Αγροτικά Ηλεία

Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας: Με τα αιτήματα στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ακούστε το άρθρο

Υπόμνημα με τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου έδωσε σήμερα η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, που βρίσκεται την Ηλεία. 

Στην Ηλεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Τι έγινε στην περιοδεία του στο νομό (PHOTOS – VIDEO)

Αυτό αποφασίστηκε κατά την χθεσινή Γενική Συνέλευση της Ομάδας Παραγωγών στην Αμαλιάδα και σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρός της Χρήστος Βαλιανάτος με αντιπροσωπεία θα βρίσκεται στον Πύργο στην περιφερειακή ενότητα για την επίδοση του υπομνήματος και εφόσον δοθεί η ευκαιρία θα τεθούν απευθείας στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ορισμένα φλέγοντα ζητήματα.

Παράλληλα, η Ομάδα Παραγωγών την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη θα συμμετάσχει και στο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο που θα γίνει στην Πάτρα υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ελαιοπαραγωγοί

Σε ότι αφορά τα θέματα της χθεσινής συνέλευσης, έγινε ενημέρωση για την αναγνώριση της Ομάδας ελαιολάδου και τις υποχρεώσεις αλλά και τα δικαιώματα που απορρέουν για τους ελαιοπαραγωγούς από την συγκεκριμένη αναγνώριση. Παράλληλα, όσοι δεν έχουν εγγραφεί στην Ομάδα καλούνται να το πράξουν μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, οπότε και λήγει η προθεσμία επικαιροποίησης μελών, προσκομίζοντας τα τιμολόγια του 2015 και 2016, καθώς μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου πρέπει να κατατεθεί το τριετές επιχειρησιακό πρόγραμμα 2018-2020.

Μετά την έγκριση του προγράμματος θα κληθούν εκ νέου οι ελαιοπαραγωγοί για να αναλυθούν οι στόχοι του προγράμματος.

Κατά την διάρκεια της συνέλευσης ενημερώθηκαν οι παραγωγοί ότι την επόμενη εβδομάδα θα πληρωθούν οι τοματοπαραγωγοί για τα επιχειρησιακά προγράμματα του 2017 και αναμένεται και η στρεμματική ενίσχυση τον επόμενο μήνα, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους σταφιδοπαραγωγούς οι οποίοι θα πληρωθούν την επόμενη εβδομάδα για τα επιχειρησιακά και αναμένεται το ποσοστό της στρεμματικής ενίσχυσης.

Ο κ. Βαλιανάτος ενημέρωσε τους παραγωγούς και για την συνάντηση που είχε με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κόκκαλη, δηλώνοντας ότι δεν είναι ικανοποιημένος καθώς ο υφυπουργός για τα περισσότερα θέματα δήλωσε αναρμόδιος.

Όλη η επικαιρότητα