Αθλητισμός Ηλεία

Οι «Olympia Runners» έτρεξαν στη μνήμη της Ανδριάνας

«Να μην υπάρχουν φτωχά, ορφανά και βασανισμένα παιδιά. Να μην υπάρχει κακία στον κόσμο», ήταν τα τελευταία λόγια της 9χρονης Ανδριάνας Αναπλιώτη, που «έφυγε» από τη ζωή, στις 5 Οκτωβρίου, από εγκεφαλικό ανεύρυσμα. Αυτή της η επιθυμία έγινε το πιο ισχυρό μήνυμα στις μπλούζες των «Olympian Runners» που συμμετείχαν στον 35ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Η μικρή αθλήτρια του Γ.Σ «Βέλος» Παλαιού Φαλήρου, που τα δυο προηγούμενα χρόνια είχε συμμετάσχει στη μικρή διαδρομή του Μαραθωνίου, μπορεί να «έφυγε» από τη ζωή, αλλά…ήταν και φέτος εκεί. Στις καρδιές και στο μυαλό μικρών και μεγάλων φίλων της οικογένειάς της, που έχουν κάνει σκοπό της ζωής τους, να κάνουν πράξη την τελευταία επιθυμία του παιδιού τους.

Οι  Μαραθωνοδρόμοι είναι ταυτόχρονα και «αγγελιοφόροι» και το μήνυμα που μεταφέρει ο καθένας είναι προσωπική επιλογή. Τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου «Olympia Runners», οι περισσότεροι Ηλείοι σε καταγωγή, αποφάσισαν φέτος να αφιερώσουν αυτόν τον αγώνα σ’ έναν «άγγελο», την Ανδριάνα, και να μεταφέρουν το δικό της μήνυμα. Έτρεξαν για την Ανδριάνα, μαζί με την Ανδριάνα. Το όνομα και το μήνυμά της ήταν «καρφιτσωμένο» στις μπλούζες των Γιώργου Κατσαριώτη, Φώτη Τζοϊτη, Στέλιου Γεωργίου, Βασίλη Γιαννικόπουλου, Γιάννη Καραντώνη και δεκάδων ακόμα δρομέων, που για 42 και πλέον χιλιόμετρα, είτε στις μικρότερες διαδρομές των 21, 10 και 5 χιλιομέτρων, μετέφεραν το μήνυμα της Ανδριάνας.

Οι γονείς της, συγκινημένοι, έτρεξαν στη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων κρατώντας τη φανέλα της κόρης τους και στη συνέχεια, έβλεπαν τους δρομείς έναν –έναν να μπαίνουν στο Καλλιμάρμαρο και κάθε φορά, μαζί τους…τερμάτιζε και η Ανδριάνα τους. «Ήταν μια υπέροχη μέρα για μας, γεμάτη συγκίνηση και πολύ αγάπη! Φέτος, δεν περιμέναμε στον τερματισμό του την κορούλα μας, ήμασταν μαζί σε όλη την διαδρομή και τερματίσαμε για να ακουστούν τα τελευταία λόγια της Αντριάνας μας που αποτελούν ευχή κάθε παιδιού. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την αμέριστη συμπαράσταση και την τεράστια αγάπη σας σε όλο αυτό που περνάμε», έγραψε η μητέρα της μικρής Ανδριάνας, Ζέφη Ραφτοπούλου, κάνοντας τον πόνο από την απώλεια δύναμη και στόχο ζωής: «Να μην υπάρχουν φτωχά, ορφανά και βασανισμένα παιδιά. Να μην υπάρχει κακία στον κόσμο».

Όλη η επικαιρότητα