Αθλητισμός

Ολυμπιακός – Παρί Σεν Ζερμέν 1-4… (VIDEO)

pari1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός έκανε μαγικό πρώτο ημίχρονο με δύο δοκάρια, μια γκολάρα του Βάις και 10-1 τελικές, όμως στην επανάληψη κατέρρευσε και ηττήθηκε με 1-4 από την Παρί στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Και τα τρία γκολ των Γάλλων στο β’ μέρος μπήκαν έπειτα από κόρνερ. Δείτε ποιος είναι ο MVP και ποιος η απογοήτευση του ματς.

“Από τον παράδεισο στην κόλαση”! Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος για την σημερινή εικόνα και το αποτέλεσμα του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα με την Παρί στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”.

Οι Πειραιώτες έκαναν ένα συγκλονιστικό πρώτο μέρος, ρίχνοντας στα σχοινιά τους Πρωταθλητές Γαλλίας, όμως ακόμα και έτσι το μόνο που κατάφεραν ήταν το 1-1 σκορ ημιχρόνου.

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: “Γεώργιος Καραϊσκάκης”

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

Βοηθοί: Μαρκ Μπορς (Γερμανία), Στέφαν Λουπ (Γερμανία)

Βοηθοί περιοχών: Τομπίας Βελτζ (Γερμανία), Τομπίας Στίλερ (Γερμανία)

Τέταρτος: Μάρκους Χάκερ (Γερμανία)

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μπονγκ, Μετζανί, Σιόβας, Μανιάτης, Σάμαρης, Μασάντο, Τσόρι Ντομίνγκες (61′ Κάμπελ), Βάις (84′ Γιαταμπαρέ), Φουστέρ (74′ Σαβιόλα), Μήτρογλου.

Παρί Σεν Ζερμέν (Λοράν Μπλαν): Σίριγκου, Φαν ντερ Βιλ, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Μάξουελ, Βεράτι, Τιάγκο Μότα, Βεράτι, Μόουρα (46′ Λαβέτσι), Ματουϊντί, Καβάνι (90′ Μενές), Ιμπραχίμοβιτς.

Γκολ: 25′ Βάις / 19′ Καβάνι, 68′, 73′ Τιάγκο Μότα, 86′ Μαρκίνιος

Κίτρινες: 30′ Μπονγκ

Ο αγώνας

Μίτσελ VS Μπλαν

Η ενδεκάδα που επέλεξε ο Μίτσελ για το πρώτο παιχνίδι της προπονητικής του καριέρας στο Champions League, είχε πολλές εκπλήξεις. Ας τα δούμε αναλυτικά… Την ερυθρόλευκη εστία υπερασπίστηκε ο Ρομπέρτο, ο Μπονγκ ήταν κανονικά στο αρχικό σχήμα παρά τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε, ο Μετζανί ξεκίνησε μαζί με τον Σιόβα και ο Μανωλάς έμεινε στον πάγκο, δεξιά ήταν ο Μανιάτης, ενώ αμυντικά χαφ ήταν οι Σάμαρης και Μασάντο. Λίγο πιο μπροστά στο κέντρο ήταν ο Τσόρι, δεξιά ο Φουστέρ, αριστερά ο Βάις με τον Κάμπελ να μένει στον πάγκο, ενώ ο Μήτρογλου προτιμήθηκε από τον Σαβιόλα.

Από την άλλη πλευρά, ο Λοράν Μπλαν επέλεξε το σύστημα 4-4-2 και ξεκίνησε τον Μαρκίνιο δίπλα στον Τιάγκο Σίλβα, αντί του τραυματία Άλεξ. Δεξιά στην άμυνα ήταν ο Φαν ντερ Βιλ, αριστερά ο Μάξουελ, αμυντικά χαφ οι Τιάγκο Μότα και Βεράτι, δεξιά ο Λούκας Μόουρα, αριστερά ο Ματουϊντί και στην επίθεση ήταν οι Ιμπραχίμοβιτς και Καβάνι.

“Ερυθρόλευκη” καταιγίδα που σημάδευε δοκάρια

Το “Γεώργιος Καραϊσκάκης” ήταν κατάμεστο αρκετά λεπτά πριν από τη σέντρα και μόλις οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο, ο κόσμος δεν σταμάτησε το τραγούδι. Από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα φάνηκε πως οι ποδοσφαιριστές του Λοράν Μπλαν ήταν επηρεασμένοι από την “καυτή” ατμόσφαιρα και στο 55” ο Ολυμπιακός είχε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Τσόρι έδωσε άψογα στον Βάις, εκείνος σούταρε έξω από την περιοχή και η μπάλα αφού χτύπησε στο δοκάρι, κατέληξε άουτ. Το γκολ δεν μπήκε, αλλά αυτή η ευκαιρία ξεσήκωσε ακόμα περισσότερο τον κόσμο και έδωσε φτερά στα πόδια των “ερυθρολεύκων”.

