Ηλεία

Ολυμπία: Με επιτυχία η 5η εθελοντική αιμοδοσία στο δημαρχείο Λάλα

aimodosia.jpg

 Μήνυμα ζωής, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης έδωσαν χθες το πρωί οι εθελοντές αιμοδότες του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και ειδικότερα της Δ.Ε Φολόης, στην εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στο Λάλα. Παλιοί και νέοι αιμοδότες αφιέρωσαν λίγα λεπτά από το χρόνο τους και με την συνδρομή του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου, συγκέντρωσαν 13 μονάδες αίματος.


Το «ραντεβού ζωής» δόθηκε στο Δημαρχείο Φολόης στο Λάλα, εκεί που «στήθηκε» ένας μικρός Σταθμός Αιμοδοσίας και με τη φροντίδα της διευθύντριας Κωνσταντίνας Πανέτα-Κωνσταντακοπούλου, της προϊσταμένης Γωγώς Παρασκευά, της νοσηλεύτριας Λίνας Παπαδοπούλου και του οδηγού του ασθενοφόρου Κώστα Καραβούλια, η 5η εθελοντική αιμοδοσία του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, στέφθηκε με επιτυχία και η Τράπεζα Αίματος ενισχύθηκε με 13 πολύτιμες μονάδες αίματος. Ανάμεσα στους αιμοδότες ήταν παλιοί και νέοι εθελοντές, αλλά και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αχλαδινής, που πάντα συμμετέχουν στις αιμοδοσίες της περιοχής.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ κι ένα μπράβο

   Η χθεσινή εθελοντική αιμοδοσία εντάχθηκε στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων του δήμου Αρχαίας Ολυμπία, που για μια ακόμα φορά βρίσκεται δίπλα στους πολίτες ενεργοποιώντας τους ίδιους. Μάλιστα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Πέτρος Γιαννακόπουλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους αιμοδότες, που είναι η «πηγής ζωής» της Τράπεζας Αίματος, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Σταθμού Αιμοδοσίας για την άμεση ανταπόκριση αλλά και τους συνεργάτες του στις υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας και στην Δ.Ε Φολόης για την οργάνωση της επιτυχημένης αιμοδοσίας.

   Από την πλευρά της, η κα Πανέτα, αναφέρθηκε στην αύξηση του αριθμού των εθελοντών, καθώς οι Ηλείοι συνειδητοποιούν σιγά – σιγά ότι μια φιάλη αίμα μπορεί να σώσει μια ζωή, υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι «…αν 10.000 πολίτες, από τους 180.000 περίπου που έχει η Ηλεία, αιμοδοτούσαν δυο φορές το χρόνο, δε θα είχαμε καθόλου έλλειψη σε αίμα».

Νάνσυ Σπυροπούλου

(n_spyropoulou@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα