Olympia Forum

Olympia Forum I: «Το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” είναι για όλους τους δήμους» (vid)

Ακούστε το άρθρο

Για το «Αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για τις τοπικές αυτοδιοικήσεις – Ενίσχυση της ανάκαμψης» κατέθεσαν τις ενδιαφέρουσες απόψεις τους  ο κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος, πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας και ο κ. Σπύρος Σπυρίδων, Διευθύνων Σύμβουλος της  Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α). Τον συντονισμό της συζήτησης είχε η κ.  Νατάσα Πατρινού, Δημοσιογράφος, Ionian Channel.

Για το  πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» το οποίο είναι πολύ καλά δομημένο και  είναι ύψους 2,5 δισ. αναφέρθηκε ο κ. Σπύρος Σπυρίδων: «Δημιουργούμε μια πολύ μεγάλη τεχνική υπηρεσία που δεν υπήρχε μέχρι τώρα. Η ΕΕΤΑΑ είχε όλες αυτές τις προσχολικές δομές, το Βοήθεια στο Σπίτι, Βρεφικούς σταθμούς, είχε μεγάλα ευρωπαϊκά προγράμματα. Αυτή τη στιγμή δημιουργούμε μια πολύ μεγάλη τεχνική υπηρεσία με 110 τουλάχιστον πολιτικούς μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων με στόχο να βοηθήσουμε τους δήμους αυτούς που δεν έχουν την Τεχνική υπηρεσία να υποβάλλουν και αυτοί προτάσεις στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»».

Ο κ. Κώστας Νικολούτσος είπε μεταξύ άλλων: «Ελπίζω να είμαστε ταχύτεροι και αποτελεσματικότεροι, είναι βασικό στην αξιοποίηση των πόρων να αποκτήσουμε μια ταχύτητα την οποία δεν την έχουμε μέχρι τώρα. Πιστεύω ότι από το υπουργείο έχουν εντοπιστεί αυτές οι αδυναμίες. Άκουσα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αυτό που ετοιμάζει η ΕΕΤΑΑ για να βοηθήσει τεχνοκρατικά  τους δήμους και ειδικά αυτούς που δεν είχαν κατάλληλες τεχνικές υπηρεσίες και αυτό το πρόγραμμα με τους 100 μηχανικούς πιστεύω θα βοηθήσει να ξεπεραστούν προβλήματα και να μην υπάρχουν παραπονούμενοι. Πρέπει να υπάρχει σωστή διάγνωση των αναγκών».

Σε άλλο σημείο ο κ. Νικολούτσος, αφού αναφέρθηκε στην ανάγκη διαχωρισμού Αστικών και Αγροτικών δήμων, τόνισε: «Για την Ηλεία πρέπει να υπάρξει σοβαρή παρέμβαση στο θέμα της οικονομίας. Έχουμε μια πολύ μεγάλη απώλεια πληθυσμού άρα το πρώτο ζητούμενο είναι να συγκρατήσουμε τον κόσμο μας. Εκτιμήσεις δικές μας είναι ότι σε περιοχές νότια του Πύργου έχουμε απώλεια πληθυσμού πάνω από 15%».

Τέλος ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε στο θέμα της κρουαζιέρας και στα καταστήματα που πουλάνε souvenirs: «Συνολικά υπάρχουν πάνω από 120 καταστήματα. Χάσαμε την βιομηχανία παραγωγής αυτών των ειδών, αυτά είναι όλα εισαγόμενα, χάσαμε την παράδοση. Υπάρχουν στον τόπο μας δυνατότητες να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες μας.»

Η 2η ημέρα:

Olympia Forum I: H 2η ημέρα (LIVE)

Όλη η επικαιρότητα