Olympia Forum WEB tv

Olympia Forum – Νάσος Ηλιόπουλος: «Για να μπορέσει η περιοχή να σταθεί όρθια θα πρέπει να ενισχυθούν οι πολίτες» (vid)

Τι είπε για την αξιοποίηση της δυναμικής των πόλεων και των περιφερειών.
Ο Νάσος Ηλιόπουλος συνομιλεί με δημοσιογράφο

Χωρίς δημόσια εργαλεία πολιτικής και σε κεντρικό και σε περιφερειακό επίπεδο δεν μπορούμε να μιλάμε για μία ανάπτυξη, τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, αναφερόμενος στην αξιοποίηση της δυναμικής των πόλεων και των περιφερειών.

Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης, κεντρικό εργαλείο και μεγάλη κατάκτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το οποίο όπως είπε δεν έχει καμία διαδικασία διαβούλευσης με περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

“Είναι σωστή η παρατήρηση που γίνεται από τους ανθρώπους αυτοδιοίκησης ότι λείπουν τα εργαλεία γιατί πάρα πολλά εργαλεία είναι αποκλειστικά στο κεντρικό κράτος, είναι πιο συγκεντρωτικό το ελληνικό κράτος” είπε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με την κριτική που ασκείται από το ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση, ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι είναι προσεκτική και στοχευμένη ενώ μιλώντας για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης υπογράμμισε ότι επιλογή της Κυβέρνησης ήταν η Ελλάδα να μην επενδύσει στο δημόσιο σύστημα υγείας, στην Πρωτοβάθμια περίθαλψη, δεν υπήρξε εμπλοκή σε ένα τόπο απαιτητικό θέμα του ιδιωτικού τομέα με αποτέλεσμα όλο το βάρος της πανδημίας να πέσει πάνω στο δημόσιο σύστημα. “Οι μόνιμοι εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι λιγότεροι από όσο ήταν πριν ξεκινήσει η κρίση” είπε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με την διαχείριση των φυσικών καταστροφών ο κ. Ηλιόπουλος μίλησε για την δασοπροστασία που ήταν στελεχωμένη με 5.000 εργαζόμενους αλλά η ΝΔ προχώρησε σε κατάργηση του προγράμματος ενώ αναφέρθηκε και στους δασικούς χάρτες που δεν έχουν ολοκληρωθεί.

“Το να μην έχεις δασικούς χάρτες πρώτα από όλα δεν βοηθάει ένα σοβαρό επενδυτή πουθενά ενώ παράλληλα είναι σαν να κλείνεις το μάτι σε κάποιους που έχουν βάλει στο χέρι στο μάτι δασική έκταση” τόνισε.

Μίλησε για εργαλειοποίηση των πυρκαγιών, με την Κυβέρνηση να πανηγυρίζει για το ότι δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές, παραδέχθηκε ότι στο Μάτι υπήρχαν πολιτικές ευθύνες και μίλησε για το πρόγραμμα στήριξης που είναι απαραίτητο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας . “Όταν δεν προχωράνε ουσιαστικά έργα υποδομής όπως το οδικό δίκτυο, όταν δεν έχει σύνδεση με το τρένο,  υπάρχει το αίσθημα της εγκατάλειψης και κυρίως μετά στις περιοχές του 2007, οπότε πάρα πολλές περιοχές και χωριά ερήμωσαν.

Φυσικό επακόλουθο είναι η οικονομική καταστροφή. Για να μπορέσει η περιοχή να σταθεί όρθια θα πρέπει να ενισχυθούν οι πολίτες που επλήγασαν με ένα εισόδημα έκτακτης ανάγκης καθώς δεν είναι ότι απλά καταστράφηκε ένα κομμάτι της περιουσίας τους καταστράφηκαν τα εργαλεία με τα οποία βγάζει το εισόδημα του. Άρα πρέπει να βρεθεί ο τρόπος ο κόσμος να μείνει εδώ και να μπορέσει να ξαναβάλει μπροστά αυτές τις παραγωγικές δραστηριότητες κάτι που δεν μπορεί να γίνει χωρίς χρηματοδοτικά εργαλεία”.

Το Olympia Forum II διεξάγεται στις 20-21 Οκτωβρίου 2021 στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα και στις 22-23 Οκτωβρίου 2021 στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.

Για να κάνετε την εγγραφή σας πατήστε εδώ

Όλοι οι επιβεβαιωμένοι ομιλητές, το πρόγραμμα του Φόρουμ και περισσότερες πληροφορίες στο  https://olympiaforum.gr/Χρυσοί Χορηγοί: Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος,Heracles Group of Companies, ΔΕΠΑ, FISIKON, Πανεπιστήμιο Πατρών

Χορηγοί: Δήμος Ολυμπίας, Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Herrco, ΟΣΕ, Περιφέρεια Αττικής, Bayer, ΔΕΔΑ, Samaras & Partners

Υποστηρικτές: Costa Navarino, Dimand, ΕΕΝΕ, Ελληνικά Υδατοδρόμια, Evolution Projects, Hellenic Energy Exchange, Huawei, ΦΟΔΣΑ Ηλείας Ολυμπία Οδός, Aldemar Resorts, ΕΝΠΕ, Grecotel, TUV Hellas, ΚΕΔΕ, Ενωση Λιμένων Ελλάδος, Cafe Femenino, Envirometrics, ΠΕΔΔΕ

Medical Partner: Όμιλος Ιατρικού Αθηνών

Όλη η επικαιρότητα