Olympia Forum Πελοπόννησος

Olympia Forum I: Το πρόγραμμα της 3ης Ημέρας, 20 Σεπτεμβρίου

Ολοκληρώνονται το μεσημέρι της Κυριακής οι εργασίες του Olympia Forum I,  με την ομιλίες και συζητήσεις που φέρνουν στο επίκεντρο την παρουσίαση επιλεγμένων αναπτυξιακών πρωτοβουλιών που έχουν αναλάβει τα κράτη-μέλη και η ΕΕ για την επόμενη προγραμματική περίοδο, τον τρόπο που οι πρακτικές καλής διακυβέρνησης πρέπει να προωθηθούν μέσω και εντός των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων, την ανταλλαγή εμπειριών και ιδεών αναφορικά με το θέμα αυτό, μεταξύ διεθνών οργανισμών, επιχειρήσεων, πανεπιστημίων και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών και την υποστήριξη εκείνων των πολιτικών της ΕΕ που ανταποκρίνονται καλύτερα στις τοπικές ανάγκες.

Η έναρξη και η λήξη του τελευταίου κύκλου ομιλιών, παρεμβάσεων και διαλόγου θα γίνει από τον Πρόεδρο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, Συμεών Τσομώκο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εφημερίδας “Πατρίς”, Λευτέρη Βαρουξή, στις 9.15.

Η Τοπική και Περιφερειακή ανάπτυξη μέσω πολιτιστικών διαδρομών και τοποθεσιών θα αποτελέσουν το θέμα της συζήτησης μεταξύ της Προϊσταμένης Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας Ερωφίλης – Ίριδος Κόλλια και της Ρόιδως Μητούλα Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Χαροκόπειου Πανεπιστημίου,  την οποία θα συντονίσει η δημοσιογράφος του patrisnews.com Μαριάννα Μητροπούλου.

Η Ευρωπαϊκή οικονομία: χρηματοδότηση της ανάκαμψης μετά την πανδημία θα αναπτυχθεί στον κύκλο συζήτησης στον οποίο θα συμμετέχουν οι Ευρωβουλευτές Νίκος Ανδρουλάκης, Μανώλης Κεφαλογιάννης και Πέτρος Κόκκαλης, με συντονιστή τον επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Κωνσταντίνο Τσουτσοπλίδη.

Ακολουθεί συζήτηση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη με τον Γιάννη Πεφάνη, Γενικό Διευθυντή Insider.gr.

Στις εργασίες της Κυριακής θα συμμετέχει και ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, συζητώντας με την δημοσιογράφο της εφημερίδας “Πατρίς”, Γιούλη Ηλιοπούλου.

Ο Νέος στρατηγικός σχεδιασμός για τη γεωργία και την αγροτική ανάπτυξη θα τεθεί επί τάπητος, με ομιλία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με την συμμετοχή του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, του πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Αθανάσιου Τσαυταρή, της Ανώτερης οικονομολόγου γεωργίας της  Παγκόσμιας Τράπεζας Svetlana Edmeades του Καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Δημήτρη Μπιλάλη και του Θάνου Μαύρου, Partner,Business Consulting Services,CESAS.Clusterc SLS Consumer leader την οποία θα συντονίσει ο Διευθύνων Σύμβουλος Notice Content & Services Νεκτάριος Νότης.

Στις 12.30, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής θα μιλήσει για την Περιφερειακή ανάπτυξη μέσω ενισχυμένης συνδεσιμότητας με την δημοσιογράφο της ΟRΤ TV Πέλυ Μπεβούδα.

Θα ακολουθήσει συζήτηση του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη με την δημοσιογράφο του Open TV Αλεξία Τασούλη και της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δόμνας Μιχαηλίδου με τον δημοσιογράφο του TRT Σωτήρη Πολύζο.

Για τις προκλήσεις των έξυπνων πόλεων θα μιλήσει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Τρικάλων Δημήτρης Παπαστεργίου με τον Σπύρο Τσαγκαράτο, Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο ASPA Design.

Οι εργασίες του Olympia Forum I θα ολοκληρωθούν με ομιλία από τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη ο οποίος θα μιλήσει για τον τουρισμό ως εργαλείο περιφερειακής ανάπτυξης και θα ακολουθήσει συζήτηση με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουτρισμού Δυτικής Ελλάδας Νίκο Κοροβέση, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Fraport Alexander Zinell και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Aldemar Group Αλέξανδρο Αγγελόπουλο. Ο συντονισμός της συζήτησης θα γίνει από την δημοσιογράφο του περιοδικού Fortune Greece.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακολουθώντας το πρωτόκολλο ασφαλείας της Ελληνικής Πολιτείας για την αντιμετώπιση του Covid-19, το Olympia Forum θα έχει τη μορφή υβριδικού συνεδρίου, που θα συνδυάζει διαδικτυακή συμμετοχή καλεσμένων και ζωντανές συζητήσεις με παρουσία έως 50 καλεσμένων στην αίθουσα. Το συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο ΣΠΑΠ της Αρχαίας Ολυμπίας, θα προβληθεί στο διαδίκτυο και η παρακολούθηση είναι δωρεάν με εγγραφή μέσω της ιστοσελίδας του Forum, olympiaforum.gr.

Ώρα Εισόδου 08.45

Εγγραφείτε τώρα για να παρακολουθήσετε live το #olympiaforum–> http://www.olympiaforum.gr/registerο Ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις στο http://www.olympiaforum.gr/ και στα social media του Συνεδρίου

Διαβάστε Επίσης

Όλη η επικαιρότητα