Αγροτικά Ηλεία

Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας: Θα περιµένουν λίγο ακόµη και µετά… έξω απ’ το υπουργείο

Ακούστε το άρθρο

Η Κορινθιακή σταφίδα ήταν το κυρίαρχο θέμα που απασχόλησε τη χθεσινή συνάντηση της διοίκησης της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργο Στύλιο και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Ομάδας κ.κ. Χρήστος Βαλιανάτος και Σωτήρης Κακαλέτρης αντίστοιχα, καθώς και ο βουλευτής Ηλείας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Ο κ. Βαλιανάτος επανέλαβε ότι οι σταφιδοπαραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση, διότι µε τις χαµηλότατες τιµές που προτείνονται δεν µπορούν να πουλήσουν, σε συνδυασµό και µε την αδιάθετη περΥσινή ποσότητα των 8.000 τόνων, ζητώντας άµεσα λύση.

Ο κ. Στύλιος διαβεβαίωσε ότι θα συζητήσει το θέµα και τις αιτιάσεις της Οµάδας Παραγωγών και των ίδιων των παραγωγών µε τον υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης και τις επόµενες µέρες θα απαντήσει. Ένα άλλο θέµα που τέθηκε ήταν αυτό της επίσπορης πατάτας, όπου θα µπει σε ΦΕΚ 1 εκατ. 400.000 ευρώ για πληρωµή των παραγωγών, σύµφωνα µε τον υφυπουργό.

Ο κ. Βαλιανάτος ζήτησε να δοθεί η στρεµµατική ενίσχυση για τοµάτα και σταφίδα νωρίτερα απ’ ότι συνήθως δίνεται, πριν δηλαδή τον Απρίλιο, γιατί ο νοµός Ηλείας είναι ο πιο «πρώιµος» νοµός της χώρας.

Η Οµάδα Παραγωγών έθεσε και το σηµαντικό ζήτηµα της λειτουργίας των ΤΟΕΒ. Εκφράστηκε η ανησυχία των αρδευοµένων για την επάρκεια νερού, µε τον κ. Στύλιο να απαντά ότι υπάρχουν µελέτες για υπογειοποίηση του δικτύου σε περιοχές τριών ΤΟΕΒ…

«Ήταν µια καλή συζήτηση, αλλά περιµένουµε άµεση λύση στο θέµα της σταφίδας. Πιστεύω ότι πλέον είναι θέµα υπουργού να λάβει απόφαση. Τα θέµατα αυτά µε κυρίαρχο τη σταφίδα στην παρούσα φάση, δεν θα τα αφήσουµε. Περιµένουµε απαντήσεις τις επόµενες µέρες. Σε διαφορετική περίπτωση, η επόµενη κίνηση θα είναι συγκέντρωση έξω από το υπουργείο…», δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Βαλιανάτος.

Όλη η επικαιρότητα