Olympia Forum WEB tv

Olympia Forum – Ν. Φαρμάκης: «Τον δρόμο που απομένει, θα τον διανύσουμε με πίστη και πολλή δουλειά» (vid)

«Μαζί θα εργαστούμε με τις δυνάμεις μας ο καθένας, για να γίνει η Ηλεία όπως πραγματικά ονειρευόμαστε.»

Για την καθιέρωση του Olympia forum σε ένα μεγάλο και ισχυρό βήμα διαλόγου και κατάθεσης απόψεων για την Περιφερειακή ανάπτυξη μίλησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κηρύσσοντας την έναρξη του συνεδρίου.

Ο κ. Φαρμάκης μίλησε για τη διαρκή συνεργασία με τους δήμους και τους τοπικούς φορείς έτσι ώστε να γίνει η Ηλεία αυτό που αξίζει να είναι, ένας τόπος όμορφος, εξωστρεφής, με ελπίδα και για τους κατοίκους της.

Μίλησε για τον εφιάλτη των πυρκαγιών του Αυγούστου, τις μέρες της μεγάλης άνισης μάχης με τις φλόγες που τον σημάδεψαν: “Μπορεί να μη θρηνήσαμε θύματα, μπορεί να γλιτώσαμε τα χειρότερα για αυτό τον Ιερό τόπο της Ηλείας συνολικά και ιδιαίτερα για την Αρχαία Ολυμπία που λαβωθηκε σοβαρά. Αυτή η εμπειρία λοιπόν με έχει πεισμώσει όπως και τους περισσότερους Ηλείους ακόμη περισσότερο. Να είστε βέβαιοι θα ξανακάνουμε αυτό τον τόπο όπως πριν και ακόμα καλύτερο, μαζί θα διεκδικήσουμε όσα δικαιούται η Ηλεία και μαζί θα εργαστούμε με τις δυνάμεις μας ο καθένας, για να γίνει όπως πραγματικά ονειρευόμαστε. Δεν μπορεί τίποτα να μας σταματήσει για να μην καταφέρουμε αυτό που έχουμε βάλει στόχο. Και φυσικά δεν θα κρυφτούμε πίσω από καμία δυσκολία, όσο πολιτικό κόστος αν έχει και αυτή αυτό”.

Ο κ. Φαρμάκης μίλησε για τις συνεργασίες με τους φορείς σε κάθε επίπεδο που ήδη έχουν αρχίσει να έχουν αποτελέσματα, κάνοντας σταθερά βήματα με στόχο την ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη.

“Προφανώς και δεν λύθηκαν όλα τα προβλήματα, προφανώς και έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε αλλά θα τον διανύσουμε με πίστη και πολλή δουλειά. Ήδη έχουμε διανύσει μία μεγάλη απόσταση σε σύντομο χρονικό διάστημα και έχουμε έργα που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Πετύχαμε μέσα σε μόλις δύο χρόνια μία σειρά έργων συνολικού προϋπολογισμού 60 εκατομμύρια ευρώ στην Ηλεία, έργα ώριμα, έργα προς δημοπράτηση έργα που δεν χρειάζονται δύο και τρεις αυτοδιοικητικές θητείες για να ωριμάσουν.  Από αυτά τα έργα το 45% του προϋπολογισμού αφορά σε έργα δήμων της Ηλείας, τα τελευταία δύο χρόνια 27 εκατομμύρια ευρώ έχουν τεθεί σε τροχιά υλοποίησης από το πρόγραμμα Επενδύσεων της Δυτικής Ελλάδας, πάντα σε συνεργασία με τους δήμους, νέα έργα και αν προσθέσουμε και τους άλλους δικαιούχους έργων όπως τα νοσοκομεία της περιοχής, τότε έχουμε πολλά περισσότερα. Αν σε αυτά προσθέσουμε και τα έργα του ΕΣΠΑ τότε έχουμε ένα συνολικό προϋπολογισμό 120 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν εξασφαλιστεί και αφορούν σε δημόσια έργα που υλοποιούνται στην Ηλεία.

Μόνο σε 24 μηνες 120 εκατομμύρια εχουν δοθεί στην τοπική οικονομία της Ηλείας, είμαστε στη μέση της θητείας μας, έχουμε ήδη ενεργοποιήσει στο 50% σε πληρωμές.Αυτό είναι για μας μια πραγματική υπηρεσία στον πολίτη να ξεκολλάμε και να μετατρέπουμε σε πράξη τα έργα τα οποία εκκρεμούσαν για χρόνια και φυσικά να εντάξουμε και να υλοποιούμε νέα έργα, αυτα τα έργα των 120 εκατομμυρίων που είναι σε φάση υλοποίησης”. Μίλησε επίσης για  έργα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας , την στήριξη στον  πρωτογενή τομέα αλλά και το επενδυτικό προφίλ.

Το Olympia Forum II πραγματοποιήθηκε στις 20-21 Οκτωβρίου 2021 στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα και σήμερα και αύριο διεξάγεται στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.

Για να κάνετε την εγγραφή σας πατήστε εδώ

Όλοι οι επιβεβαιωμένοι ομιλητές, το πρόγραμμα του Φόρουμ και περισσότερες πληροφορίες στο  https://olympiaforum.gr/

Χρυσοί Χορηγοί: Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος,Heracles Group of Companies, ΔΕΠΑ, FISIKON, Πανεπιστήμιο Πατρών

Χορηγοί: Δήμος Ολυμπίας, Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Herrco, ΟΣΕ, Περιφέρεια Αττικής, Bayer, ΔΕΔΑ, Samaras & Partners

Υποστηρικτές: Costa Navarino, Dimand, ΕΕΝΕ, Ελληνικά Υδατοδρόμια, Evolution Projects, Hellenic Energy Exchange, Huawei, ΦΟΔΣΑ Ηλείας Ολυμπία Οδός, Aldemar Resorts, ΕΝΠΕ, Grecotel, TUV Hellas, ΚΕΔΕ, Ενωση Λιμένων Ελλάδος, Cafe Femenino, Envirometrics, ΠΕΔΔΕ

Medical Partner: Όμιλος Ιατρικού Αθηνών

Διαβάστε Επίσης

Όλη η επικαιρότητα