Olympia Forum WEB tv

Olympia Forum – Δ. Μιχαηλίδου: «Εφαρμόζουμε ενεργητική κοινωνική πολιτική που βοηθάει την οικογένεια» (vid)

«Νέες πολιτικές και καινοτομίες από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τους ευάλωτους  πολίτες και τον μέσο Έλληνα»
Ακούστε το άρθρο

Στις προκλήσεις σε ανθρωπιστικό επίπεδο που συνόδευσαν την πανδημία αναφέρθηκε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, που αφορούσαν στην διασφάλιση της υγείας και της ζωής των πιο ευάλωτων πολιτών, στο απόλυτο καθήκον να προστατευθούν οι γιαγιάδες και οι παππούδες, τα άτομα με αναπηρία κ.α, ενώ την ίδια στιγμή έπρεπε να προχωρήσει το μεταρρυθμιστικό έργο για την εδραίωση του κοινωνικού κράτους, μέσα από την κοινωνική πολιτική.

Η Ελλάδα, όπως τόνισε, κατάφερε σημαντικά αποτελέσματα, πολύ πιο ορατά από αυτά που κατάφεραν χώρες με δομές πρόνοιας δεκαετιών. Στόχος, όπως τόνισε η κ. Μιχαηλίδου είναι η κοινωνική πρόνοια να απευθύνεται σε όλους, όχι μόνο στους ευάλωτους, αφορά και στην θωράκιση του μέσου Έλληνα.

Μιλώντας για την στελέχωση των δομών παραδέχθηκε την ανάγκη αναπλήρωσης κενών θέσεων, στις οποίες οδήγησε η μεγάλη “‘έξοδος” προσωπικού στα χρόνια του μνημονίου που δεν ακολουθήθηκε από αναπλήρωση, σε υποστελεχωμένες δομές που μπήκαν στο επίκεντρο από το Υπουργείο, με αποτέλεσμα σήμερα η εικόνα να έχει αλλάξει, καθώς οι δομές έχουν  στελεχωθεί, όπως είπε, με 1/3 παραπάνω προσωπικό, ποσοστό που αποτελεί τον ελάχιστο παρονομαστή για να μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες στους πολίτες, ενίσχυση με στόχο την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών κυρίως στην Περιφέρεια, για να καλυφθεί το “κενό” σε σχέση με δομές στα αστικά κέντρα.

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων παρουσίασε το πρόγραμμα κέντρων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών Γυμνασίου για τεχνολογικές επιστήμες με στόχο να δοθούν γνωστικά εφόδια και ερεθίσματα ώστε να χτιστεί το κενό δεξιοτήτων στη χώρα μας. Μίλησε για τις ευκαιρίες που δίνονται μέσω ΕΣΠΑ για δομές στην Περιφέρεια όπως τα day camps ενώ παράλληλα δεν έκρυψε τον προβληματισμό της για το δημογραφικό και την υπογεννητικότητα αλλά και το κομμάτι της ενεργούς γήρανσης.

Όπως τόνισε, στην κατεύθυνση αυτή υπάρχουν οριζόντια μέτρα που βοηθούν τις οικογένειες να αυξήσουν το διαθέσιμο εισόδημα έτσι ώστε να μπορούν να κάνουν και άλλα παιδιά λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Κυβέρνηση εφαρμόζει ενεργητική κοινωνική πολιτική που βοηθάει την οικογένεια.


Το Olympia Forum II, οργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ και διεξάγεται στις 20-21 Οκτωβρίου 2021 στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα και στις 22-23 Οκτωβρίου 2021 στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.

Για να κάνετε την εγγραφή σας πατήστε εδώ

Όλοι οι επιβεβαιωμένοι ομιλητές, το πρόγραμμα του Φόρουμ και περισσότερες πληροφορίες στο  https://olympiaforum.gr/

#olympiaforum

Χρυσοί Χορηγοί: Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος,Heracles Group of Companies, ΔΕΠΑ, FISIKON, Πανεπιστήμιο Πατρών

Χορηγοί: Δήμος Ολυμπίας, Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Herrco, ΟΣΕ, Περιφέρεια Αττικής, Bayer, ΔΕΔΑ, Samaras & Partner.

Υποστηρικτές: Costa Navarino, Dimand, ΕΕΝΕ, Ελληνικά Υδατοδρόμια, Evolution Projects, Hellenic Energy Exchange, Huawei, ΦΟΔΣΑ Ηλείας Ολυμπία Οδός, Aldemar Resorts, ΕΝΠΕ, Grecotel, TUV Hellas, ΚΕΔΕ, Ενωση Λιμένων Ελλάδος, Cafe Femenino, Envirometrics, ΠΕΔΔΕ

Medical Partner: Όμιλος Ιατρικού Αθηνών

Όλη η επικαιρότητα