Αθλητισμός

Άγγιξε το θαύμα αλλά «λύγισε» ο Κόροιβος! (79-73)

koroivos.jpg
Ακούστε το άρθρο

Κοντά στη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας του έφτασε ο Κόροιβος, αλλά ηττήθηκε στις λεπτομέρειες με 79-73 από τον Ολυμπιακό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησαν οι «κυανόλευκοι» παρά την ψυχρολουσία από την αιφνιδιαστική αποχώρηση του Λόουερι μία ημέρα νωρίτερα.

Ο Κόροιβος βρέθηκε να προηγείται τρεις φορές στο β’ ημίχρονο, έφτασε τη διαφορά στο τρίποντο στο τελευταίο λεπτό, αλλά «προδόθηκε» από την έλλειψη εμπειρίας και τα επιθετικά ριμπάουντ του αντιπάλου του.

Μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό, η ομάδα της Ηλείας απέδειξε ότι κοιτάει στα μάτια κάθε αντίπαλο ανεξαρτήτως ονόματος και λίγο έλειψε να γράψει Ιστορία απέναντι στον Ολυμπιακό.


H εικόνα του αγώνα

Με… φόρα από το ρεκόρ καριέρας της Παρασκευής στην Ευρωλίγκα κόντρα στη Νεπτούνας άρχισε το ματς ο Πέτγουεϊ και με οκτώ προσωπικούς πόντους οδήγησε τον Ολυμπιακό σε ένα γρήγορο 10-4. Ο Ντέιβις «ντύθηκε»… Λόουερι και στο καλύτερο φετινό του ματς πήρε από το χέρι τον Κόροιβο, που πλησίασε στο καλάθι (16-14). Ένα ξέσπασμα του Ντάνστον έφερε τους γηπεδούχους στο +9 (25-16), αλλά παρότι πολλοί πίστεψαν πως «ως εδώ ήταν για τους φιλοξενούμενους», αυτοί… επέστρεψαν. Οι παίκτες του Χάρη Μαρκόπουλου παίζοντας πολύ μυαλωμένα δεν επέτρεψαν στον μεγάλο τους αντίπαλο να απομακρυνθεί (34-31) και παρότι ο Σπανούλης ήταν «ζεστός» οι νεοφώτιστοι κατάφεραν να κλείσουν το πρώτο μέρος στο -3 με τρίποντο του Γιαννακίδη στην εκπνοή (43-40).

Ο Κόροιβος συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στο πρώτο μέρος και εκκινώντας το δεύτερο πήρε το πρώτο του προβάδισμα (43-45). Ο Ολυμπιακός αντέδρασε, αλλά μόνο προσωρινά και δεν κατάφερε να αποσπαστεί περισσότερο από τους έξι πόντους (53-47), με αποτέλεσμα η ομάδα της Ηλείας να επανέλθει και να προηγηθεί εκ νέου στις αρχές της τέταρτης περιόδου (57-59), ενώ είχε την απάντηση και στο 7-0 του Ολυμπιακού (64-59) ισοφαρίζοντας άμεσα (64-64). Ο Σπανούλης πήρε την κατάσταση στα χέρια του και συνεπικουρούμενος από ένα «τραβηγμένο» αντιαθλητικό που σφυρίχτηκε στον Αγγελόπουλο και συνοδεύτηκε από τεχνική ποινή στον τιμ μάνατζερ του Κοροίβου, Σταύρο Ελληνιάδη, έφερε τους γηπεδούχους στο 72-64. Ούτε αυτό όμως έριξε στο καναβάτσο τους φιλοξενούμενους, που πλησίασαν στο τρίποντο (72-69). Όμως ένα προσωπικό καλάθι του Μάντζαρη και τα επιθετικά ριμπάουντ του Ντάνστον και του Πέτγουεϊ έκριναν το παιχνίδι υπέρ του Ολυμπιακού με 79-73.

Δεκάλεπτα: 27-21, 43-40, 57-57, 79-73.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 9 (12 ριμπ.), Χάντερ 6, Ντάνστον 6, Σπανούλης 21 (6 ασίστ), Ντάρντεν 7, Σλούκας 11, Λαφαγέτ 8, Χριστοδούλου 2, Αγραβάνης, Μάντζαρης 9 (7 ασίστ).

Κόροιβος (Μαρκόπουλος): Ματζέτ 8, Γιαννακίδης 6, Αγγελόπουλος 2, Παπαπέτρου 10, Ντέιβις 22, Βασίλιεβιτς 6, Κανονίδης 9, Φιλιππάκος, Ρούμπιο 10, Γαλιώτος 2 (10 ριμπ.).

Διαιτητές: Μάνος, Μαγκλογιάννης, Παπαθανασίο

Όλη η επικαιρότητα