Αθλητισμός

Olympia Cup 2023: Η νέα εποχή της άρσης βαρών να αρχίσει από εδώ που ξεκίνησαν όλα

Το προεδρείο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, βρέθηκε στο δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας
Ακούστε το άρθρο

Σε μια νέα εποχή στο άθλημα της άρσης βαρών μπαίνουμε, μια εποχή στην οποία το άθλημα θα γίνει πιο ελκυστικό, πιο γρήγορο, πιο τηλεοπτικό. Και αυτή η νέα αρχή, οι ιθύνοντες της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας θέλουν να εγκαινιαστεί από εδώ όπου ξεκίνησαν όλα, τα Ολυμπιακά Ιδανικά με την διοργάνωση Olympia Cup 2023

Η διοργάνωση του Cup Olympia από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία άρσης βαρών, αναμένεται να συγκεντρώσει τα βλέμματα της αθλητικής κοινότητας. Όπως ομονόησαν όλοι οι παριστάμενοι στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο σκοπός τους είναι να γίνει θεσμός.
Εκτός από το πρωτοποριακό σύστημα των αγώνων, το Σάββατο, θα έχουμε την τελετή λήξης στο αρχαίο στάδιο, όπως αποκάλυψε η διευθύντρια οργάνωσης, Ίρις Βλαχουτσίκου.

Γεωργιόπουλος: «Υποχρεωμένοι να στηρίξουμε μια τέτοια προτοβουλία»

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, μιλώντας για τον αγώνα, ανέφερε:
Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή κΑι χαρά να φιλοξενούμε το προεδρείο της EWF στον τόπο μας, καθώς και μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες παγκοσμίως, τον τετράκις ολυμπιονίκη, τον αγαπημένο της χώρας μας, Πύρρο Δήμα. Όταν ήρθε εδώ να συζητηθεί η διοργάνωση, δεν μπορούσαμε παρά να βοηθήσουμε. Εδώ γεννήθκε ο αθλητισμός, η μήτρα σε όλες τις αυθεντικές ολυμπιακές αξίες. Ήταν συνάμα και μια ευκαιρία για την πόλη μας, την Αρχαία Ολυμπία, να φιλοξενήσει ανθρώπους. Ο αθλητισμός είναι μια μια οικονομική δραστηριότητα, εκτός από την απήχηση την οποία έχει και αποτελεί κίνητρο και ώστε να υποδεχθούμε και άλλες διοργανώσεις.

Κονφλίτι: «Θα μας δείτε ξανά κ. Δήμαρχε»

Ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας άρσης βαρών, Αντόνιο Κονφλίτι, ανέφερε:
«Ολυμπία κσι αθλητισμός έχουν κάτι το κοινό. Ελπίζω ο αγώνας αυτός να γίνει θεσμός. Ευχατιστώ κυρίως τον δήμαρχο για τη φιλοξενία. Είμαι συγκινημένος και ενθουσιασμένος Από εδώ. άρχισσν όλα. Θέλουμε να προσαρμόσουμε τον αγώνα και το άθλημα πιο κοντά στις ρίζες του. Να έρθει πιο κοντά στον κόσμο. Να δούμε μια πιο μοντέρνα άρση βαρών. Θα μας δείτε ξανά κ. Δήμαρχε».

Μιχαΐλοβιτς: «Να συνεχίζουμε την ιστορία, ξεκινώντας από εδώ»

Ο γενικός γραμματέας της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, Μίλαν Μιχαΐλοβιτς, ανέφερε:
«Ευχαριστώ Τον δήμαρχο και όλους όσους εμπλέκονται στη διοργάνωση. Τα πάντα άρχισσν από εδώ. Θέλουμε να σηνεχίσουμε την ιστορία και να το κάνουμε ξεκινώντας πάλι από εδώ. Ελπίζω κάπου στην Αρχαία Ολυμπία, να υπάρξει ένας σημείο, στο οποίο θα αναγράφονται στο μέλλον τα ονόματα των νικητών».

Δήμας: «Να γίνει η άρση βαρών πιο ελκυστική»

Ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, Πύρρος Δήμας, ανέφερε:
«Θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον δήμαρχο και όσους εμπιστεύθηκαν την ελληνιοκή ομοσπονδία για τον αγώνα αυτόν. Σήμερα συζητάμε για έναν αγώνα καινούριο, πιο θεαματικό, πιο όμορφο και ανταγωνιστικό. Με πέντε πλατό και δυο ζευγάρια αθλητών. Θέλουμε να κάνουμε την άρση βαρών πιο ελκυστική. Να μπούμε σε μια νέα εποχή για την άρση βαρών, από εδώ όπου ξεκίνησαν όλα. Ευχατιστώ το Υπουργείο Αθλητισμού και όλους όσους στήριξαν, όπως και την Εφορεία Αρχαιοτήτων, η οποία μας έδωσε την άδεια για να διεξαχθούν οι απονομές στο αρχαίο στάδιο».

Το πρόγραμμα και η φυσιογνωμία του αγώνα

Στο περιθώριο του αγώνα, θα διεξαχθούν διαλέξεις για το ντόπινγκ, για το fair play, ενώ οι προκριματικοί θα ξεκινήσουν το απόγευμα του Σαββάτου, αφού προηγηθεί το ζύγισμα των αθλητών το πρωί. Την Κυριακή το πρωί, θα έχουμε τους ημιτελικούς και την Κυριακή το απόγευμα τους τελικούς, οι οποίοι θα αρχίσουν στις 4μ.μ.. Η τελετή λήξης θα διεξαχθεί στις 6μ.μ. στο αρχαίο στάδιο. Η καινοτομία θα είναι ότι δεν θα αναδεικνύονται νικητές ανά κατηγορία, αλλά οι νικητές θα αναδεικνύονται μέσα από ένα συντελεστή ο οποίος θα προκύπτει από τα κιλά που σήκωσε ο κάθε αθλητής, σε σχέση με τα κιλά τα οποία ζυγίζει. Ριζικές αλλαγές, όπως και το γεγονός ότι θα έχουμε και μικτά ζευγάρια, δηλαδή ανδρών γυναικών.

Όλη η επικαιρότητα