Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ολυμπία Οδός: Ούτε απεντάσσεται ούτε… φτιάχνεται το τμήμα Πάτρα-Τσακώνα!

olympia-odos.jpg

Την ανάγκη «να υπάρξει χρονική μετατόπιση σε ορισμένα τμήματα έργων» επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Στ. Καλογιάννης αναφερόμενος στην υλοποίηση του τμήματος Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα της Ολυμπίας Οδού.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας της Ν.Δ. Ι. Λαμπρόπουλου, ο Στ. Καλογιάννης τόνισε ότι «δεν έχει απενταχθεί κανένα τμήμα της Ολυμπίας Οδού» και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στο τμήμα Πάτρα-Πύργος έχουν ολοκληρωθεί οι απαλλοτριώσεις και καταβλήθηκαν οι αποζημιώσεις.

Από την πλευρά του ο Ι. Λαμπρόπουλος ζήτησε από τον αναπληρωτή υπουργό να απαντήσει πότε θα ξεκινήσει το Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα, ενώ επέκρινε τις τράπεζες για τη στάση τους απέναντι στο έργο, λέγοντας ότι «σταμάτησαν να χρηματοδοτούν όταν διαπίστωσαν ότι δεν κερδίζουν όσα το 2007» και ότι «οι τραπεζίτες σταμάτησαν να χρηματοδοτούν το έργο, οι απαλλοτριώσεις είχαν φτάσει στο 70%».

Ο βουλευτής της Ν.Δ. ζήτησε ακόμα να δημοσιοποιηθούν οι νέες συμφωνίες ώστε να φανεί «πόσα παίρνουν ως αποζημίωση οι παραχωρησιούχοι, επειδή δήθεν φταίει το δημόσιο». Ο Στ. Καλογιάννης δεσμεύθηκε ότι οι συμφωνίες θα κατατεθούν στη Βουλή όταν ολοκληρωθούν οι τροποποιημένες συμβάσεις

Όλη η επικαιρότητα