Πολιτισμός

Ολυμπία: «Πρεμιέρα» για την 1η Ποδαράτη Καρναβαλική Παρέλαση!

devves.jpg
Ακούστε το άρθρο

Η 1η Παδαράτη Καρναβαλική Παρέλαση στην Ολυμπία είναι γεγονός και το Σάββατο στις 5:30 το απόγευμα, 250 και πλέον καρναβαλιστές, κάθε ηλικίας, από την Ολυμπία και την ευρύτερη περιοχή, θα δώσουν ζωή στην ξεχωριστή αυτή εκδήλωση που ετοιμάζεται με όρεξη, μεράκι και καρναβαλική διάθεση.

   

Ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, με τη συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου ως βασικού χορηγού, αλλά και των σχολικών μονάδων και των συλλόγων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, εργάζονται και συνεργάζονται με στόχο να ζωντανέψουν την καρναβαλική εκδήλωση που γινόταν πολλά χρόνια πριν στην Ολυμπία. Η 1η Καρναβαλική Ποδαράτη Παρέλαση περιλαμβάνει, μουσική, χορό και ξέφρενη διασκέδαση, παρουσίαση λάτιν χορών αλλά και συναυλία με συγκρότημα της περιοχής.

Οι συντελεστές της Καρναβαλικής Παρέλασης

   Στην παρέλαση, έχουν δηλώσει συμμετοχή και θα συμμετάσχουν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Λιναριάς, Αρχαίας Πίσας, Μάγειρα, Πλατάνου, Φλόκα, το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο της Ολυμπίας, το Παιδικό Εργαστήρι «Ονειροπαγίδα», τη Σχολή Χορού «Shall we dance» αλλά και γκρουπ που έχουν δημιουργήσει παρέες φίλων.

«Η συμμετοχή φορέων και συλλόγων της περιοχής είναι ενθαρρυντική και αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε αυτή την εκδήλωση» είπε ο αναπληρωτής Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Δεββές, που δεν παρέλειψε να εκφράσει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι, με τη συμμετοχή τους, θα δώσουν «ζωή» σ’ αυτή την ιδέα. Μια ιδέα που έγινε πράξη με την σημαντική συμβολή τόσο του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, ευχαριστώντας θερμά τόσο το Δ.Σ αλλά και την Πατρινιά Μουσικό του Γυμνασίου Αρχαίας Ολυμπίας Σπυριδούλα Παπαπάσχου, που έχει αναλάβει την οργάνωση του ψυχαγωγικού μέρους της, χαρακτηρίζοντας την «ψυχή» της εκδήλωσης.

Χαρακτηρισμό στον οποίο συμφώνησε και ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νίκος Καρυώτης, συγχαίροντας παράλληλα τον δήμο για την πρωτοβουλία και ευχαριστώντας όλους για την συμμετοχή και συμβολή τους. Κάλεσε μάλιστα μικρούς και μεγάλους, με καρναβαλική διάθεση, να δώσουν το «παρών» και να διασκεδάσουν με την ψυχή τους.

Το πρόγραμμα

   Την Καρναβαλική Παρέλαση θα «ανοίξει» η Σχολή Χορού «Shall We Dance» της Δήμητρας Μπέρτσου και θα ακολουθήσουν τα γκρουπ, με σημείο εκκίνησης από το δημαρχείο και λήξης την εκκλησία. Οι 250 περίπου καρναβαλιστές, μεγάλοι, μικροί αλλά και πολύ….μικροί, αφού μια από αυτές είναι μόλις 16 μηνών, θα δώσουν ρυθμό με τραγούδια καρναβαλικά. Όλοι θα επιστρέψουν στο κέντρο της πόλης, όπου τη σκυτάλη της διασκέδασης θα πάρει το νεανικό συγκρότημα «Passsepartout» για μια και πλέον ώρα.

«Έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια για να περάσουν όλοι καλά και ευχαριστούμε όλους όσοι έχουν βοηθήσει μέχρι τώρα. Καλούμε μικρούς και  μεγάλους, ανεξάρτητα από το αν συμμετέχουν ή όχι σ’ ένα γκρουπ, να έρθουν και να διασκεδάσουν μαζί μας στους ρυθμούς του Καρναβαλιού στην Ολυμπία», σημείωσε τέλος η κα Παπαπάσχου.

«Εντουρόβολτα»

   Εξάλλου, στις 10:30 πρωί της Κυριακής, θα ξεκινήσει η βόλτα (εντουρόβολτα) της Αγωνιστικής Ολυμπιακής Λέσχης Μοτοσυκλέτας Ολυμπίας που θα διέλθει από τις Τ.Κ Αρχαίας Πίσας, Μάγειρα, Κλαδέο, Λάσδικα, Πέρσαινα, Μηλιές, Χελιδόνι, Γούμερο και Κοσκινά, με επιστροφή (μετά από 90 χιλιόμετρα και διαδρομή τριών περίπου ωρών) στην Ολυμπία, όπου θα πραγματοποιηθεί μικρή δεξίωση για τα μέλη και τους φίλους της Λέσχης.

Νάνσυ Σπυροπούλου

(n_spyropoulou@yahoo.gr)

 

Όλη η επικαιρότητα