Ηλεία

Ολυμπία: Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψαν Πολιτική Προστασία και ομάδα «ΔΙΑΣ»

polipita2.jpg
Ακούστε το άρθρο

Με ευχές για καλή χρονιά με υγεία, δύναμη και λιγότερα περιστατικά και προβλήματα από την εκδήλωση ακραίων φαινομένων – καιρικών και όχι μόνο – άνοιξε η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας και της Εθελοντικής Ομάδας «ΔΙΑΣ», το μεσημέρι της Πέμπτης.

 Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον αυλειο χώρο του «Ξένιου Δία», παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς και ο αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας αντιδήμαρχος Γιώργος Γεωργακόπουλος, ενώ την πίτα ευλόγησε ο Επίσκοπος Ωλένης κ.Αθανάσιος, που ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά με υγεία και δύναμη, κάνοντας μάλιστα εκτενή αναφορά στην αξία του εθελοντισμού, τονίζοντας ότι «αποτελεί συστατικό στοιχείο του χριστιανισμού».

Σύντομοι χαιρετισμοί

 Στον χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς αφού ευχήθηκε σε όλους «προσωπική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία» χαρακτήρισε «άριστη» την συνεργασία που έχει επιτευχθεί, μέχρι σήμερα, μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων για την αντιμετώπιση φυσικών φαινομένων. Μίλησε επίσης για την «άοκνη προσπάθεια και την 24ωρη επαγρύπνηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Δασαρχείου, προκειμένου να υπάρχει έγκαιρη επέμβαση σε εκδηλώσεις πυρκαγιών, κατολισθήσεων, πλημμυρών κτλ». Ιδιαίτερη δε υπήρξε η αναφορά του δημάρχου στην Εθελοντική Ομάδα «ΔΙΑΣ» που «…με ξεχωριστό ζήλο και αυταπάρνηση δίνει τον καλύτερό της εαυτό στην διάσωση και στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών», όπως χαρακτηριστικά είπε.

 Για το έργο της Πολιτικής Προστασίας και την άριστη  συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς και για την σπουδαία προσφορά στην κοινωνία της Εθελοντικής Ομάδας «ΔΙΑΣ» μίλησε και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Γεωργακόπουλος. Αναφέρθηκε διεξοδικά σε γεγονότα που έλαβαν χώρα σε επίπεδο δήμου για την αντιμετώπιση των οποίων, η καλή συνεννόηση του προσωπικού απέδωσε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και τέλος στάθηκε στην «προσπάθεια πρόληψης που καταβάλλεται αλλά και στην αποτελεσματικότητα της παρέμβασης όταν αυτή απαιτείται».     

 Τέλος εκ μέρους του προσωπικού, χαιρετισμό απεύθυνε ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Καρανικολός,  ο οποίος αναφέρθηκε «στις προσπάθειες του προσωπικού για την επίτευξη του στόχου αλλά και στις δυσκολίες που πιθανόν προκύπτουν  σε οικογενειακό επίπεδο».

Αναμνηστικό στον Ν. Νικολακόπουλο

 Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ.Κοτζιάς και ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας κ.Καρανικολός, προσέφεραν ένα αναμνηστικό δώρο στον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου Νίκο Νικολακόπουλο, αφενός για την προαγωγή του στον βαθμό του Αρχιπυράρχου (Ταξιάρχου) και αφετέρου για την σημαντική του προσφορά συνολικά στο Νομό Ηλείας όσο και για την πολύ καλή συνεργασία με τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας. Ο ίδιος, συγκινημένος, αφού τους ευχαρίστησε για τα κολακευτικά – όπως είπε – λόγια τους, επικέντρωσε την σύντομη τοποθέτησή του στην καλή συνεργασία που είχε με τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας σε όσα συμβάντα κλήθηκαν να παρέμβουν.

 Στην εκδήλωση, έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Αλέξης Κατσάνης, ο Ανθυπαστυνόμος Γιάννης Πετρόπουλος εκπροσωπώντας το Α.Τ Αρχαίας Ολυμπίας, ο προϊστάμενος του Πυρ. Κλιμακίου Αρχαίας Ολυμπίας Ανθυποπυραγός Λάμπρος Καπονικολός, ο Δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νίκος Ζαρόκωστας και ο γραμματέας Δημήτρης Μικελόπουλος, ο διευθυντής του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας Ανδρέας Γερασιμόπουλος, εργαζόμενοι στον δήμο και το πυρ. κλιμάκιο και φυσικά εθελοντές της ομάδας «ΔΙΑΣ».

   Ακολούθησε δεξίωση στο χώρο, με προσφορά ψητών και κρασιού, ενώ το φλουρί, δε βρέθηκε σε κανένα από τα κομμάτια των παρευρισκομένων.

Επιμέλεια Νάνσυ Σπυροπούλου

(n_spyropoulou@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα