Ηλεία

Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας: «Κύριε Βορίδη πρέπει να μας… δείτε!»

Ακούστε το άρθρο

Συσσωρευμένα τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου

Άμεσησυνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, ζητά μέσω χθεσινής της επιστολής η διοίκηση της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας, για να τεθούν και να δρομολογηθούν λύσεις για μια σειρά σημαντικών προβλημάτων που ταλανίζουν για δεκαετίες τον αγροτικό κόσμο και της Ηλείας.

Τα κυριότερα προβλήματα που θέτουν οι αγρότες, όπως αναφέρει η επιστολή είναι η αναδιάρθρωση της Κορινθιακής σταφίδας που αφορά 3 Περιφέρειες και 7 νομούς, οι ζημιές σε ελαιόδεντρα και εσπεριδοειδή από τον καύσωνα, η τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ και η λειτουργία υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Πάτρας, οι επιπτώσεις από την πανδημία στα αγροτικά προϊόντα, η υπουργική απόφαση για την βιομηχανική τομάτα, καθώς και η λειτουργία των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων των Οργανώσεων Παραγωγών.

«Κατά 70%, τοι εισόδημα στην Ηλεία προέρχεται από τους αγρότες. Όπως έχουμε ενημερώσει επανειλημμένως τον κ. Βορίδη και κατά την προ μηνών παρουσία του στο νομό, τα προβλήματα των αγροτών χρειάζονται άμεσες λύσεις.

Σε διαφορετική περίπτωση το Κράτος σε λίγα χρόνια θα ψάχνει κυριολεκτικά αγροτικό εισόδημα για να φορολογήσει, κάτι που επισημαίνουμε και στην επιστολή μας. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, Οι επιπτώσεις είναι ήδη ορατές και όσο περνούν τα χρόνια ολοένα και περισσότεροι αγρότες θα σταματούν να καλλιεργούν.

Χρειάζεται άμεσα, τις επόμενες μέρες, να γίνει συνάντηση με τον κ. υπουργό και τους υπηρεσιακούς παράγοντες για να τεθούν όλα τα θέματα και να δρομολογηθούν λύσεις. αλλά όλα αυτά άμεσα…», δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας κ. Χρήστος Βαλιανάτος.

Εκτός από τον κ. Βορίδη,η επιστολή κοινοποιείται και στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σκρέκα, στους γενικούς γραμματείς του υπουργείου, στους βουλευτές Ηλείας, στον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας και στον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όλη η επικαιρότητα