Εκπαίδευση

Οι ομάδες που ξεχώρισαν στο ΑΚΜΗ Innovation Project

Ο τελικός του 1ου Διαγωνισμού Καινοτόμου Επιχειρηματικής Ιδέας «ΑΚΜΗ INNOVATIONPROJECT» διοργανώθηκε στο κατάμεστο Αμφιθέατρο  «Οδυσσέας Ελύτης» του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην Αθήνα με την συμμετοχή έξι ομάδων σπουδαστών από όλα τα παραρτήματα πανελλαδικά, (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς, Κρήτη, Λάρισα), οι οποίοι παρουσίασαν στο κοινό τις επιχειρηματικές τους προτάσεις, έπειτα από εκπαίδευση στη Μεθοδολογία, στο Σχεδιασμό, στην Κατάρτιση Επιχειρηματικού Σχεδίου, στον Χρηματοοικονομικό Σχεδιασμό, στο Startup Funding και στην Παρουσίαση Επιχειρηματικών Ιδεών σε Κοινό.

Οι προτάσεις που ξεχώρισαν ήταν οι παρακάτω :

1o Βραβείο: Νίκος Ρήγας – Αλέξανδρος Φεργαδάκης, «Get Me A Car», Ηλεκτρονικό Επιχειρείν
2o Βραβείο: Βάσια Ζαζάνη, «Grove», Πράσινη Επιχειρηματικότητα
3o Βραβείο: Βασίλειος Αγορόπουλος, «Virtual Exploration Museum», Ηλεκτρονικό Επιχειρείν

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση των «Success Stories» των επιτυχημένων Startuppers, οι οποίοι μοιράστηκαν με το κοινό τις ιστορίες τους, τις ιδέες, τους στόχους τους και μίλησαν για την αξία της αποτυχίας όταν γίνεται δρόμος για την επιτυχία και τη διάκριση.

Τον 1ο Διαγωνισμό Καινοτόμου Επιχειρηματικής Ιδέας χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΚΜΗκος Κωνσταντίνος Ροδόπουλος και ο Διευθυντής του «INNOVATHENSΚόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων », κος Αντώνης Οικονόμου.

Κατά τη διάρκεια των χαιρετισμών πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του προγράμματος «Live without Bullying » από την Πρόεδρο του Κέντρου Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού, κα. Αντωνία Τορρένς.

Το συντονισμό και παρουσίαση της εκδήλωσης πραγματοποίησε η Δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, κα. Μίνα Ράλλη.

Τα έπαθλα του Διαγωνισμού τα οποία απονεμήθηκαν στους νικητές , ήταν δωροκάρτες από τα καταστήματα ΙΚΕΑ, συνολικής αξίας 2.000 € , δωρεάν παραχώρηση επαγγελματικού χώρου για έξι μήνες και συμμετοχή σε επιχειρηματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας δύο μηνών από το Impact Hub Athens και Δωροεπιταγές αγοράς βιβλίων από τις Εκδόσεις Ψυχογιός συνολικής αξίας 400 €.

Όλη η επικαιρότητα