Ηλεία

Ομάδες πυρασφάλειας στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος ενημέρωσης από το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας για την πάγια προκαταβολή και για θέματα προετοιμασίας ενόψει αντιπυρικής περιόδου, με συνάντηση που είχαν οι Αντιδήμαρχοι Αρχαίας Ολυμπίας Ρόη Αντωνοπούλου και Βασίλης Αρβανίτης με τους προέδρους των Δημοτικών Ενοτήτων Φολόης, Λασιώνος και Λαμπείας.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου, ο οποίος σε μήνυμά του εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με τους προέδρους, επιδιώκοντας, τόσο προσωπικά όσο και ως παράταξη, συνεχή επικοινωνία μαζί τους, προκειμένου να μπορεί να επιληφθεί κ να λύσει θέματα των δημοτών, ακόμη και της πιο απομακρυσμένης Κοινότητας του Δήμου.

Όπως ανέφερε ο κ. Αρβανίτης, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας προχωρά στη συγκρότηση ομάδων πυρασφάλειας σε κάθε μια από τις 41 Κοινότητές του, στα πλαίσια της βέλτιστης δυνατής προετοιμασίας για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο. Σε συνέχεια σχετικής επιστολής προς τους προέδρους των Κοινοτήτων, ο κ. Αρβανίτης, αρμόδιος Αντιδήμαρχος σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, ανέφερε ότι πρέπει μέχρι την Παρασκευή 29 Μαΐου να έχουν αποσταλεί στο Δήμο καταστάσεις με τα πλήρη στοιχεία των μελών της ομάδας πυρασφάλειας κάθε τοπικής κοινότητας. Στις ίδιες καταστάσεις πρέπει να αναφέρονται και τα διαθέσιμα μέσα αντιπυρικής προστασίας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Κάθε ομάδα πυρασφάλειας θα συνεργάζεται με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, ενώ κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων αντιμετώπισης πυρκαγιών ή φυσικών καταστροφών τίθεται στη διάθεση των αρμοδίων αρχών.

Ο κ. Αρβανίτης υπενθύμισε στους προέδρους και την προγενέστερη επιστολή του Δήμου για την υποχρέωση καθαρισμού οικοπέδων, την κοπή κλαδιών, θάμνων κλπ που εμποδίζουν τη διέλευση οχημάτων, όπου προβλέπονται πρόστιμα, σε περίπτωση μη τήρησης των προβλεπόμενων. Πρόσθεσε ακόμη ότι ο Δήμος θέλει να προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την αντιμετώπιση της αντιπυρικής περιόδου, καλώντας τους προέδρους να συνδράμουν όσο καλύτερα μπορούν την κοινή αυτή προσπάθεια.

Ως προς το θέμα της πάγιας προκαταβολής η κα Αντωνοπούλου, όπως και στην προηγούμενη συνάντηση για τη Δ.Ε. Αρχαίας Ολυμπίας, ενημέρωσε τους προέδρους για την διαδικασία ανάληψης και διάθεσης των χρημάτων, καθώς και για το είδος των εργασιών που προβλέπεται να γίνουν με τα χρήματα αυτά. Να σημειωθεί τέλος ότι έγινε ευρύτερη συζήτηση και για άλλα τρέχοντα ζητήματα της καθημερινότητας που αφορούν τις Κοινότητες, όπως αγροτική οδοποιία, καθαριότητα κλπ.

Όλη η επικαιρότητα