Categories: Ηλεία

Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας: Έχει παραδοθεί το 50% βιομηχανικής τομάτας…

Share

Το 50% της ποσότητας βιομηχανικής τομάτας έχει παραληφθεί μέχρι σήμερα από τα δύο εργοστάσια του νομού, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας.

Σύμφωνα και με τον πρόεδρο της Ομάδας Παραγωγών Χρήστο Βαλιανάτο η διαδικασία συνεχίζεται ομαλά και υπάρχει η πεποίθηση ότι θα συνεχιστεί μέχρι 20 – 25 Σεπτεμβρίου.

Επίσης, συνεχίζεται η παραλαβή Κορινθιακής σταφίδας, όπου έχουν ήδη συγκεντρωθεί 300 τόνοι προϊόντος. Ο κ. Βαλιανάτος στάθηκε στο θέμα της τιμής της σταφίδας, ξεκαθαρίζοντας ότι η Ομάδα Παραγωγών είναι παραγωγοί και όχι μεταποιητές: «η Ομάδα Παραγωγών, όπως κάθε χρόνο, πληρώνει με την ανώτερη ενιαία τιμή όλους τους παραγωγούς. Δεν είμαστε έμποροι – μεταποιητές. Είμαστε παραγωγοί», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις μη αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές που υπέστησαν από τον καύσωνα καλλιέργειες τομάτας, σταφίδας και καρπουζιού σε ένα μεγάλο μέρος του κάμπου, η Ομάδα Παραγωγών αναμένει μέχρι τέλος της εβδομάδας να πάρει σαφή θέση η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και οι βουλευτές Ηλείας και να ενεργήσουν προς την κατεύθυνση αλλαγής αυτής της απόφασης του ΕΛΓΑ.

Εάν δεν υπάρξει ανταπόκριση, τόνισε χθες ο κ. Βαλιανάτος, την επόμενη εβδομάδα θα κληθούν σε σύσκεψη οι παραγωγοί για να καθοριστεί το πλαίσιο αντίδρασης, χωρίς να αποκλείεται και η επιλογή της δικαστικής οδού.