχαν πιστέψει  ότι  το ματς πάει για «Χ»!

Καθώς  ο πολύ κακός αγωνιστικός χώρος του γηπέδου Ζαχάρως , που στοίχισε τον τραυματισμό αρκετών παικτών με αποκορύφωμα το σοβαρότερο όλων,  του Σπύρου Καββαθά στο 31΄(θλάση στο αγκώνα), δεν επέτρεψε στις δυο ομάδες να παίξουν καλό ποδόσφαιρο!

                     Οι φάσεις και τα γκολ του αγώνα:

Μόλις στο 11′ ο Γκούσκος με κάθετη μπαλιά έβγαλε τετ-α-τετ τον Κατσιώλη, αυτός πλάσαρε, αλλά ο Κουρλός βγήκε κι απέκρουσε. Στο 29′, βαθιά μπαλιά στον Μπατζακόπουλο, δεν έδιωξαν οι αμυντικοί, ο φορ του Ενιπέα μπήκε μόνος του, αλλά ο Τσάμπρας έβγαλε το μεγάλο σώμα του και έκλεισε τη γωνία, διώχνοντας τη μπάλα. Στην επανάληψη και στο 55′, ωραία σέντρα του Παπαγεωργίου, καρφωτή κεφαλιά του Οικονομίδη, απέκρουσε ο Κουρλός. Στο 60′ κόρνερ του Κατσιώλη, κεφαλιά του Παπαγεωργίου από ιδανική θέση, ελάχιστα άουτ. Στο 69′, μπαλιά του Γκούσκου, δεν βρήκε τη μπάλα ούτε ο Κουρλός, ούτε ο Στροφύλλας της Ζαχάρως, η μπάλα άουτ. Για να φτάσουμε στο 81΄, όταν ο Γ. Τσαντίλης εβγαλε ωραία σέντρα στην περιοχή της Ζαχάρως,  προσπάθησε να διώξει με κεφαλιά ο Κύτταρης, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του(0- 1).  Στο 85′, ωραίο πλασέ του Κατσιώλη από κοντά, ο Κουρλός απέκρουσε, σωτήρια! Και στο 90΄ με  κεφαλιά ο Στροφύλλας πρόλαβε την έξοδο του Τσάμπρα κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, μετά από έξοχη μεταβίβαση του νεοεισελθόντα Μάζη! Η τελευταία φάση του ματς έγινε στο 94′, όταν σε νεα αντεπίθεση με τον Τσαντίλη για τον Ενιπέα, γύρισμα στην περιοχή , έδιωξαν οι αμυντικοί προσωρινά, και ο Δαλαβούρας το σουτ από καλή θέση, άουτ. Στο 95΄ αποβλήθηκε με 2η  κίτρινη κάρτα ευρισκόμενος στον πάγκο ο Οικονομίδης της Ζαχάρως!

Αυτοί  που ξεχώρισαν:

Από τους γηπεδούχους οι, Κατσιώλης, Στροφύλλας, Παναγόπουλος και Κύτταρης(τον «πούλησε» η μπάλα στη φάση του αυτογκόλ! Από τους φιλοξενούμενους, κορυφαίος ο Κουρλός, και αρκετά καλοί οι Δαλαβούρας, Κωτσάκης, και Γκρίλλας!

Ζαχάρω: Τσάμπρας, Κύτταρης, Χριστόπουλος, Γκούσκος, Οικονομίδης (89′ Ασημακόπουλος), Καββαθάς (31′ λ. τ. Σπηλιωτόπουλος), Στροφύλλας, Έλιοτ, Παναγόπουλος, Παπαγεωργίου (64′ λ. τρ. Μπιμπής), Κατσιώλης.

Ενιπέας: Κουρλός, Καλαντζής (64′ Γκουβέρος), Δαλαβούρας, Τσαντίλης, Κωτσάκης, Κύτταρης, Γιαννακόπουλος (64′ Στροφύλλας), Βαγγόπουλος, Τριανταφύλλης (93′ Πλαστουργός), Γκρίλλας, Μπατζακόπουλος (87′ Μάζης).

Βαθμολογία (Σε 3 αγώνες) 

Ενιπέας Λατζοίου        12   5-2

Ξενοφών Κρεστένων     9   4-3

Ολυμπιακός Ζαχάρως   6   4-3

Αλφειός Επιταλίου         0   2-7

* Ξεκίνησαν με τους εξής βαθμούς: Ενιπέας 6, Ξενοφών 3, Αλφειός 0, Ολ. Ζαχάρως 0

Κριτήρια ισοβαθμίας:

  1. Τα παιχνίδια μεταξύ των ισοβαθμούντων ομάδων 2.Η διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια  3. Συνολική διαφορά τερμάτων 4. Καλύτερη επίθεση  5. Καλύτερη άμυνα  6. Μπαράζ

 

Η επόμενη 4η αγωνιστική Πλέι οφ

Σάββατο 18/5 – 5.30

Ξενοφών Κρεστ. – Αλφειός Επιτ.

Κυριακή 19/5 – 5.30

Ενιπέας Λατζ. – Ολυμπ. Ζαχάρως

Όλη η επικαιρότητα