Categories: Αθλητισμός

Ολυμπιακός – Άιντραχτ 1-2: “Μαχαιριά” στο 90+2′ για την πρωτιά, ανοιχτή η υπόθεση πρόκριση

Share

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 2-1 στην αναμέτρηση κόντρα στην Άιντραχτ για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League με τους ερυθρόλευκους να είναι στη 2η θέση στο -4 από τους Γερμανούς. Ο Αραμπί άνοιξε το σκορ (12′), ισοφάρισε ο Κάμαντα (17′), ο Χάουγκε έδωσε τη νίκη στο 90+2′.

Την ήττα γνώρισε ο Ολυμπιακός στο Γεώργιος Καραϊσκάκης από την Άιντραχτ. Οι ερυθρόλευκοι έχασαν 2-1 από τους Γερμανούς για την 4η αγωνιστική του Europa League και παρέμειναν στη δεύτερη θέση με έξι πόντους. Στην κορυφή του ομίλου βρίσκονται οι αετοί με δέκα βαθμούς και πλέον οι ελπίδες για την πρώτη θέση μειώνονται με τη δεύτερη θέση να είναι ο πιο ρεαλιστικός στόχος.

Θυμίζουμε πως απομένουν δύο αγωνιστικές. Η πρώτη θέση στον όμιλο δίνει απευθείας παρουσία στους 16 της διοργάνωσης, ενώ οι ομάδες που θα πάρουν τη δεύτερη θέση θα δώσουν διπλούς αγώνες νοκ-άουτ με τους τις τρίτες ομάδες των ομίλων του Champions League.

Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο 12ο λεπτό με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος έγραψε ιστορία με το γκολ του, με τον Καμάντα να απαντάει στο 17′. Ο Χάουγκε έδωσε το τρίποντο τους αετούς στο 90+2′ κάνοντας το 2-1 και εξασφαλίζοντας είτε την πρώτη, είτε τη δεύτερη θέση στον όμιλο.

Προβάδισμα με Αραμπί, απάντησε άμεσα ο Καμάντα

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Αραμπί βρισκόταν στην κορυφή της επίθεσης, με τον Αγκιμπού Καμαρά να κινείται από πίσω του και τους Μασούρα – Ονιεκούρου να παίζουν στα εξτρέμ. Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους ερυθρόλευκους. Αφού κύλησαν τα πρώτα δέκα λεπτά η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς πήρε το προβάδισμα.

Στο 12ο λεπτό ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 απέναντι στην Άιντραχτ. Έπειτα από προωθημένη στον Ονιεκούρου που από αριστερά έκανε μια ταχύτατη κούρσα και την κατάλληλη στιγμή, έκοψε έξω από τη μικρή περιοχή στον Αραμπί. Αυτός σκόραρε και έγινε ο αρχισκόρερ του Ολυμπιακού στις διεθνείς διοργανώσεις με τα 16 γκολ σε 33 παιχνίδια.

Η απάντηση, όμως της Άιντραχτ ήταν άμεση. Οι Γερμανοί αντέδρασαν και άμεσα έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα για να κάνουν το 1-1. Ο Μπορέ έβγαλε υπέροχη κάθετη στον Κάμαντα, με τον Ιάπωνα να φεύγει στην πλάτη του Μπα και ευστοχεί σε τετ α τετ στο 17ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο Ολυμπιακός πλησίασε στο δεύτερο γκολ πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους
Τα επόμενα λεπτά μετά το 1-1 της Άιντραχτ, ο Ολυμπιακός ψαχνόταν και ήταν νωθρός. Ο Πέδρο Μαρτίνς ζητούσε συνεχή πίεση από τους παίκτες του. Έτσι, σταδιακά οι ερυθρόλευκοι πήραν την κατοχή της μπάλας και σιγά σιγά δημιουργούσαν τις προϋποθέσεις για κάποιο δεύτερο τους τέρμα.

Στο 35ο λεπτό ο Ολυμπιακός απείλησε. Μετά από κούρσα του Ρέαμπτσιουκ από αριστερά, έβγαλε καλή σέντρα, ο Μαντί Καμαρά έπιασε την κεφαλιά αλλά με γυρισμένο σώμα, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, οι ερυθρόλευκοι έφτασαν πολύ κοντά στο 2-1.

