Olympia Forum WEB tv

Olympia Forum: Δυτ. Ελλάδα – Φιλοξενία μέσα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες (vid)

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε το πάνελ που έθεσε υπό το πρίσμα συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων την φιλοξενία μέσα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Δυτική Ελλάδα.
ΠΑΝΕΛ ΤΟΥ OLYMPIA FORUM

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε το πάνελ που έθεσε υπό το πρίσμα συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων την φιλοξενία μέσα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Δυτική Ελλάδα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης τόνισε ότι η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας και οι παράλληλες εκδηλώσεις γίνονται αφορμή για να αυξηθεί η επισκεψιμότητα του νομού και αποτελεί κίνητρο ο επισκέπτης να έρθει ξανά και ξανά και να γίνει τελικά ο καλύτερος διαφημιστής μας.

‘Οπως υπογράμμισε, οι επισκέπτες, πέρα τη φυσική ομορφιά της περιοχής, έρχονται εδώ κυρίως για να γευτούν την ξακουστή φιλοξενία της περιοχής μας. Η υποδοχή και φιλοξενία των επαγγελματιών της εστίασης και των καταλυμάτων, αλλά και των απλών καθημερινών ανθρώπων, βοηθάει στην ασφάλεια και την άνεση, οι υποδομές των καταλυμάτων και των επιχειρήσεων εστίασης βοηθούν στην ηλειακή φιλοξενία.

ΠΑΝΕΛ ΤΟΥ OLYMPIA FORUM

“Έχουμε δημιουργήσει καινοτόμες δράσεις και ένα σύγχρονο σχέδιο για την τουριστική προβολή της περιοχής και της περιφέρειας μας, έχουμε δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο άνοιγμα στις αγορές των Βαλκανίων και της Βόρειας Ευρώπης, στις ψηφιακές διαφημιστικές εκστρατείες και στην συνεχή προβολή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οπου πρώτη φορά εφαρμόζοντας προωθητικές ενέργειες. Εχουμε τη δημιουργία συνεργατικής διαδικτυακής πλατφόρμας που θα παρέχει πληροφορίες για τα πλεονεκτήματα της περιοχής μας ως ιδανικού τόπου διαμονής και επενδύσεων και τέλος τη συμμετοχή μας σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού αλλά και στις εγχώριες εκθέσεις. Συμπερασματικά η διεξαγωγή των εκδηλώσεων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αποτελεί για μας μία πρόσθετη αφορμή και λειτουργεί εντελώς προσθετικά στις δράσεις τουριστικής προβολής που σχεδιάζουμε και πραγματοποιούμε καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους έτσι ώστε στο μέλλον η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να επανατοποθετηθεί στον τουριστικό χάρτη παίρνοντας τη θέση που της αξίζει πραγματικά”, τόνισε μεταξύ άλλων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ανδρέας Φίλιας τόνισε πως για να γίνουν αυτά που είπε ο κύριος Κοροβέσης, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι και επιχειρήσεις οι οποίες θα τα υποστηρίζουν. Είναι η εστίαση,ο εμπορικός κόσμος και ούτω καθεξής. Επιχειρήσεις δηλαδή που έχουν άμεση επαφή με το δημόσιο και μάλιστα με την περιφέρεια. “Αν λοιπόν η περιφέρεια καταφέρει και τους δώσει χρόνο με τον οποίο θα διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους με την περιφέρεια και αν μπορέσει να καταστείλει τη γραφειοκρατία, αυτοί οι άνθρωποι θα μπορέσουν να κερδίσουν χρόνο και χρήμα και να αφοσιωθούν περισσότερο στο ρόλο τους, που είναι στην απασχόληση του τουρίστα, του ανθρώπου δηλαδή ο οποίος θα επισκέπτεται τον τόπο μας”.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, υπογράμμισε, έχει άμεση σχέση με το θέμα αυτό γιατί έχει ήδη ξεκινήσει μία μελετημένη διαδικασία αλλαγής στο εσωτερικό της και στη λειτουργία των υπηρεσιών, έτσι ώστε να μπορέσει να πάει στο επόμενο στάδιο που είναι η ψηφιακή διακυβέρνηση. Όσον αφορά την τουριστική προβολή και ψηφιακή μετάβαση ήδη υπάρχει και είναι στον ‘’αέρα’’ ο ανάλογος σχεδιασμός. “H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε αυτό το κομμάτι φαίνεται ότι είναι μπροστά , διότι από τους αμέσως επόμενους μήνες θα έχει ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια της, που παράγεται μέσω του ΕΣΠΑ. Είμαστε η μοναδική περιφέρεια σε όλη την Ελλάδα η οποία εκμεταλλεύτηκε Ευρωπαϊκά προγράμματα” τόνισε.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πρασίνου-Περιβάλλοντος Λάμπρος Δημητρογιάννης μίλησε για ένα σχέδιο για την προστασία της Αρχαίας Ολυμπίας και την ενέργεια που η ίδια δίνει για να διασφαλιστεί ότι αυτή η περιοχή θα αξιοποιηθεί ακόμη περισσότερο, θα αποφέρει πολλά περισσότερα οφέλη και θα μπορέσει σε μία εποχή όπου οι Ολυμπιακοί Αγώνες διακρίνονται για την εμπορευματοποίηση τους, να προβάλλει ιδανικά και άξιες της περιοχής, που εμπνέουν και θα εμπνέουν στο διηνεκέ.

Ο κ. Δημητρογιάννης τόνισε ότι στη Ολυμπία οι άνθρωποί της έχουν επηρεαστεί από το Ολυμπιακό πνεύμα και στόχος είναι να γίνει ένας φορέας αυτών των αξιών, προκειμένου μετά να ταξιδέψουν σε όλες τις περιοχές του κόσμου. “Θεωρώ ότι πρέπει σιγά-σιγά αυτό το μέρος, το οποίο αποπνέει δέος να αναπτυχθεί. Πρέπει να το αξιοποιήσουμε πολιτιστικά, αναπτυξιακά, αλλά και ανθρωπιστικά. Υπό αυτή την έννοια θεωρώ ότι στη Ολυμπία θα πρέπει να γίνουν πολλές διαδικασίες και να έχουμε μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους.

Αυτό το μέρος το οποίο μπορεί να είναι μικρό σε έκταση, αλλά είναι παγκόσμιας αξίας. να έχει την προσοχή που πρέπει πρωτίστως από εμάς”, κατέληξε.

Όλη η επικαιρότητα