Ηλεία Πολιτισμός

Ομάδας Θεάτρου «ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»: Συνεχίζονται οι παραστάσεις της «Προξενήτρας»

Ακούστε το άρθρο

Μετά από ένα διήμερο ρεπό συνεχίζονται από σήμερα Τετάρτη και ώρα 9.30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ οι παραστάσεις της Ομάδας Θεάτρου «ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» με την κωμωδία του Θόρντον Γουάιλντερ «Η ΠΡΟΞΕΝΗΤΡΑ» σε απόδοση και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν.

Η πρεμιέρα έγινε το προηγούμενο Σάββατο και η παράσταση εντυπωσίασε για το ρυθμό της και την ενέργεια των ηθοποιών της, οι οποίοι αναμετρήθηκαν και κατάφεραν να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερες απαιτήσεις ενός δύσκολου θεατρικού είδους, αυτού της φαρσοκωμωδίας, κερδίζοντας το παρατατεμένο χειροκρότημα των θεατών. Η Προξενήτρα αποτελεί ένα έργο ύμνο στη χαρά στης ζωής, στη κωμική πλευρά του έρωτα και των ανθρωπίνων σχέσεων, ενώ μέσα από την πλοκή του, την απλότητα και τη καθημερινότητα των ηρώων του, των ανθρώπων της «διπλανής πόρτας» όπως είναι και η ίδια η Προξενήτρα του έργου (δολοπλόκα, ανακατώστρα και κουτσομπόλα όπως τη χαρακτηρίζει ο Οράτιος του έργου), προκύπτουν απρόβλεπτες και κωμικές καταστάσεις που προκαλούν αβίαστα το γέλιο του κοινού, σε μια εξαιρετικά καλοστημένη παράσταση. Εντυπωσιάζουν επίσης τα κοστούμια της παράστασης, τα οποία έχει επιμεληθεί η καταξιωμένη στο χώρο του θεάτρου Χριστίνα Κωστέα, καθώς και οι ψηφιακές προσβολές του Βαγγέλη Τσάκωνα που χαρίζουν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στην παράσταση.

Τα πρόσωπα του έργου ερμηνεύουν οι: Ασπασία Αργυροπούλου (Ντόλλυ Λεβί), Νίκος Λαϊνόπουλος (Οράτιος Βαντεργκέλντερ), Παύλος Γκόρδης (Κορνήλιος Χακλ), Γιώργος Μπαλαούρας (Βαρνάβας Τάκερ), Πέγκυ Δρεμπέλα (Ειρήνη Μολλόϋ), Χριστόφορος Τζόλος (Αμβρόσιος Κέμπερ), Μαρία Μαντά (Φλώρα Βαν Χόϋζεν), Φανή Ζάγκλη (Γερτρούδη), Λάζαρος Κυπριώτης (Μαλαχίας Στακ), Τζωρτζίνα Αργυροπούλου (Αιμιλία), Κωνσταντίνα Τσονοπούλου (Μίνα Φέϋ), Γιώργος Κασκούρας (Ροδόλφος), Ανδρέας Βαχλιώτης (Ιωσήφ), Μάριος Σλακώνης (Αμαξάς) και Αμαρίλντο Σιμονάι (Αύγουστος).

Βοηθός σκηνοθέτη είναι η Φανή Ζάγκλη, την αφίσα και τις φωτογραφίες της παράστασης επιμελήθηκε ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, οι φωτισμοί ανήκουν στον Ανδρέα Ζέζα, οι κατασκευές στο Νίκο Σακκούλη και τη Χρυσάνθη Ασημακοπούλου το διαφημιστικό βίντεο της παράστασης επιμελήθηκε ο Αλέξης Ζαφειράκης, τις κομμώσεις η Βίκυ Παπαδημητρίου και το μακιγιάζ η Ερατώ Αργυρίου.

Η παράσταση θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 (εκτός Δευτέρας και Τρίτης), με ώρα έναρξης 9.30 μ.μ.

Τηλ. κρατήσεων 26210 36521 από 6.30 μ.μ. έως 8.30 μ.μ.

Όλη η επικαιρότητα