Στο 29ο λεπτό της αναμέτρησης ο Ρέαμπτσιουκ δέχτηκε ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα από τον Μπάρκοκ ο οποίος είδε την κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή της αναμέτρησης. Η φάση δεν ελέγχθηκε στο VAR για κάτι παραπάνω, καθώς όπως ενημέρωσαν οι ερυθρόλευκοι δεν λειτούργησε για ένα 20λεπτο.

Σε μία αντεπίθεση ο Ονιεκούρου έδωσε δεξιά στον Αραμπί κι αυτός με τη μία προώθησε στον Μασούρα στην περιοχή. Ο Έλληνας επιθετικός πλάσαρε με τη μία, αλλά ο Τραπ έδιωξε με το πόδι σε κόρνερ στο 36ο λεπτό. Η τελευταία καλή ευκαιρία πριν από το τέλος του πρώτου μέρους σημειώθηκε στο 39ο λεπτό. Ο Ρέαμπτσιουκ πρόλαβε μια μπαλιά του Ονιεκούρου αριστερά, ο Λευκορώσος μπήκε στην περιοχή και έκοψε κεντρικά, ο Μαντί Καμαρά κοντρόλαρε με το δεξί και σούταρε από διαγώνια θέση, με τον γκολκίπερ των αετών να διώχνει δύσκολα.

Ο Χάουγκε πάγωσε το Καραϊσκάκης στο 90+2′

Τα πρώτα λεπτά στο δεύτερο μέρος δεν είχαν καλό ρυθμό. Ο Ολυμπιακός είχε μεν την κατοχή, αλλά δεν απειλούσε ουσιαστικά. Η Άιντραχτ προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα με την ταχύτητά της, χωρίς ωστόσο να γίνουν ουσιαστικοί. Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε για τους ερυθρόλευκους στο 57ο λεπτό. Ο Αραμπί έβγαλε στον Ονιεκούρου μέσα στην περιοχή, αυτός έκανε ένα δυνατό σουτ από καλή θέση, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Η Άιντραχτ έγινε απειλητική στο 69ο λεπτό. Ο Λίντστρεμ έπιασε το σουτ εκτός περιοχής, με τον Βατσλίκ να διώχνει με γροθιές. Ο Μαρτίνς θέλησε να αλλάξει κάποια πράγματα και στο 71ο λεπτό πέρασε τον Βαλμπουενά στη θέση του Ονιεκούρου. Στο 74ο λεπτό ο Αραμπί πήρε κεφαλιά πάνω στον Τραπ. Ο Πέδρο Μαρτίνς θέλησε φρεσκάρει την επίθεσή του με τον Ρόνι Λόπες και τον Τικίνιο να πΕρνούν στις θέσεις των Αραμπί και Μασούρα στο 82ο λεπτό.

Τελικά, το γκολ κατάφερε να το βρει στο 90+2′ η Άιντραχτ με τον Χάουγκε. Αντεπίθεση από αριστερά ύστερα από κλέψιμο στον Λαλά, ο Λίντστρεμ κάνει την κούρσα, την κατάλληλη στιγμή δίνει την παράλληλη με την εστία μπαλιά, ο Μπα δεν μπορεί να κόψει και ο Χάουγκε από κοντά κάνει το 2-1

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά (89′ Κούντε), Μασούρας (83′ Ρόνι Λόπες), Αγκιμπού Καμαρά, Ονιεκούρου (71′ Βαλμπουενά), Αραμπί (83′ Τικίνιο)

ΑΙΝΤΡΑΧΤ: Τραπ, Τούτα, Χασέμπε, Εντικά, Τσάντλερ, Σο (82′ Ιλσάνκερ), Γιάκιτς (78′ Ρόντε), Μπάρκοκ (58′ Τουρέ), Καμάντα, Μπορέ (78′ Χάουγκε), Λάμερς (58′ Λίντστρεμ)

Πηγή: sport24.gr