Ηλεία

Olympic Port Market στο Κατάκολο: Προωθηση και τόνωση της τοπικής Αγοράς της Ηλείας (VIDEO)

katakolo_ekdhloseis.jpg
Ακούστε το άρθρο

Μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων, ετοιμάζει για το φετινό καλοκαίρι, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πύργου, σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Κατακόλου, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο επίνειο του Πύργου το διάστημα από 24 έως 28 Ιουλίου.

Η ΔΗΚΕΠ, μετά το επιτυχημένο «ξεκίνημα» που έκανε το προηγούμενο διάστημα υλοποιώντας σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, συνεχίζει τις δράσεις της, σε συνεργασία με φορείς της περιοχής, αποδεικνύοντας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος, Χάρης Αντύπας, ότι ο δήμος του Πύργου, αποτελεί έναν Ολυμπιακό δήμο, ο οποίος πρέπει να αναδείξει τις δυνατότητές του.

Χθες το μεσημέρι, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΠ, Χάρης Αντύπας, σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου, Λεωνίδα Βαρουξή, τον Project Manager Local Plus, για το Olympic Port Festival Market, Δημήτρη Κούτρα, καθώς τον αντιπρόεδρο της ΔΗΚΕΠ, Παναγιώτη Εξαρχόπουλο και τον αντιπρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, Σάκη Αντωνόπουλο, ανακοίνωσαν τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο λιμάνι του Κατακόλου.

Αυτό που επισημάνθηκε ιδιαίτερα, κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου, είναι ότι οι φορείς του τόπου, με σύμπνοια και κοινό όραμα μπορούν να κάνουν βήματα μπροστά και για το λόγο αυτό η κοινή προσπάθεια της ΔΗΚΕΠ και του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου, στοχεύει στην ανάδειξη του πλούτου της περιοχής.

“Οι υγιείς δυνάμεις του τόπου μας, καταγράφουν μια σημαντική επιτυχία. Αποδεικνύουν, ότι με σύμπνοια και κοινό όραμα πάμε μπροστά. Αυτό ίσως έχει και τη μεγαλύτερη σημασία, της κοινής προσπάθειας, της ΔΗΚΕΠ και του πρόεδρου της κ. Αντύπα και του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου και μάλιστα σε ένα πολύ σημαντικό τομέα που είναι ο τουρισμός. Πιστεύοντας ότι όσοι έχουμε μια δημόσια θέση, που αποτελεί θέση χρέους και όχι αξίωμα, πρέπει να κοιτάζουμε και να ασχολούμαστε μόνο με στόχους, για τους οποίους να βρίσκουμε τρόπους να τους υλοποιήσουμε, θέλω να αναφέρω το πόσο σημασία έχει η πρωτοβουλία του κ. Αντύπα να μας στείλει μια επιστολή για συνέργεια όσον αφορά τις εκδηλώσεις τις οποίες από κοινού θα κάνουμε.

Είναι επαινετή προσπάθεια, απάντησα αμέσως θετικά και πλέον ξεκινάμε μια κοινή προσπάθεια και θέλουμε να φέρουμε στον τόπο μας ένα αποτέλεσμα το οποίο να έχουμε το δικαίωμα, να το καθιερώσουμε ως θεσμό στα τοπικά δρώμενα», ανέφερε μεταξύ των άλλων ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου, Λεωνίδας Βαρουξής.

«Ολυμπιακός δήμος ο Πύργος»

Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΠ, Χάρης Αντύπας, τόνισε πως η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πύργου, ανέλαβε, μια πρωτοβουλία για να αποδείξει ότι ο δήμος Πύργου και το Κατάκολο, μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς πολιτισμικών και πολιτιστικών γεγονότων.

«Για εμάς, στη ΔΗΚΕΠ, το λιμάνι, δεν είναι απλά μια πύλη κρουαζιέρας τουρισμού, για εμάς είναι μια θαλάσσια και μοναδική πύλη εισόδου στην Ολυμπιακή γη. Γιατί και διαχρονικά, η περιοχή αποτελούσε το πρώτο Ολυμπιακό και μοναδικό λιμάνι. Είναι στιγμή να διεκδικήσουμε πράγματα τα οποία μας ανήκουν, είναι στιγμή, να αναγνωριστούν στον τόπο μας, συμμετοχές, δυνατότητες που έχει εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ο δήμος μας είναι Ολυμπιακός Δήμος. Είναι λοιπόν μια ευκαιρία, το Olympic port festival market, να αποτελέσει την αρχή μια τέτοιας προσπάθειας. Είμαι σίγουρος ότι με κοινό όραμα, με κοινή προσπάθεια, με αντίληψη για το καλό του τόπου, μόνο επιτυχίες μπορούμε να φέρουμε», επεσήμανε ο κ. Αντύπας.

Από την πλευρά του ο Project Manager Local Plus, για το Olympic Port Festival Market, Δημήτρης Κούτρας, σημείωσε μεταξύ των άλλων «Νιώθω ιδιαίτερη χαρά, ιδιαίτερο κίνητρο για όλα αυτά τα οποία θα οργανώσουμε μαζί με την ΔΗΚΕΠ και το Λιμενικό Ταμείο τον Ιούλιο στον λιμάνι του Κατακόλου, νομίζω ότι θα είναι δράσεις οι οποίες θα προάγουν τον πολιτισμό, τα παραδοσιακά προϊόντα, θα προάγουν οτιδήποτε έχει να κάνει με την Ηλεία και ποια είναι η ταυτότητα που θα θέλαμε να βγαίνει προς τα έξω, κάτω από ένα σύγχρονο και τεχνοκρατικό πρίσμα».

Να σημειωθεί ότι υπεύθυνος του σχεδιασμού των δράσεων που θα προτείνει η ΔΗΚΕΠ, για το φεστιβάλ που θα υλοποιηθεί από 24 έως 28 Ιουλίου στο Κατάκολο είναι ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης, Παναγιώτης Εξαρχόπουλος, που το επόμενο διάστημα θα αναλύσει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ενώ από το Λιμενικό Ταμείο Κατακόλου, την ευθύνη της υλοποίησης των δράσεων θα έχει ο αντιπρόεδρος αυτού, Σάκης Αντωνόπουλος.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα