Αγροτικά Ηλεία

Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας: Σε καλό κλίμα η συνάντηση στο υπουργείο Αγρ. Ανάπτυξης – Υπήρξε κατανόηση, αναμένεται και η στήριξη

Ότι οι αγρότες που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού θα αποζημιωθούν, διαβεβαίωσε την Τρίτη, την διοίκηση της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κα Φωτεινή Αραμπατζή.

Η διοίκηση της Ομάδας Παραγωγών με επικεφαλής τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Χρήστο Βαλιανάτο και παρουσία του βουλευτή Ηλείας κ. Ανδρέα Νικολακόπουλου, του γενικού γραμματέα του υπουργείου κ. Γιώργου Στρατάκου είχε συνεργασία με την κα Αραμπατζή η οποία ξεκαθάρισε ότι όσοι υπέστησαν ζημιά θα αποζημιωθούν, κάτι που είχε επισημάνει και σε δηλώσεις της στην εφ. «Πατρίς της Κυριακής», κατά την επίσκεψή της στην Βουπρασία το περασμένο Σάββατο.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί εκ νέου σύσκεψη, αυτή την φορά υπό τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη και την συμμετοχή όλων των βουλευτών Ηλείας. Εκεί, θα υπάρξουν ανακοινώσεις και τοποθετήσεις της ηγεσία του υπουργείου σχετικά με το πλαίσιο των αποζημιώσεων, αλλά πιθανόν και για μια  σειρά άλλων ζητημάτων που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο, όπως να αναδιάρθρωση Κορινθιακής σταφίδας, οι ζημιές σε ελιές και εσπεριδοειδή από τον περσινό καύσωνα κα.

«Ενημερώσαμε για τις ζημιές που υπέστησαν τα προϊόντα από τον κορονοϊό, για την αναδιάρθρωση Κορινθιακής σταφίδας, για τις ζημιές σε ελιές και εσπεριδοειδή από τον καύσωνα. Για αυτά που κατάλαβαν πραγματικά ότι υπάρχει πρόβλημα, αποφασίστηκε να στηριχτούν αυτά  τα προϊόντα, δηλαδή όσα υπέστησαν ζημιές από τον κορονοϊό.

Αυτές τις μέρες θα έχουμε συνεργασία με τους τεχνοκράτες του υπουργείου και την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη παρουσία του υπουργού του κ. Βορίδη, των βουλευτών του νομού και της διοίκησης της Ομάδας Παραγωγών.

Σε αυτή την σύσκεψη θα οριστικοποιηθούν τα πάντα, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην σημερινή συνάντηση.

Η απόφαση πάντως είναι να αποζημιωθούν τα προϊόντα που υπέστησαν ζημιά από τις επιπτώσεις του κορονοϊού.

Την αναδιάρθρωση Κορινθιακής σταφίδας, όπως ειπώθηκε, την «προχωράει» το υπουργείο, αναζητείται τρόπος για την καταβολή των χρημάτων και αν όχι από φέτος θα ισχύσει από 2022.

Για ζημιές από καύσωνα έστειλαν από το υπουργείο ειδοποίηση στον ΕΛΓΑ Πατρών να ελέγξουν και πάλι το θέμα των ζημιών.

Είμαστε ικανοποιημένοι από την συνεργασία που είχαμε στο υπουργείο. Εξηγήσαμε ότι αν δεν στηριχτεί ο αγροτικός κόσμος, θα εξαφανιστεί…», δήλωσε μετά την συνάντηση ο κ. Χρ. Βαλιανάτος.

Εκτός του κ. Νικολακόπουλου, στην συνάντηση συμμετείχε εκπρόσωπος της βουλευτή κας Διονυσίας – Θεοδώρας Αυγερινοπούλου.

Όλη η επικαιρότητα