Ηλεία

Ομάδα από τον Εθνικό Οργανισμό Ελαιόλαδου του Περού ξεναγήθηκε στην επιχείρηση «ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΑΙΑ»

Ακούστε το άρθρο

Την επίσκεψή του στην τοπική επιχείρηση «ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΑΙΑ» πραγματοποίησε χθες ο Εθνικός Οργανισμός Ελαιολάδου του Περού. Μια ομάδα 8 ανθρώπων, που είχαν ως πρώτο σταθμό της περιήγησής τους την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Ηλεία, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του ελαιοτριβείου και άκουσαν τη διαδικασία εξαγωγής του ελαιολάδου από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο.

Οι εκπρόσωποι του Εθνικού Οργανισμού Ελαιολάδου, έτυχαν θερμής υποδοχής από τον ιδιοκτήτη και τους υπεύθυνους της επιχείρησης. Η ξενάγηση ξεκίνησε άμεσα, με τον Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο να εξηγεί αναλυτικά με τη βοήθεια μεταφράστριας τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για να είναι το αποτέλεσμα μοναδικό. Μετά το πέρας της ξενάγησης, ακολούθησαν αναμνηστικές φωτογραφίες και ανταλλαγή δώρων, ενώ έγιναν κουβέντες μεταξύ τους για τον κλάδο και το χώρο του ελαιολάδου και το πώς βλέπουν από την πλευρά τους τις προοπτικές. Λίγο πριν την αποχώρησή τους, προσφέρθηκαν αναψυκτικά και δόθηκε συνέχεια στις συζητήσεις για την διαδικασία.

Ο Κώστας Παπαδόπουλος, ενθουσιασμένος από την τιμή και προτίμηση που του έδειξαν με το να επισκεφθούν την επιχείρησή του, ανέφερε πως μόνο τυχαία δεν ήταν η επίσκεψη, αφού υπήρχε επικοινωνία μεταξύ τους για ένα μήνα. Η ενασχόληση του Περού με το ελαιόλαδο έχει ξεκινήσει από το 1500 μΧ, δείχνοντας ως λαός ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα υψηλής ποιότητας ελαιόλαδα. «Είναι τιμή για την επιχείρηση που μας εντόπισαν και ήρθαν να τους δείξουμε πως παράγεται υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο», δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος που είναι εντυπωσιασμένος από τη διεξοδική έρευνα που κάνουν επενδύσουν κάπου. Πραγματοποιούν ταξίδια σε χώρες με τεχνογνωσία, αφομοιώνουν τα θετικά στοιχεία από όσα μαθαίνουν και στη συνέχεια επενδύουν με το σωστό τρόπο. Σύμφωνη γνώμη φαίνεται να έχει με τη διαδικασία αυτή και ο κ. Παπαδόπουλος, που υποστηρίζει ότι τα ταξίδια βοηθούν να μάθεις νεότερες εξελίξεις στον κλάδο, την τεχνογνωσία του και να υπάρχει εξέλιξη προς το καλύτερο. Τέλος έγινε αναφορά και στους στόχους της επιχείρησης, με τον βασικότερο να είναι η προβολή του ελληνικού ελαιολάδου της περιοχής μας και η υψηλή διατροφική του αξία σε όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες.

Από την πλευρά του, μέλος της αποστολής του Εθνικού Οργανισμού Ελαιολάδου του Περού, ο Αλμπέρτο Χίλι, έμεινε εντυπωσιασμένος από τις εγκαταστάσεις, την καθαριότητα και την δομή τους, αφού «η οργάνωση είναι εκπληκτική» όπως ανέφερε. Έχοντας δοκιμάσει το ελαιόλαδο της επιχείρησης, δήλωσε ότι είναι από τα καλύτερα που έχει γευτεί και έμεινε ευχαριστημένος με όσα συνάντησε κατά την παραμονή του στη χώρα μας, αλλά και από τη φιλοξενία των Ελλήνων. Θεωρεί την επιτυχία δεδομένη για τα προϊόντα της «ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΑΙΑ», ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους τους υποδέχθηκαν με θέρμη στον πρώτο τους προορισμό, την Ελλάδα.

Όλη η επικαιρότητα