Ηλεία

Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας: «Τελεσίγραφο»… ημερών για Κορινθιακή σταφίδα!

Με χθεσινή επιστολή η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας απαιτεί άμεση λύση
Ακούστε το άρθρο

Απαντήσεις που θα φέρουν λύσεις μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, θα περιμένουν από την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης οι παραγωγοί Κορινθιακής σταφίδας, σε διαφορετική περίπτωση θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο.

Αυτό διεμήνυσε με χθεσινή της επιστολή η διοίκηση της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας, για ένα θέμα που ουσιαστικά δεν έλαβε συγκεκριμένες απαντήσεις και κατά την προ ημερών συνάντηση με την υφυπουργό Αγρ. Ανάπτυξης κ. Γιώργο Στύλιο.

Η επιστολή κοινοποιείται στους βουλευτές των νομών Ηλείας, Αχαΐας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Ζακύνθου και Κορίνθου, στους Περιφερειάρχες Δυτ. Ελλάδας και Πελοποννήσου, στους Αντιπεριφερειάρχες Αγρ. Ανάπτυξης και στα Επιμελητήρια.

Με τα… τρακτέρ στην Αθήνα!

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι η Ομάδα Παραγωγών με επανειλημμένα  έγγραφα από τον περασμένο Απρίλιο, ενημερώνει το υπουργείο για το πρόβλημα που υπάρχει με την Κορινθιακή σταφίδα, αλλά και στην προ ημερών συνάντηση με τον υφυπουργό.

«Δεν έχουμε πλέον αποθηκευτικούς χώρους για την αποθήκευση του 100% της σταφίδας των παραγωγών. Οι σταφιδοπαραγωγοί εδώ και έναν μήνα κοιμούνται στα αλώνια για να φυλάνε το προϊόν, γιατί δεν μπορούν να το παραδώσουν στην Ομάδα.

Προκαταβολές μέχρι σήμερα δεν έχουμε δώσει, με αποτέλεσμα να υπάρχουν «επεισόδια» στα χωριά καθημερινά μεταξύ παραγωγών και εργατών για να πληρωθούν.

Πως βγαίνουν αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα και λένε ότι το 1 ευρώ/ κιλό είναι φυσιολογική τιμή, τη στιγμή που τα έξοδα είναι το λιγότερο 1,5 ευρώ/ κιλό;», δηλώνει στην εφ. «Πατρίς της Κυριακής» ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών κ. Χρήστος Βαλιανάτος.

Ο κ. Βαλιανάτος πρόσθεσε ότι θα αναμένουν λύσεις μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, κάτι που επισημαίνεται και στην σχετική επιστολή, λέγοντας:

«Εμείς περιμένουμε μέχρι 15 Οκτωβρίου το υπουργείο και αυτοί που έκαναν τις εισηγήσεις, να λύσουν το πρόβλημα.

Διαβεβαιώνουμε ότι από εκεί και πέρα, θα βρεθούμε με τα αγροτικά μηχανήματα στην πλατεία Βάθης.

Να αναλάβουν τις ευθύνες και να λύσουν σήμερα το πρόβλημα για να συνεχίσει ο παραγωγός να καλλιεργεί.

Αύριο θα είναι αργά…».

Όλη η επικαιρότητα