Categories: Olympia Forum

Olympia Forum III – Παύλος Μαρινάκης: «Το Πάτρα-Πύργος δεν είναι μία μακέτα αλλά μία πραγματικότητα»

Share

Για τις εκλογές και την περιφερειακή ανάπτυξη, μίλησε στο Olympia Forum III που συνδιοργανώνει το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και η εφημερίδα «Πατρίς», ο Γενικός Γραμματέας Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης.

Στην συζήτηση που συντόνισε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Ελευθερία», Θανάσης Λαγός, ο Παύλος Μαρινάκης στην αρχή της ομιλίας του ανέφερε πως το εκλογικό αποτέλεσμα επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες όπως είναι η ευημερία των πολιτών.

Από αριστερά, Μιχάλης Κατρίνης, Επικεφαλής Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ, Θανάσης Λαγός, δημοσιογράφος Εφ. Ελευθερία και Παύλος Μαρινάκης, ΓΓ Νέας Δημοκρατίας

«Τα τελευταία χρόνια μετά τις εκλογές και στη χώρα μας και σε όλο το κόσμο συνέβησαν πολλές κρίσεις εισαγόμενες, υπήρξε μία προσπάθεια από την αξιωματική αντιπολίτευση να βαφτιστούν Πανδημία Μητσοτάκη, αλλά λόγω των 4,5 ετών της προηγούμενης κυβέρνησης, ο κόσμος δεν υπέκυψε σε αυτή τη διαδικασία. Η κυβέρνηση έπρεπε να δώσει λύσεις που έγιναν και επίσης και για το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας που εφαρμόστηκε όπως θα έπρεπε για να αντιμετωπίζει τις κρίσεις», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μαρινάκης επισήμανε ακόμη πως, «δεν γνωρίζω αν υπάρχει άλλη κυβέρνηση που να είναι τόσο συνεπής στις προεκλογικές της υποχρεώσεις και ανακοινώσεις και μάλιστα έχει κάνει περισσότερα από αυτά που ανακοίνωσε προεκλογικά».

Τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει αλλάξει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, χαρακτηρίζοντάς τη χώρα «περίγελο της Ευρώπης κατά τη διακυβέρνηση από το ΣΥΡΙΖΑ».

Στάθηκε στην αντιμετώπιση της πανδημίας από την Ελληνική Πολιτεία, στην πρόσληψη χιλιάδων εκπαιδευτικών, αλλά κυρίως στο ότι στις δικές της ημέρες οι δείκτες της οικονομίας ανέβηκα τόσο ψηλά, κυρίως από την μεγάλη τουριστική κίνηση, εν μέσω μάλιστα στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανίας

«Η Ελλάδα έχει έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης, δίνει χρήματα για την ανάμνηση σε όλους τους παραγωγικούς φορείς και επίσης έχει μειώσει δραματικά την ανεργία. Επίσης τόνισε ότι τη χώρα μας είναι πρωταθλήτρια στις εξαγωγές. Η κυβέρνηση προσπαθεί να τρέξει πιο γρήγορα την ανάπτυξη της χώρας και βάζει τις βάσεις για την Ελλάδα του 2030. Στόχος είναι να μειωθεί και άλλο η ανεργία και να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας, να ερθουν νεες μεγάλες επενδύσεις».

Ανέφερε ακόμη ότι πρέπει να γίνουν πολλά βήματα για την αποκέντρωση, περισσότερα από αυτά που ήδη έχουν γίνει και κατέληξε λέγοντας, «ότι το εκλογικό αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών θα εξαρτηθεί από το ποιος διαχειρίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα χρήματα και αν υπάρχει μία κυβέρνηση που ότι είπε προεκλογικά το έκανε αυτό μετεκλογικά».

Για το δημογραφικό δήλωσε ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η κάθε ελληνική κυβέρνηση, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει το μεγαλύτερο επενδυτικό πρόγραμμα δημοσίων έργων.

Για να την ελληνική περιφέρεια σημείωσε ότι πρέπει να δημιουργηθούν οι απαραίτητες συνθήκες και αυτό δεν μπορεί να γίνει από τη μία μέρα στην άλλη και σίγουρα χρειάζονται συνεργασίες και συναινέσεις.

Για το δρόμο Πάτρα-Πύργος δήλωσε ότι υπήρχε μεγάλη κοροϊδία τα προηγούμενα χρόνια και επιτέλους αυτό το έργο δεν είναι μία μακέτα αλλά μία πραγματικότητα που θέλει υπομονή για να φανεί η εξέλιξη του και ο κόσμος για να το πιστέψει πρέπει να το δει.

Τέλος τόνισε ότι «μπορεί ο πρωτογενής τομέας να είναι αδικημένος αλλά δεν θυμάμαι άλλη φορά να έχει πάρει αυτός τόσα χρήματα και μάλιστα σε μικρό χρονικό διάστημα».

Το Olympia Forum ξεκίνησε στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα και στις 21-22 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.

Για να παρακολουθήσετε από κοντά τις εργασίες του Φόρουμ, κάνετε την εγγραφή σας δωρεάν  εδώ

Όλοι οι επιβεβαιωμένοι ομιλητές, το πρόγραμμα του Φόρουμ και περισσότερες πληροφορίες στο  https://olympiaforum.gr/

#olympiaforum

FOLLOW US: FacebookInstagram & Linkedin

Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος

Χρυσοί Χορηγοί: Neuropublic

Χορηγοί: Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία, Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, ΟΣΕ, Πανεπιστήμιο Πατρών, Samaras & Partners Group of Companies

Μέλη: Aldemar, Alumil, Costa Navarino, Olympia Odos, ΣΤΑΣΥ

***

Στην διάθεση σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία

Ηλιάς Γεραφέντη

e.gerafenti@tsomokos.gr

210 728 9000  & 6970808764