Οι Παριζιάνοι προσπάθησαν να συνέλθουν και στο 5′ έκαναν για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία τους στα αντίπαλα καρέ, όταν ο Μάξουελ έβγαλε ωραία μπαλιά από τα αριστερά, όμως ο Ρομπέρτο έδιωξε σωτήρια προ του Καβάνι. Οι γηπεδούχοι μπορεί να είχαν το πάνω χέρι, αλλά μια ομάδα γεμάτη αστέρια όπως η Παρί, μπορεί να σου κάνει τη ζημιά από το πουθενά. Τα υπόλοιπα λεπτά το παιχνίδι ήταν κάπως ισορροπημένο, με τον Ολυμπιακό βέβαια να έχει μια ελαφρά υπεροχή και να παίζει στα ίσα τους Γάλλους. Ο Βάις “ξαναχτύπησε” με σουτ στο 12′ και την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σίριγκου, αλλά η μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε στο 15′. Έπειτα από φάση διαρκείας στην περιοχή των Γάλλων, ο Φουστέρ έκανε σουτ έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι. Τρομερά άτυχος ο Ολυμπιακός, καθώς σε 15 λεπτά είχε δύο δοκάρια κόντρα σ’ ένα τόσο σπουδαίο αντίπαλο.

Καβάνι από το πουθενά (0-1)…

Κι ενώ οι ποδοσφαιριστές του Μίτσελ έχαναν τις ευκαιρίες, οι Πρωταθλητές Γαλλίας κατάφεραν να σκοράρουν από το πουθενά, στην πρώτη τους τελική προσπάθεια. Ο Ιμπραχίμοβιτς έβγαλε εξαιρετική κάθετη στον Μάξουελ, εκείνος πάσαρε δίπλα στον ελεύθερο Καβάνι και ο επιθετικός της Παρί δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ολυμπιακού. 0-1 κόντρα στην ροή του αγώνα… Όλα πλέον έμοιαζαν δύσκολα για τους Πειραιώτες, καθώς το δυνατό τους ξεκίνημα δεν είχε αποτέλεσμα και μια στιγμή ολιγωρίας ήταν αρκετή για να τους βάλει πίσω στο σκορ.

Παρόλα αυτά, οι ποδοσφαιριστές του Μίτσελ έδειχναν σεληνιασμένοι, διψασμένοι για τη νίκη και ήταν ξεκάθαρο πως θα πούλαγαν πολύ ακριβά το τομάρι τους. Το 0-1 όχι μόνο δεν τους έριξε ψυχολογικά, αλλά τους έδωσε περισσότερη ώθηση για αντεπίθεση. Κάπως έτσι φτάσαμε στο 25′, όπου ο Βλάντιμιρ Βάις έβαλε ένα απίστευτο, ένα πανέμορφο, ένα εντυπωσιακό, ένα απερίγραπτο γκολ!

… και Βάις από άλλον πλανήτη (1-1)

Ο Σλοβάκος μπήκε μέσα στην περιοχή από τα δεξιά, πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Μαρκίνιος, άφησε με μια μαγική ντρίμπλα άγαλμα τον Τιάγκο Σίλβα (ναι, έναν από τους κορυφαίους σέντερ μπακ στον κόσμο) και με άψογο πλασέ έγραψε το 1-1. Το “Γεώργιος Καραϊσκάκης” πήρε φωτιά τόσο για την ισοφάριση, όσο και για τον τρόπο που επετεύχθη.

Από κει και πέρα, ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε, καθώς ήταν φανερό πως υπήρξε κούραση, αλλά και περισσότερη προσοχή στα μετόπισθεν. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν είδαμε κάποια σπουδαία φάση, με τις δύο ομάδες να δίνουν μάχες στο κέντρο. Τις περισσότερες απ’ αυτές τις κέρδισαν οι Σάμαρης και Μασάντο. Από την άλλη, η Παρί είχε την κατοχή της μπάλας (53-47%), όμως δεν κατάφερε να απειλήσει καθόλου τους Πειραιώτες, οι οποίοι είχαν τον έλεγχο και έκαναν μια συντήρηση δυνάμεων μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το άδικο 1-1, αφού οι τελικές ήταν 10-1 υπέρ του Ολυμπιακού.

Η αγριεμένη Παρί και η αντίδραση του Μίτσελ

Στην επανάληψη, ο Μίτσελ δεν έκανε κάποια αλλαγή στην ενδεκάδα, ενώ ο Λοράν Μπλαν έβαλε τον Λαβέτσι στη θέση του Λούκας Μόουρα, ο οποίος τα βρήκε σκούρα κόντρα στον εξαιρετικό Μπονγκ. Οι Παριζιάνοι πήραν από νωρίς τον έλεγχο και έπαιζαν στο μισό γήπεδο τους Πειραιώτες, έχοντας την κατοχή της μπάλας. Η πίεση των φιλοξενούμενων ήταν ασφυκτική και στο 59′ ο Καβάνι παραλίγο να σκοράρει ξανά με σουτ εντός περιοχής, όμως ο Ρομπέρτο έπεσε αριστερά και έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.

Βλέποντας πως η Παρί δεν αστειεύεται, ο Μίτσελ προσπάθησε να φρεσκάρει την ομάδα του και έβαλε τον Κάμπελ στη θέση του κουρασμένου Τσόρι. Ο Κοσταρικανός πέρασε στο δεξί άκρο και τη θέση του Τσόρι στο κέντρο πήρε ο Φουστέρ. Λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, ο Κάμπελ έδωσε ωραία κεφαλιά πάσα για τον Φουστέρ, όμως το σουτ του Ισπανού εντός περιοχής πέρασε άουτ. Αυτή ήταν η πρώτη καλή στιγμή των “ερυθρολεύκων” στο δεύτερο μέρος.

Δύο ολόιδια γκολ σε πέντε λεπτά (1-3)

Δυστυχώς η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τους Πειραιώτες που τελικά δεν κατάφεραν να αντέξουν και υπέκυψαν στην πίεση των Γάλλων. Στο 68′ ο Λαβέτσι εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Μότα ξέφυγε από τον Σάμαρη και το 1-2 ήταν γεγονός. Σαν να μην έφτανε αυτό, πέντε λεπτά αργότερα (73′) το σκηνικό επαναλήφθηκε. Πάλι κόρνερ από τα αριστερά, πάλι ο Σάμαρης έχασε τον Μότα και πάλι η Παρί σκόραρε. Το 1-3 έβαλε με την πλάτη στο τοίχο τους “ερυθρολεύκους”, οι οποίοι δέχτηκαν γκολ με τον τρόπο που σκοράρουν συνήθως. Με στημένες φάσεις…

Ο Σαβιόλα που είχε σηκωθεί νωρίτερα, μπήκε αλλαγή τελικά μετά το 1-3, όμως όλα πλέον ήταν πολύ πολύ δύσκολα. Οι παίκτες του Μίτσελ έδειχναν κουρασμένοι και ανίκανοι να ξεπεράσουν το σοκ των δύο γκολ και έτσι ο δείκτης του σκορ ανέβηκε κι άλλο.

Κόρνερ και γκολ για την Παρί (1-4)

Ο Ιμπραχίμοβιτς μπορεί να ηττήθηκε από τον Ρομπέρτο στο πέναλτι που “χάρισε” ο Σάμαρης (81′), όμως στο 86′ ο Μαρκίνιος δεν αστόχησε. Πάλι από κόρνερ, αυτή τη φορά ο Μαρκίνιος έμεινε μόνος του και με κεφαλιά έγραψε το 1-4.

Ο MVP της αναμέτρησης

Ο τίτλος ανήκε στον Βάις τα πρώτα 45 λεπτά χάρη στο απίστευτο γκολ που πέτυχε, όμως αυτός που άλλαξε το ματς ήταν ο Λαβέτσι. Με την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο με την έναρξη της επανάληψης, έκανε άνω κάτω την “ερυθρόλευκη” άμυνα, εξέθεσε τον Μανιάτη και έβγαλε δύο ασίστ. Μια Παρί μόνος του…

Η απογοήτευση

Από κορυφαίος έγινε μοιραίος. Ο λόγος για τον Ανδρέα Σάμαρη, ο οποίος στο πρώτο μέρος ήταν αλάνθαστος, απροσπέλαστος και εξαιρετικός, όμως στην επανάληψη χάρισε δύο (και παραλίγο τρία) γκολ στην Παρί. Έχασε δύο φορές τον Μότα στο 1-2 και στο 1-3, ενώ  έκανε πέναλτι χωρίς λόγο στον Ιμπραχίμοβιτς, όμως ευτυχώς ο Ρομπέρτο το απέκρουσε.


Πηγή: www.spor24.gr

Όλη η επικαιρότητα